Pokémon Battle Revolution

Nadat Pokémon Diamond & Pearl de Nintendo DS afgelopen zomer onveilig maakten, moet nu ook de Wii het ontgelden. Nintendo brengt Pokémon Battle Revolution uit en laat alle Pokémon tegen elkaar strijden in 3D. Moet je daar blij van worden, of is het beter je Pocket Monsters op zak te houden?

eft

Vroeger

Vroeger, heel vroeger, toen guldens en bierkratten nog van hout waren, Jezus nog een krantenwijk had en je moest zuipen om de kachel op te stoken, was ik apetrots op mijn Nintendo 64 met Pokémon Stadium. Maar dat was vroeger, toen de Bounty nog uit één stuk bestond, toen men “poep” nog met een lange “oe” schreef, rivieren schoon waren en sex vies. Toen Ajax nog gewoon kampioen was, in plaats van waskampioen. Toen je met duizend gulden al miljonair was. Toen je op een pot pindakaas de elfstedentocht kon winnen, in plaats van bloeddoping. Toen het VMBO nog het LTS heette en de tieten van vlees waren. Toen benzine nog goedkoper was dan leidingwater en de politie nog je beste vriend was. Heel lang geleden dus.

Nu is er Pokémon Battle Revolution voor de Nintendo Wii. Toen was er Pokémon Gold en Silver, nu Diamond en Pearl. In grote lijnen is Battle Revolution ook nog eens hetzelfde als Stadium. Maar toch ben ik er niet echt trots op, het is namelijk middelmatige troep van formaat. Het idee achter Battle Revolution is de gevechten uit Diamond en Pearl in 3D naar je televisiescherm te brengen en dat is dan ook werkelijk het enige wat de game presteert. Tegenwoordig is alles draadloos, met uitzondering van electricteit, dus ook de Pokémon. Binnen een paar minuten zet je je kleine huisdiertjes over van je DS naar je Wii, zonder gehannes met snoeren of codes. Vervolgens bedreed je Pokétopia (ja echt, ik weet het) en werk je een aantal gebieden af door daar alle trainers een lesje te leren. Zodoende verdien je een hele hoop, maar in de praktijk koop je er vrij weinig voor. Kleren voor je trainer, nutteloze spulletjes en potions voor je Pokémon, alleen het kerstpakket van een Telegraafbezorger bevat minder leuks.

Pokémonzieligerd

Daar komt nog eens bij dat Battle Revolution de diepgang heeft van een flatscreen en na een aantal gevechten al snel ontzettend repetitief wordt. Tenminste, als je de DS-versie nog niet hebt gespeeld, want wanneer je Pokémon Diamond of Pearl al ervaren hebt (en die gevechten dus ook al zat bent), slaat bij Battle Revolution de verveling metéén toe. Van herhaaldelijk dezelfde saaie dingen moeten doen worden gamers al niet vrolijk, maar wanneer de beloning ook nog eens nihil is, dan moet je óf een heel erg grote Pokémonzieligerd zijn, of reeds hersendood.

Het spel wordt zo mogelijk nog tergender wanneer je niet beschikt over een Nintendo DS met de laatste Pokémongames. In dat geval moet je één van de twee vooraf aangemaakte trainers selecteren, van wie de Pokémon ook al vastgesteld zijn. Je hoort het goed, je hoeft geen Pokémon meer te vangen, trainen of evolueren. Je krijgt een zooi beesten toegewezen en daar moet je het mee doen. Met de ontzettend goede verkoopcijfers van zowel de DS als Diamond en Pearl is dit misschien niet onoverkomelijk, maar het is bijvoorbeeld ook zo dat wanneer je offline wilt multiplayeren, ieder zijn eigen DS moet hebben, inclusief Pokémongame. Waarom Nintendo niet gewoon een download play-functie heeft ingebouwd is mij een raadsel.

Online

ightPokémon Battle Revolution is één van de eerste online games voor de Wii, maar een goed voorbeeld voor toekomstige games mag dit niet heten. Het is alleen mogelijk om random battles aan te gaan tegen volstrekt onbekende mensen. Geen lijst met servers, geen opties om de wedstrijden aan te passen naar jouw smaak. Geen post-battle statistieken na het gevecht, geen leaderbords, geen achievements, geen toernooien en geen voldoening. Het komt er op neer dat online Pokémonnen gewoon geen zin heeft, tenzij je het leuk vindt om tegen andere mensen te vechten, wat ik me persoonlijk niet voor kan stellen. Behoorlijk vaag, wanneer je franchise draait om de beste Pokémontrainer te zijn, terwijl je niet eens kan laten zien dát je dat ook daadwerkelijk bent. Waarom zou je ze allemaal willen vangen, als je daar nooit mee kan pronken? Waarom zou je de beste willen worden, als je nooit kan zien of je goed bent?

Knock-out standje

Dit is een veel kaler product dan het zeven jaar oude Pokémon Stadium. Het enige dat overgebleven is, is het vechten met je Pokémon. Er is geen motivatie meer om te verzamelen, er zijn geen minigames meer om je verveling mee te doden en in zeven jaar tijd heeft Nintendo dus niets verbeterd, behalve de graphics. Deze zien er redelijk uit, maar ogen vaak ongeïnspireerd en leeg. De Pokémon zelf zien er redelijk scherp uit, maar hun animaties zijn om van te huilen. Wanneer een grote Pokémon een kleine Pokémon wil slaan, slaat hij vaak in het luchtledige en wanneer ze verslagen zijn gaan ze eerst terug naar hun standaardpositie, om vervolgens hun knock-out standje in te nemen. En ik maar denken dat we dat soort dingen al sinds Delta Force 2 nooit meer zouden zien…

Conclusie

Pokémon Battle Revolution is zonde van je geld. Voor tien euro minder heb je een singleplayeravontuur van een hele vakantie en dezelfde multiplayermogelijkheden, die je ook nog eens overal ter wereld kunt gebruiken. Deze game leg je al na drie kwartier weg omdat je het wel gezien hebt. Niks verzamelen, niks online speelgemak, niks diepgang, niks motivatie om te blijven spelen en niks mooie animaties. Pokémon Battle Revolution is werkelijk vijf keer niks.

 1.   
  jacobdb's avatar

  je kan tien keer morrowind kopen (aanrader ook al is ie oud) heb je tig keer zoveel plezier van 🙄

 2.   
  Kaassouffl3's avatar

  Kunnen ze die pokemon games niet gewoon verbieden:p het is gewoon te slecht xD

 3.   
  Kilerden's avatar

  ziet er ’n bietje vaag uit, ik vind dat pokemon gwn helemaal uit is,.
  toen met pokemon stadium was het gwn leuk,. maar nu is het zo oud dat het gwn niet leuk is! ze proberen nog wel wat, maar dat word niks meer.
  mijn conclusie:

  Pokemon is dead!

  Gr, Kilerden

 4.   
  Neolite's avatar

  Sorry hoor remco maar zijn die cijfers niet een beetje aan de hoge kant 8)

  conclusie een 2 voor de moeite die ze er voor hebben gedaan 😉

 5.   
  ikketjuh's avatar

  In het begin waren die pokemon games nog wel leuk, na een jaartje of 2, 3 was het minder leuk maar nog wel de moeite om te spelen, en hoe oud is pokemon nu? zon 10 jaar?

  Als die japanners zo gek van die beesten zijn, houd ze dan daar op dat verdraaide eiland.
  We don’t want no sh*t games.

  Die franchise wordt compleet uitgemolken, tis altijd hetzelfde. Als ze nou gingen stoppen met het verzinnen van nieuwe mormels dan was het comlpeet dood en uitgestorven.
  Maar er zijn weer van die die-hard fans die helemaal gek worden als er nieuwe beesten zijn en als er een nieuwe game uitkomt, zij houden die rommel in leven.

  Alles wat te maken heeft met pokemon: in de prullenbak!

 6.   
  Lashrom's avatar

  Ik ben het nu zat met Pokemon.. Vroeger toen ik 7/8 jaar was wel leuk met de GameBoy.. Later met de N64 ook.. En met de DS ook.. Maar nu…? Vind ik het crap.. Het is gewoon namaak van Pokemon Stadium, Pokemon XD, Pokemon Colloseum … Pokemon is uit.. Althans voor de kleintjes is het echt een pretje zie ik.. Maar ik ben er al te groot voor.. 😛

 7.   
  Fawaka-W's avatar

  tjaaa… die ECHTE 3d rpg moet snel komen gewoon. desnoods samen met Square enix ofzo.

 8.   
  Rhemme's avatar

  Gaming4Ever>NL schreef, "

  ”neolite” schreef, "Sorry hoor remco maar zijn die cijfers niet een beetje aan de hoge kant 8)

  conclusie een 2 voor de moeite die ze er voor hebben gedaan 😉 "

  Remco past een beetje op geloof ik 😆 Na het ontslag incident op gamespot moet je voortaan beetje hoge cijfers geven voor wat minderwaardige games anders heb je kans een rechtzaak of zelf ontslag aan je broek te krijgen 😛 "

  Haha, als niet-commerciele website hoef ik daar niet zo bang voor te zijn hoor 😉

  Ik ga geen eenen of tweeën geven aan een spel dat nog wel een beetje sfeer heeft. Toegegeven, al die honderden Pokemon zitten er wel allemaal in en op zich niet verkeerd uit. De allerlaagste cijfers zijn wat mij betreft alleen weggelegd voor de allergrootste baggergames van hele, hele kleine ontwikkelaars die je waarschijnlijk never nooit in de winkels zal zien, omdat ze zo low-budget zijn.

  Daar komt nog eens bij dat het hele product niet mislukt is, het heeft alleen één grote tekortkoming: te weinig beloningen voor het spelen. Met wat leaderbords en coole unlockables was het cijfer al snel richting een voldoende geschoten, maar de ontwikkelaar heeft hier gewoon in verzuimd.

 9.   
  Rideo Mortem's avatar

  burn! maar wat is er mis met Delta Force 2 :O

 10.   
  Wesseltje1's avatar

  Wat een fantastisch stukje over vroeger. Hulde! 😆

 11.   
  JonsoN's avatar

  allemaal tevergeefse pogongen om pokemon weer populair te maken zoals het eerst was, ,

  nou ‘fuck off’

 12.   
  )GN(-Erik's avatar

  Zo hoeveel verschillende pokemon zijn er nu eigenlijk al?? stuk of 500 😕 😆

  edit: op de officieele site las ik dat er 490 zijn 😛

 13.   
  Pimkingetje's avatar

  Ik haat pokemon voor de DS en gameboy! 👿 Voor een pokemon spel is dit niej slegt! 😀

 14.   
  dajoen's avatar

  Deze game lijkt me de download tijd wel waard zeker voor de wii lijkt ie me vet!

 15.   
  pokemonfreakje's avatar

  morgen krijg ik hem echt vt spel aal ben ik hier nieuw

 16.   
  pokemonfreakje's avatar

  oke ik bne 10 jaar het is best leuk

 17.   
  Basketter14's avatar

  het lijkt mij redelijk goed maar het is volgens mij wel saai dat je aleen maar kan vechten.

 18.   
  tianisoccer's avatar

  Jeetje mina weet niemand wat van Battle Revolution? Die info is niks man, andere willen goeie info geen review over vroeger pfffffff wat heeft dat met Pokemon te maken! dat stukje van vroeger mag je weg laten! maar nog ik vind het 10x NIKS! 😛