SEGA Superstars Tennis

Een potje tennis op de Wii is sinds Wii Sports al berucht en beroemd vanwege de speciale besturing. Het geeft een game toch vaak iets extra’s en als Sumo Digital er dan ook nog eens voor kiest om een tennisgame uit te brengen vol met bekende personages uit het SEGA-universum, dan kan dat toch alleen maar dolle pret worden?

Sumo Digital heeft zeker al een stevige reputatie opgebouwd wat betreft tennisgames, want zij waren het immers die ons niet heel lang geleden Virtua Tennis 3 brachten. Nu gaan ze verder met het genre, opnieuw tennis in een sterke arcade-uitvoering, maar dan met een extra vrolijke twist. SEGA Superstars Tennis laat namelijk al vanaf de introducerende full-motion video zien waar het allemaal om draait: een feest der herkenning met diverse bekende characters, vrolijkheid alom en oh ja… er wordt ook nog een potje tennis gespeeld.

Bekende profs

Het keurkorps aan spelers bestaat deze keer dus niet uit bekende profs uit de tenniswereld, maar uit virtuele professionals uit het SEGA-universum. Sonic, Tails, AiAi, Amigo, Ulala en zo kan ik nog even doorgaan, want er zijn uiteindelijk maar liefst zestien personages om mee te spelen. Je moet er nog wel wat moeite voor te doen, want de helft dien je vrij te spelen door goede resultaten te boeken.

Deze resultaten zijn te behalen in diverse spelmodi. Speel een losse wedstrijd, een toernooi of duik in een alternatieve carrièremodus in de spelmodus Superstars. Superstars bestaat uit diverse locaties om te bezoeken, waarbij je zowel singles als doubles zult spelen in toernooivorm. Daarnaast kent elke locatie ook nog een minigame om te spelen, gebaseerd op een thema omtrent het bijbehorende SEGA-personage. Verzamel ringen bij Sonic, pak spuitbussen in de wereld van Beat uit Jet Set Radio, et cetera. Door goed te presteren in de toernooien zal je steeds meer nieuwe minigames en personages vrijspelen. Helaas zijn de minigames niet heel interessant en zal je vooral bezig zijn om met meer personages te kunnen spelen.

Speciale actie

Het besturen van je personage kan op meerdere manieren. Het is mogelijk om alleen met de Wiimote te spelen, de Wiimote in combinatie met de Nunchuk of door de Wiimote horizontaal te houden als ware het een NES-controller. Hoewel het toch vooral een persoonlijke voorkeur zal zijn, lijken de eerste twee besturingsmogelijkheden het beste te werken.

In tegenstelling tot een eenvoudige tennisgame als in Wii Sports, heb je deze keer wel wat meer controle over je personage. Door snel te reageren kan je jezelf volledig over het speelveld bewegen en onder de A- en B-knop zitten ook nog een lob en korte bal verborgen. Het wordt echter pas echt feest als de goudkleurige ster onder je personage helemaal gevuld is en schittert. Dan is het namelijk mogelijk om een speciale actie uit te voeren in de rally door tegelijk op A en B te drukken. Elk personage heeft zo z’n eigen doldwaze special move, die allemaal een genot voor het oog zijn. Sonic verandert bijvoorbeeld in Super Sonic en slaat ballen met een verrassende stuit, terwijl AiAi bij elke slag een aantal bananenschillen meeslaat. Alles om je tegenstander het vuur op een vrolijke manier aan de schenen te leggen.

Vrolijkheid

Naast deze speciale slagen zijn ook de omgevingen helemaal aangepast aan de diverse personages. Speel in de wereld van NiGHTS, betreed een baan in de stijl van House of the Dead of laat je verrassen door de vrolijkheid van een Super Monkey Ball-veld. Helaas moet de Wii-versie van SEGA Superstars Tennis het hier wel laten afweten, want de omgevingen zijn soms nogal wazig en lang niet zo levendig als de game wellicht op de andere next-gen platformen is.

Een andere domper is het ontbreken van een online multiplayer, die alleen vertegenwoordigd is op de PlayStation 3 en Xbox 360. Dit voelt toch wel aan als een behoorlijk gemis, want een optie om ook op de Wii online te kunnen ballen had zeker de levensduur van de game vergroot. Dat je offline nog wel met meerdere spelers kunt spelen is niet meer dan een verplichting voor een game als deze.

Conclusie

SEGA Superstars Tennis is een uiterst vermakelijke tennisgame geworden op de Wii. De besturing werkt best goed en de speciale acties zijn erg leuk. Toch laat de game een paar steken vallen die er voor zorgen dat een echt topcijfer uitblijft. De minigames zijn niet heel interessant, de omgevingen hadden zelfs op de Wii wat beter gekund en het ontbreken van een online multiplayer zorgt voor een beperkte replaywaarde. Speel je echter graag tennis in een vrolijk jasje en spreken de diverse SEGA-personages je aan, dan biedt deze game nog steeds genoeg inhoud voor vele vermakelijke uurtjes.

 1.   
  Kaassouffl3's avatar

  Hmm doet me wel erg aan mario tennis denken.

 2.   
  xizaaR's avatar

  RockMan schreef, "lijkt me niet veel aan…"

 3.   
  Ika Q's avatar

  GN Lover schreef, "

  ”RockMan” schreef, "lijkt me niet veel aan…"

  "

  Jij geeft een cijfer gebaseerd op een review en een paar screenshots? Vaag hoor 🙄

 4.   
  crying baby's avatar

  Lijkt me saai om balletje heen en weer te slaan 😛 .

 5.   
  basie22's avatar

  hij is best leuk