Playstation Network laat opnieuw online van zich horen

Met de kreet ‘see you online’ prikkelt PlayStation als vanouds de nieuwsgierigheid. Dus ook die van mij. Hoogste tijd om maar weer eens contact te zoeken met andere PS3-bezitters via PSN. Lukt het PlayStation om mijn verwachtingen ten aanzien van hun vooruitstrevendheid waar te maken?

Online kick

Gamen tegen mensen die je niet kent en die vaak ook nog eens aan de andere kant van de wereld zitten blijft toch leuker dan in je eentje zitten singleplayen. Ik speelde laatst Resistance Fall of Man online via Playstation Network. Bleek dat ik zat te spelen tegen een paar jongens uit Qatar. Ik hoorde letterlijk Arabische teksten in mijn koptelefoon. Echt te bizar. Ik vermoed daarom ook dat de meeste PS3-bezitters – net als ik – vooral online met vrienden gamen.

ordercenter

Meer dan gamen

Maar het mooiste aan PSN vind ik nog steeds dat je er meer mee kunt dan gamen alleen. Via je PS3 kun je ook heel eenvoudig surfen (de enige game console met een ingebouwde webbrowser!) of chatten met vrienden die in je friendlist voorkomen. Je kunt zelfs met de PlayStation Eye-camera videochatten met 6 personen te gelijk (voice en video) of een Blu ray film met superstrak beeld bekijken. Verder heb ik een aantal gratis gamedemo’s en filmtrailers gedownload vanuit de PLAYSTATION Store. Om te testen hoe makkelijk of moeilijk het is om een game aan te schaffen via de Playstation Store, heb ik even WARHAWK gekocht. Dat viel me alleszins mee. Geen lange sessies waarbij je een hoop gegevens moet invullen voordat je eindelijk kunt afrekenen. Nee, gewoon snel en eenvoudig je game afrekenen, downloaden en direct daarna spelen.

ordercenter

Strakke navigatie

Wat betreft de look and feel en de usability van Playstation Network kan ik kort zijn. Die voldoen helemaal aan de strakke en duidelijke stijl van PlayStation. Ziet er dus allemaal goed uit en het navigeert heel eenvoudig. Helemaal des Playstations. En je kunt gratis Crossmediabar (XMB) thema’s downloaden via PSN . Door de firmware updates heb ik altijd de laatste features en toepassingen up-to-date op mijn PS3. Ik kijk overigens uit naar de 3D community Home van Playstation die later dit jaar zal verschijnen. Ben benieuwd wanneer we daar van mogen gaan genieten.

ordercenter

Paar leuke games en trailers

Dan nog even kort over een paar leuke games en trailers die je zeker even moet checken via PSN, zoals de trailer van Little Big Planet. Deze trailers is briljant, je bouwt namelijk een eigen character helemaal naar eigen voorkeur en je kunt ook je eigen gamelevels bouwen. Knappe jongen die straks door mijn level gaat komen. Of virtueel pijn lijden met Pain, een hilarische game waarbij je jezelf katapulteert en alles om je heen moet vernietigen.

ordercenter

Doe iets goeds met [email protected]

Dat Playstation betrokken is bij maatschappelijke issues blijkt uit het [email protected] Daarmee stel je een deel van de capaciteit van de cellprocessor van je PS3 ter beschikking aan wetenschappelijk onderzoek naar ziektes als Alzheimer en kanker. Erg goed initiatief moet ik zeggen.

ordercenter

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren