Halo 3 première in het Tuschinski

Als je Microsoft heet, dan heb je veel geld en als jouw troetelkindje Halo 3 is, dan stop je daar veel geld in. Vandaar dat Microsoft kosten noch moeite spaarde om Halo 3 op de vooravond van de lancering groots in beeld te krijgen. Het complete Tuschinski-theater te Amsterdam werd afgehuurd, en GamersNET was daar natuurlijk bij.

Rond zeven uur gingen de deuren van het Pathé Tuschinski open voor de grootste Nederlandse première in het Amsterdamse Tuschinski. Ik had nog nooit voet gezet op een rode loper maar gelukkig lieten de camera’s mij met rust, alles op zijn tijd. Binnen sloeg ik die nervositeit echter al snel achterover met een aantal glazen bier, waarna ik ontdekte dat er aan de andere kant van de ontvangstruimte in het Tuschinski cocktails werden geschonken! Uiteraard snelde ik daar nog even heen om vervolgens ruim op tijd in de grote zaal te zitten, waar al snel de grote voorstelling zou beginnen.

ightDe lancering van Halo 3 werd gepresenteerd door wie anders dan Skate (Gamekings/ex-PU). Hij was echter niet alleen, want Bungie had een Game Designer over laten komen om alvast een demonstratie te geven. Hij speelde het eerste gedeelte van het derde level van de game, Tsavo Highway. Vlak voor hij begon vermeldde hij er nog wel even bij dat hij de game op Heroic zou spelen en dus af en toe dood zou kunnen gaan, over een understatement gesproken. Het was best genant om te zien hoe nota bene een game designer letterlijk weggevaagd werd in zijn eigen spel. Maar, zo wist hij te vertellen, de Heroic mode haalt wel alles uit de game en dat is natuurlijk zeker waar.

Maar een première zou natuurlijk geen première zijn zonder celebrities, dus Microsoft had speciaal voor deze gelegenheid de rapper LL Cool J uitgenodigd. Ladies Love Cool James is waarschijnlijk niet even bekend bij iedereen maar onder de liefhebbers van wat oudere hip-hop, zoals ik een tijdje ben geweest, is het zeker een grote naam. De rapper van onder andere “I Need Love”, “Phenomenon” en het recentere “Control Myself” schijnt af en toe wel van een potje Halo te houden. Tegelijk met andere bekendheden, waaronder N.E.R.D.’s/The Neptune’s Pharell Williams in Londen en Carmen Electra in Madrid, speelde LL Cool J een potje Halo 3 over Xbox Live. Hoewel hij wel beter was dan Pharell en de Baywatch-actrice bakte de spierbundel er nog steeds geen hol van. Hij speelde letterlijk als een dweil en hielp zichzelf meer om zeep dan zijn tegenstanders met zijn rocket launcher. Mama Said Knock You Out, en dat had mijn moeder dan ook zeker gedaan.

Hierna werd door Bungie nog even de Theater Mode gedemonstreerd, waarna het grote publiek de ontvangsthal weer instroomde en de Halo 3-pods werden geactiveerd. Hier kon de game gespeeld worden onder het genot van nog meer gratis drankjes en na een tap vol bier en een sloot cocktails verging het Halo’en me nog prima. Een prijsvraagwinnaar die via 3FM in het Tuschinski was beland, was geen tegenstand en Cool James had ik makkelijk vermorzeld, maar je kan natuurlijk niet alles hebben.

Microsoft heeft in het Tuschinski een heel erg goed feest georganiseerd dat Halo 3 zeker waard was. De locatie was top, de bediening was top en de cocktails waren nog beter. Jammer dat het gamen niet de hele presentatie over werd gelaten aan professionals, maar een ster als LL Cool J zie je natuurlijk ook niet elke dag. Wellicht is het voor een volgende première een idee om een wedstrijd op te zetten tussen twee topclans, zodat de mainstream pers eens kan zien wat écht gamen is. Desalniettemin was de dinsdagavond van 25 september heel geslaagd, de kater die de ochtend erop volgde was jammer genoeg heel wat minder.

  1.   
    Tom's avatar

    Misschien een beetje kort, maar wel een goede column. Zal ik je eraan herinneren dat jij mij de volgende keer ook meeneemt? 😉

  2.   
    MauriceV's avatar

    Een leuke launch party lees ik 🙂

  3.   
    Broodbeleg's avatar

    Lol, Remco aan de cocktails :p

    enne:

    Rond zeven uur gingen de duren van het Pathé Tuschinski open voor de grootste Nederlandse première in het Amsterdamse Tuschinski.

    Duren? 😉

  4.   
    PaNNa's avatar

    Leuke column, maar idd wat kort.
    Maar is eens iets anders.

  5.   
    Lasso's avatar

    Kan ook niks hebben he, Remco… 🙄 😛 😛

  6.   
    nielz's avatar

    dat master chief pak op de foto is cool 😛

  7.   
    delta62's avatar

    Leuke column! Moet wel leuk geweest zij daar!