Unreal Tournament III PS3

In november was de PC al aan de beurt om eens te genieten van flink wat multiplayer-actie dankzij Unreal Tournament III, maar de game maakt ook op de consoles zijn opwachting. Als eerste is de PlayStation 3 aan de beurt en wij namen die versie eens onder de loep.

Speelbaar

Het is geen verrassing dat de PlayStation 3 versie van Unreal Tournament III vrijwel identiek is aan de versie voor de PC. Als we even kijken naar de overeenkomsten, dan betekent dit ten eerste dat de singleplayer nog steeds volledig bijzaak is. Het kan best vermakelijk zijn om, bij gebrek aan beter, tegen bots te vechten op een aardig niveau, maar dit haalt het zeker niet bij het plezier dat online te beleven valt. Ten tweede is de gameplay nog steeds erg snel, waarbij het aantal tactische beslissingen tot een minimum is gereduceerd en het vooral draait om constante actie in hoog tempo.

Toch heeft Epic hier de snelheid wel iets aangepast aan de PlayStation 3, vooral gericht op de besturing. Op de PS3 is de game namelijk iets langzamer gemaakt, zodat het ook met een controller speelbaar blijft. Hoewel ik in het begin nogal sceptisch was over een dergelijk snelle shooter met een controller, blijkt het in de praktijk prima te werken en merk je eigenlijk vrij weinig van de aangepaste snelheid. Als je maar niet kunt wennen aan een controller en verstokt bent aan een combinatie van toetsenbord en muis, dan is het ook mogelijk om deze versie daarmee te besturen. Het inpluggen van een toetsenbord en muis zorgt er overigens niet voor dat er iets aan de snelheid van de game verandert, dus ik zie ook geen echte noodzaak om van de controller af te stappen bij deze versie.

Bijna…

Verder zijn er ook weer de bekende spelmodi om je mee uit te leven, waaronder klassiekers als duel, deathmatch, team deathmatch, capture the flag en deze laatste modus nogmaals, maar dan inclusief voertuigen. De grote vernieuwing is echter te vinden in de toevoeging van Warfare. Voor een beknopte omschrijving van deze modus kan ik je doorverwijzen naar de PC-review. In elk geval is het op de PlayStation 3 bijna net zo leuk te noemen.

Bijna… want je zult het op de PS3 online met maximaal zestien spelers moeten doen, wat de helft is van het maximale aantal van de PC versie. Vooral bij wedstrijden in grote maps kan het als een nadeel worden gezien dat je met minder spelers tegelijk bezig bent. Persoonlijk vond ik het geen groot gemis, aangezien twee teams van acht spelers ook al vrij fors is, zeker voor Unreal Tournament-begrippen.

Grafisch weet Unreal Tournament III een puike prestatie af te leveren op Sony’s console, wat niet zo verwonderlijk is aangezien de game uit de studio van Epic komt. De game is visueel zeer mooi te noemen en draait bovendien erg soepel. Wel zo belangrijk als je online bezig gaat en elke fractie van een seconde bepalend kan zijn.

Conclusie

Het is al weer tijd om deze review passend af te sluiten, want voor meer inhoudelijke aspecten van Unreal Tournament III verwijs ik nogmaals naar de PC-review. Op de PlayStation 3 speelt de game net zo lekker, waarbij Epic de besturing en gameplay prima heeft weten aan te passen aan het werken met een controller. De multiplayer staat nog steeds als een huis en ondanks dat het maximum aantal spelers gehalveerd is ten opzichte van de PC versie, is Unreal Tournament III een prima investering als je graag met je PS3 online wilt knallen.

 1.   
  Lotus's avatar

  Wel leuke game maar wel jammer van die leviathan, Die straal en knal van 2004 zag er veel beter uit πŸ˜›

 2.   
  Wesseltje1's avatar

  Top game!

 3.   
  xizaaR's avatar

  cker vet mooie review πŸ˜‰

 4.   
  mrxthereal's avatar

  Rosmale_Terror schreef, "UT3 op de ps3 …. cker betere graphics dan op pc, maar wel slechtere gameplay denk ik :P"

  Wat? Ik weet niet op welke PC/ met welke settings jij deze game hebt gespeeld maar daar ben ik het toch neit mee eens, ik zeg neit dat de PC versie er beter uit ziet dan de PS3 versie maar andersom al helemaal niet.

 5.   
  Lashrom's avatar

  UT3 lijkt me echt super ! Ik wil hem echt krijgen voor de PS3. Ik heb trouwens meegedaan aan de prijsvraag. Hoop dat ik eens eigenlijk win. Maar beeld : 10. Behalve als je geen HD hebt geef je hem maar wat lager. Maar met een Hoverboard lijkt het me echt superleuk en makkelijk te reizen.

 6.   
  SuperNova's avatar

  Meesterlijk 8)

 7.   
  Chielh's avatar

  mrxthereal schreef, "

  ”Rosmale_Terror” schreef, "UT3 op de ps3 …. cker betere graphics dan op pc, maar wel slechtere gameplay denk ik :P"

  Wat? Ik weet niet op welke PC/ met welke settings jij deze game hebt gespeeld maar daar ben ik het toch neit mee eens, ik zeg neit dat de PC versie er beter uit ziet dan de PS3 versie maar andersom al helemaal niet."

  idd..als je t op een crappy pc speelt en dan vervolgens op ps3 met full HD ja dan wel ja.. duh

 8.   
  jungler's avatar

  SuperNova schreef, "Meesterlijk 8) "

  das duidelijk 😳

 9.   
  Jostii's avatar

  supervette game aleen jammer dat de kleuren op een normale tv zoo fucking lelijk zijn af en toe maar verder een ubervette shooter:P πŸ˜€ πŸ˜† πŸ˜› πŸ˜‰

 10.   
  stormtrooper's avatar

  het heeft een beetje weg van gears of war

 11.   
  PS3Killer's avatar

  stormtrooper schreef, "het heeft een beetje weg van gears of war"

  Het is ook niet voor niks van dezelfde uitgever he.

 12.   
  JonsoN's avatar

  PS3Killer schreef, "

  ”stormtrooper” schreef, "het heeft een beetje weg van gears of war"

  Het is ook niet voor niks van dezelfde uitgever he.

  "

  En zelfde engine, die ik overigens veel te veel op elkaar vind lijken, ,

 13.   
  stormtrooper's avatar

  oke, je hebt wel gelijk. Maar als uitgever kun je ook iets neiuws bednken. Ik vind de Ut ervoor niet op gersofwar lijken

 14.   
  OkkieBOOMER's avatar

  Nog steeds een Brute game, maar ik vind dat unreal tournament bij de PC thuis hoort… was al generaties zo:D

 15.   
  jorisje's avatar

  me neefje heeft men ps3 gesloopt πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ˜₯

 16.   
  RuftBanaan's avatar

  jorisje schreef, "me neefje heeft men ps3 gesloopt πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ˜₯ "

  wat een mogool