Rockstar Games Presents Table Tennis

Rockstar Games Presents Table Tennis is een game die vorig jaar verscheen op de Xbox 360, maar als je kijkt naar wat de Wii te bieden heeft is het niet zo gek dat de game nu ook is verschenen op deze console. De Wiimote leent zich perfect voor games waarin geslagen en bewogen moet worden, dus voor een game als Table Tennis zou de console van Nintendo perfect moeten zijn. In theorie is het dus mogelijk om van Table Tennis een geweldige game te maken, maar is dat ook gelukt?

Tafeltennis

Toen Rockstar in 2006 Rockstar Games Presents Table Tennis voor de Xbox 360 aankondigde, waren de reacties gemengd. “Een tafeltennis game op de Xbox 360, dat wordt niets!”. Gek genoeg werd de game een grote hit, maar waarom? Wat is het dat ervoor zorgt dat gamers overal ter wereld willen tafeltennissen op hun consoles? Tafeltennis is altijd al een spelletje geweest dat voor veel mensen aantrekkelijk is. Niet alleen omdat het een leuke ‘sport’ is om af en toe te doen, maar vooral omdat het spelletje zelf vrij simpel is.

In Rockstar Games Presents Table Tennis gaat het er net zo aan toe als in het echt. Alle officiële afmetingen en regels zitten in de game, dus met het echte tafeltennis gevoel zit het wel goed. Rockstar Games Presents Table Tennis bevat meerdere singleplayer modes, maar de belangrijkste mode is de tournament mode. In deze mode neem je het op tegen verschillende tegenstanders in een toernooi en met het behalen van de eerste plaats in deze toernooien speel je nieuwe toernooien vrij en unlock je nieuwe dingen. Ook bevat de game een trainingsmode, waarin het mogelijk is om rustig zonder tegenstander te oefenen op het geven van bepaalde ballen.

Je zou verwachten dat een game als Tabel Tennis ook wel potentie heeft om online een toppertje te worden, maar blijkbaar dacht Rockstar hier anders over. In tegenstelling tot de Xbox 360-versie van de game is het in de Wii-editie niet mogelijk om online te tafeltennissen, toch jammer als je geen vrienden of familieleden hebt die zin hebben om met je te gamen.


Besturing
Dat de Wiimote zich ideaal leent voor een game als Table Tennis is natuurlijk geen grote verrassing. Helaas heeft Rockstar de Wiimote niet optimaal benut voor Table Tennis. Het geven van effecten als topspin en zijspin doe je niet door je Wiimote op een bepaalde manier te bewegen, maar door deze van te voren selecteren op de d-pad. Het plaatsen van de bal doe je wel met het bewegen van de Wiimote, een verre bal naar linksachter doe je bijvoorbeeld door de Wiimote naar linksboven te slaan en het plaatsen van een kort balletje net achter het net doe je door naar achter te slaan. Toch gebruik je de bewegingen met je Wiimote niet echt om te gamen, maar meer omdat ‘het moet’ om de bal terug te slaan.

Verder heb je in de game de keuze uit drie verschillende modes, de standaard, control freak- en sharp shooter-configuratie. De standaard spelbesturing speel je met enkel de Wiimote. In deze mode loopt jouw tennisser zelf rondom de tafel en is het enige wat je hoeft te doen de bal tactisch terugslaan. Dit is de mode die je het makkelijkst onder de knie krijgt en is dus ook de mode die je zult gebruiken wanneer je tegen mensen speelt die geen ervaring hebben met de game. Voor de echte die-hard’s onder ons zijn er de control freak- en sharp shooter-configuraties. Beide modes speel je met zowel de Wiimote en de Nunchuck. In de control freak-mode gebruik je de analoge stick om je mannetje te besturen, zodat je je moet focussen op zowel de positie van je mannetje als op hoe je de bal terugspeelt. In de sharp shooter-mode zijn de controls vrijwel hetzelfde, alleen gebruik je je knuppeltje in deze mode voor het plaatsen van de bal en niet voor het besturen van je mannetje. Het kunnen kiezen uit drie verschillende modes is iets wat de uitdaging er wel in houd, maar toch is het jammer dat in geen van alle modes je echt kunt tafeltennissen met puur de bewegingen van je Wiimote…


Best mooi
In de loop van de afgelopen maanden zijn er heel vaak screenshots van de game voorbij gekomen waarop de game vaak overkwam als een game die grafisch niet top is. In praktijk is dit echter anders, want zeker voor een ‘budget-titel’ heeft de game uitmuntende graphics en ziet het tafeltennissen er over het algemeen vrij realistisch uit. De game bevat een groot aantal verschillende spelers en iedere speler heeft een andere nationaliteit en andere eigenschappen. Net als de Xbox 360-versie is Table Tennis op de Wii een verschrikkelijk mooie game, alleen hadden de personages in mijn ogen wel wat meer aandacht mogen hebben.

Conclusie

Rockstar Games Presents Table Tennis is een game waar ik erg naar uit zat te kijken, omdat Wii Sports al had bewezen dat een game als tennis zich goed leent voor de mogelijkheden van de Wii. De manier waarop de game echter is uitgewerkt is alleen totaal niet waar ik op had gehoopt. Ondanks dat de verschillende bewegingen met je Wiimote wel degelijk invloed hebben op het plaatsen van de ballen, speel je de game toch voornamelijk met de d-pad en is het lichtjes bewegen van de Wiimote al genoeg om een harde bal te geven. Desondanks is Rockstar Games Presents Table Tennis een erg leuke game om erbij te hebben en zo af en toe tevoorschijn te halen om met een paar vrienden te spelen. Toch vind ik het erg jammer dat Rockstar van Table Tennis niet de geweldige game heeft gemaakt die het had kunnen zijn.

 1.   
  Darkknight's avatar

  Finsj schreef, "

  In tegenstelling tot de Xbox 360-versie van de game is het in de Wii-editie niet mogelijk om online te tafeltennissen,"

  🙄

  tja mensen en nauwkeurig lezen haha

 2.   
  gappower's avatar

  Ik begrijp echt nietwat er leuk is aan dit game. Dit is alleen voor de echte van van taffeltennis vind ik.

 3.   
  Jarek's avatar

  matig is het gwn

 4.   
  Davey666's avatar

  redelijk vermakelijk

 5.   
  Pimkingetje's avatar

  Ik dagt meteen aan die pingpongsong! Do you know!

 6.   
  ckerigon's avatar

  deze gak deze weekend halen:D
  hijs bij de bart smit 15 eu !!! dus en kwou hem altijd al wel.