Xbox 360 Messenger Kit

Vrouwen staan er om bekend meerdere dingen tegelijk te kunnen doen. Toen we dus hoorden dat de Messenger Kit van Microsoft er aan zat te komen hadden we meteen medelijden met al die mannelijke gamers. Want gamen en chatten tegelijk, dat kunnen gasten toch niet? Is dit hebbedingetje een vrouwengadget of toch een onmisbaar bruut apparaatje…

eft

Kit

Een nadeel van veel gamen is dat je je minder met andere zaken bezig kunt houden. Nu is de drang om te gaan gamen meestal groter dan bijvoorbeeld die om te gaan stofzuigen of de was op te hangen, dus dat dilemma wordt meestal in het voordeel van de Xbox 360 beslecht. Bijkomend nadeel is dat een gamer vaak wel te verwijten is dat hij zijn of haar sociale contacten verwaarloost, om nog maar niet te spreken van de huishoudelijke taken die hem normaal gesproken ten deel vallen. Op dat eerste hebben ze bij Microsoft wat verzonnen, namelijk de Messenger Kit, behorend bij de Xbox 360-controller. Wat een uitvinding! Mijn MSN-contacten zijn over het algemeen niet van dien aard dat ik uren achter elkaar zit te beppen, maar een veelvoorkomende klacht is wel dat ik geen antwoord geef op buzzers en oproepen van MSN-genoten, die daarbij vaak de ‘je zal wel weer zitten te gamen’-conclusie zelf al trekken.

ightDe MSN Messenger die ingebouwd werd in Xbox Live was de eerste stap naar de mogelijkheid om de nationale (en internationale) volkshobby, MSN’en, te kunnen combineren met het spelen van games. Niet echt natuurlijk, want het kan niet tegelijk in die zin dat je tijdens een game een MSN gesprek kunt gaan voeren zonder de game te pauzeren. Alsof je dat trouwens zou willen… Daarnaast nodigde het niet echt uit om eens een uitvoerig gesprek te gaan zitten houden met je Messenger-vrienden als je met een controller lettertje voor lettertje moest intikken om een boodschap duidelijk te maken. Vaak kwam je niet verder dan een ongeduldig ‘ja’, ‘inderdaad’ of ‘nee’. De komst van het chatpad is dus een uitkomst voor gamers die meer dan gemiddeld tijd doorbrengen achter de Xbox 360 en ook nog eens op een comfortabele manier in contact willen blijven met hun vrienden op MSN.

eft

Klik

Het chatpad bevestig je met een ferme ‘klik’ aan de Xbox 360-controller en hij zit daarmee op een solide manier vast tussen de twee ‘handvaten’ van de controller, mede door de dubbele ‘pen in gat’ constructie. Het chatpad zit daardoor zeer vast aan de controller, waardoor je als je gezegend bent met duimen waar een basgitarist jaloers op zou worden, stevig aan het typen kunt. Het gadget is helemaal ontworpen om met twee duimen te typen en dat gaat verdraaid goed. Nu heb ik zelf behoorlijk grote duimen maar het typen van letters gaat opvallend soepel en snel, ondanks dat de letters toch slechts vijfentwintig procent van de grootte van de letter van een normaal toetsenbord zijn.

ightMaar hoe werkt het nu? Stel, je zit, bijvoorbeeld, in Halo 3, wat niet helemaal ondenkbaar is in deze dagen. Net op het moment dat de Masterchief een รผberfrag in zijn gedachten heeft, zie je op de plaats waar al jouw achievements normaal gesproken verschijnen een pop-up venstertje met daarin de beruchte hoogstaande openingszin waarmee de meeste MSN-gesprekken beginnen: ‘Hoi’. Natuurlijk staat er ook van wie deze boodschap afkomstig is dus je kunt er voor kiezen om het gesprek te negeren of aan te nemen. Op het chatpad brandt er een lampje waarmee je de MSN-Messenger functie op de Xbox 360 kunt activeren. Druk je die in dan verschijnt er een gesprekvenster waarin je je goddelijke gang kunt gaan op een manier die niet veel verschilt van de PC-versie. Uiteraard wordt de game in de wacht gezet en neemt de Messenger het over.

eftDe controller ligt inclusief chatpad ook nog prima in de hand. Toegegeven… de controller ziet er niet zo kek meer uit als zonder het chatpad maar het apparaatje is behoorlijk stylish om te zien. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je uitgelachen wordt of dat je voor MSN-verslaafde wordt uitgemaakt. Wat mij reuze meeviel is dat het niet vervelend is als je aan het chatten slaat en de handen moet verzetten. Zeker als je grote handen hebt moet je echt je handen naar de onderzijde van de controller verplaatsen om goed te kunnen typen. Dat is helemaal niet erg want de duimen kunnen op die manier razendsnel over het toetsenbordje vliegen en de thumbsticks heb je tijdelijk toch niet meer nodig. Persoonlijk heb ik de gewoonte om in het donker te gamen dus de verlichting die in het toetsenbord zit komt ook goed van pas. Jammer dat de verlichting niet erg lang blijft branden dus als je een twijfelaar op MSN bent of gewoon niet snel genoeg typt, ben je genoodzaakt om de verlichting weer aan te drukken. Op zich geen probleem, maar dan druk je wel eens mis omdat alles dan in het donker is gehuld met als gevolg dat je weer het goede schermpje voor moet toveren. Een ander verhaal zijn de lees- en bijzondere tekens. Je kunt maar beter communiceren zonder al te veel rare leestekens want de toetsen zijn voorzien van een oranje- en groene functietoets die gekoppeld zijn aan een wel heel uitgebreid assortiment tekens. Ik adviseer je, tenzij je echt een perfectionist bent, om te MSN’en zonder al te veel poespas want de tekentjes op de toetsen zijn zo klein dat je ze nauwelijks kunt zien behalve als je haviksogen hebt. Zinnen met een vraag- of uitroepteken doe je dus maar beter zรณnder, tenzij je dol bent op het trainen van je oogspieren door het constant accomoderen van je ooglens. Dit lijkt mij dus sterk…

Conclusie

De Messenger Kit is wat mij betreft een geweldige uitvinding. Aan de andere kant van de lijn geloven ze in eerste instantie niet dat je met de 360-controller aan het MSN’en bent. Gamers die ook bereikbaar willen zijn tijdens het gamen, hun Messenger-verslaving willen combineren met hun andere hobby, een MSN-gesprekje verwachten of gewoon dol zijn op gadgets kunnen de Messenger Kit voor de prijs van โ‚ฌ 30 zonder risico halen. Hij wordt geleverd met een extra Live-headset, die als bijzonderheid heeft dat hij niet is voorzien van de standaard aansluiting maar met een kale jackplug. Het aansluitpunt van de controller wordt namelijk gebruikt door het chatpad zelf. Het chatpad typt lekker en dubbele aanslagen en missers blijven tot een minimum beperkt omdat de klik van de toetsen erg duidelijk is. Bij mij blijft hij er vanaf nu gewoon inzitten.

Meer Messenger Kit

  1.   
    PaNNa's avatar

    Leuke review , geinige plaatjes :roll:.

  2.   
    ps3 gek's avatar

    zeker wel fijn zo’n ding, maar dan moet je wel een xbox hebben ๐Ÿ˜‰

  3.   
    Tom's avatar

    Toen de lente patch kwam dacht ik dat XBL opnieuw gezegend zou worden door een nieuwe coole functie. Maar helaas, de MSN functie bleek prut, kwam dat toetsenbordje nog of moeten lettertje voor lettertje tikken? Gelukkig is het er nu, ik betwijfel echter of ik het ga kopen, mijn MSN contacten zijn zonder 360 al erg belabberd en dan zou zo’n toetsenbord ding dus een overbodige luxe zijn. Wel leuk voor diegene die praktisch gezien niks anders doen dan gamen รณf MSN’en, want nu kan het in รฉรฉn.

  4.   
    Niekolaas's avatar

    Is wel een mooi plaatje ๐Ÿ˜›

  5.   
    MauriceV's avatar

    Leuke gadget alleen heb ik geen xbox 360 en dit is zeker niet iets voor de vrouwen want bij online gamen kan je bijv voor een wedstrijd begint effe iets zeggen tegen de tegensteander
    ENUH POST SNELLER GAMERSNET IK WIST DIT AL 2 WEKEN OUD NIEUWS DUS

  6.   
    Viperations's avatar

    Wat wist je al twee weken?

  7.   
    Uchiha linkz's avatar

    is wel zeer handig ๐Ÿ˜€ mooi uitgevonden hoor ๐Ÿ˜ฎ

  8.   
    denjaap's avatar

    mauricejuhhh schreef, "Leuke gadget alleen heb ik geen xbox 360 en dit is zeker niet iets voor de vrouwen want bij online gamen kan je bijv voor een wedstrijd begint effe iets zeggen tegen de tegensteander
    ENUH POST SNELLER GAMERSNET IK WIST DIT AL 2 WEKEN OUD NIEUWS DUS"

    ja en ? als je dat ergert rot dan hier op ! als je ergens anders je nieuws sneller kunt vinden ๐Ÿ˜ก

  9.   
    Devin360eu's avatar

    Ik heb er 1tje zeker Handig
    Anders moet je de hele Tijd met je pookje De letters zoeken
    En Gamen en msn Gaat best wel goed samen

  10.   
    nielz's avatar

    grappig ding XD

  11.   
    Kilerden's avatar

    Gold_Thunder schreef, "Wie gaat er nou op zijn xbox msn en… Dat is net zoiets als internetten op je mobiel."

    Ik heb maar 1 internet verbinding,..
    dus ik kan niet op de computer online zijn en tegelijkertijd online spelen op m’n 360..

    drm is dat makkelijk… ๐Ÿ˜€

    Mvg, Kilerden

    *edit* hoe zwaar is dat ding,.? want als hij 5 kg zwaar is gamet dat ook neit lekker ๐Ÿ™

  12.   
    delta62's avatar

    ik heb hem en hij is erg handig

  13.   
    STYFZZZ's avatar

    echt een handige gadget, vooral als je veel op msn zit, k heb hem dan ook thuis liggen ๐Ÿ™„ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€