Alpha Zylon

Na een groot aantal games waarin voertuigen de hoofdrol vervulden, komt het Hollandse Team 6 Games met een arcade platformgame, waarin je ‘tegenstanders zowel in 2D als 3D moet omleggen’.

Platform

In Alpha Zylon speel je een supergetrainde soldaat die drie missies voorgeschoteld krijgt. Iedere missies bestaat uit twee delen: een platformgedeelte en een arcadegedeelte. Het platformgedeelte is rechttoe-rechtaan: je loopt van links naar rechts, ontwijkt vallen door te springen en valt vijandelijke soldaten aan met je mes of pistool. In de arcadegedeelten neem je een first person view aan en dien je bepaalde doelen kapot te schieten en/of te ontwijken.

Op papier heb je als redelijk geoefende gamer een game als deze in minder dan een half uur uitgespeeld. Alpha Zylon niet. Godsgruwelijk, wat moeilijk kan deze game af en toe zijn. De platformgedeelten vallen nog wel mee, al moet je af en toe de timing van de vijanden kennen en even leren omgaan met het springen, maar dan red je het wel. Je hoeft al niet eens van platform naar platform te springen, je gaat vrijwel geheel in een rechte lijn. Sommige vallen komen uit de omgeving naast je, waardoor dit 2D-gedeelte ineens een derde dimensie krijgt, maar echt moeilijk wordt het nooit.

Arcade

Het zijn de arcadegedeelten die wel echt het uiterste van je reactievermogen of probleemoplossing eisen. Zo is er een missie waarin je in een wachttoren zit met een machinegeweer en er gedurende vijf minuten soldaten rond de toren gaan staan schieten. Die etterbakjes zijn echter piepklein en daardoor moeilijk te raken, maar zij hebben daar absoluut geen moeite mee. Één salvo van hen en je bent 5% van je health kwijt.

In een andere missie moet je vanaf een dak met een scherpschuttersgeweer kopers van een massavernietigingswapen tegenhouden. Je mag de verkopers echter niet raken. Één van de kopers komt echter in een auto, die een hoop schoten nodig heeft en ontploft zodra hij er genoeg ontvangen heeft. Ontploft hij in de buurt van een verkoper, dan mislukt de missie. Trial and error in het kwadraat…

Qua techniek zie je vooral wat je al in bijna alle Team6-games zag: de muziek is goed, de geluidseffecten zijn simpel maar doeltreffend en grafisch valt de game wat tegen. Op de voorgrond, waar je de hoofdrolspeler in de platformgedeelten ziet, ontbreekt gewoon een hoop detail. De hoofdrolspelers en vijanden bestaan uit duidelijk zichtbare onderdelen als romp en boven- en onderarmen. De achtergrond, die in 3D is, is echter wel weer mooi om naar te kijken en geeft een flinke sfeer aan ieder level.

Conclusie

Twee dingen vallen duidelijk op bij Alpha Zylon: te kort en te moeilijk. Feitelijk heffen ze elkaar op, maar echt leuk wordt het er ook niet van. Met een adviesprijs van vijf tot tien euro is het wellicht een leuk spelletje om met een aantal gamers eens te gaan kijken wie het snelst deze game uitspeelt en zich dan met recht een goede gamer mag noemen.

 1.   
  svenrauws's avatar

  ik vind het maar een (K)walitief (U)itermate (T)elleurstellend spel net zoals al die andere arcade spellen zoals de club , ga met dat geld dan is een goed spel maken!! 😡

 2.   
  Ika Q's avatar

  svenrauws schreef, "ik vind het maar een (K)walitief (U)itermate (T)elleurstellend spel net zoals al die andere arcade spellen zoals de club , ga met dat geld dan is een goed spel maken!! 😡 "

  Maar heb je het ook gespeeld ?

 3.   
  JonsoN's avatar

  Heeft ie vast niet… | IK VIND dit spel niet leuk.. (denk ik)

 4.   
  coolkevin's avatar

  weet iemand waar je hem moet downloaden 😥

 5.   
  jefke gamer's avatar

  het beeld is zo fo 😕 😕 ing slecht