Sonic Rush Adventure

ightSonic Rush was zeker één van de leukste platformers van de afgelopen tijd en dan is het niet gek dat er een vervolg komt. SEGA plakte er simpel “Adventure” achter en de nieuwe Sonic-game is geboren. Kassa, toptitel of allebei?

Platformen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Sonic Rush Adventure is zeker weer een toptitel voor je geliefde Nintendo DS. En met de aanwezigheid van Sonic zal ook dit wel weer een verkoopsucces worden. Het goede in Sonic Rush Adventure zit hem in de variatie die je voorgeschoteld krijgt door de game heen. Het spel bestaat grofweg uit twee gedeeltes, een platformgedeelte en een vaargedeelte. Het platformgedeelte is vrijwel gelijk aan de gameplay die we allemaal zo goed kennen van de eerste Sonic-games. Kleurrijk, razendsnel en een erg goed leveldesign. Je raast door de werelden heen en ondertussen verzamel je ringen, voer je stunts uit wanneer je hoog in de lucht hangt en beuk je vijanden uit je weg.

Deze levels zijn allemaal gesitueerd op eilanden in de wereld van Sonic Rush Adventure. Elk eiland bestaat uit twee platformlevels plus één eindbaas. Ook hierover is erg goed nagedacht, want de bossfights vereisen af en toe een hoop proberen en wanneer je ze op de hogere moeilijkheidsgraad wilt verslaan, zul je je echt moeten focussen op je uitvoering. Een groot verschil met de platformlevels is dat de eindbaasgevechten zich in 3D afspelen. Dit werkt hardstikke degelijk en met de camera heb ik geen problemen gehad.

enter enter

Varen

Zoals ik al zei is de game opgedeeld in allemaal kleine eilandjes, die je uiteraard per boot moet bereiken. Daarom heeft Tails een waterfiets voor je gebouwd, waarop je de vaarlevels zult afleggen. Wanneer je het ruime sop kiest, bestuur je je boot met de stylus. Ook dit levert geen problemen op en binnen dertig seconden heb je het onder de knie. Hierin is het wederom belangrijk om zoveel mogelijk muntjes te verzamelen en stunts uit te voeren. Zo vul je je boostmeter, waardoor je tijdelijk supersnel zult gaan en vijanden uit de weg kan beuken.

eftIn het begin zijn de waterlevels nogal simpel, maar verder op in het spel worden ze een stuk moeilijker. Hier komt veel behendigheid bij kijken, zeker als je je krachtige boot niet altijd even gemakkelijk onder controle weet te houden. Door het verzamelen van materials op de eilanden kun je Tails een nieuwe boot laten bouwen. Hiervoor levert hij een boodschappenlijstje bij je in en dan zul je er in de platformlevels op uit moeten trekken om bijvoorbeeld Green, Blue, Iron of Bronze te verzamelen. Zo bestuur je na verloop van tijd geen waterfiets meer, maar een zeilboot. Daarna krijg je een hovercraft en tenslotte een onderzeeër. Die laatste twee boten hebben ook geschut aan boord, waarmee je de vijanden van je af kunt houden. Bij de onderzeeër is het zelfs zo dat Tails de boot bestuurt terwijl jij het kanon bedient. Dit soort dingen maken Sonic Rush Adventure een verrassend gevarieerd en leuk spelletje.

Dual Screen

Naast de besturing van de schepen maakt Sonic Rush Adventure ook op een andere manier goed gebruik van de twee schermen van de Nintendo DS. In de platformlevels wordt de wereld namelijk opgerekt over twee schermen en Sonic zal tijdens zijn supersnelle race dan ook kriskras door de twee schermen heen razen. Het ene moment ren je nog met volle vaart over het bovenste scherm, daarna maak je een snoekduik naar beneden zodat je op het onderste scherm terecht komt, vervolgens krijg je een looping voor je kiezen die beide schermen beslaat en ga zo maar door. Deze manier van snelle gameplay vond ik erg verfrissend en het kwam de beleving zeker ten goede. Verder zijn ook de graphics dik in orde, zeker in het 2D-gedeelte. Het is allemaal lekker kleurrijk, super scherp en elk eiland is anders. Ook het vaargedeelte is niet mis, hoewel de wijde zee er nogal leeg uitziet, waardoor het spel hier een beetje aan sfeer in moet leveren.

enter enter

Online

Wanneer je het hoesje van Sonic Rush Adventure in je handen houdt, zal je zeker opvallen dat hij het Nintendo Wi-Fi Connection-predikaat draagt. Sonic Rush Adventure is dus verzien van online gameplay over de draadloze verbinding die de Nintendo DS maakt met je router of je USB-stick. Collect Rings en Time Attack behoren hier tot de multiplayermodes. Beide modi spreken natuurlijk voor zich, al is het wel leuk om even te melden dat er een heus scorebord is gekoppeld aan de Time Attack-mode.

Indien je niet de beschikking hebt over een draadloze router of zo’n Nintendo Wi-Fi Stick, dan kun je natuurlijk ook tegen anderen met een Nintendo DS spelen, mochten ze in de buurt zijn. De game is namelijk met twee mensen te spelen, hoewel maar één speler in het bezit hoeft te zijn van een cartridge.

Conclusie

Sonic Rush Adventure is een degelijke platformtitel geworden. De game stikt van de variatie en je zult hier wel een tijdje zoet mee zijn, zeker als je de online mode in acht neemt. Wel vond ik de platformlevels aanzienlijk leuker dan de vaarlevels, omdat die na verloop van tijd een beetje op een routineklus gaan lijken. Toch verdient dit spel een dikke pluim en mocht je je vervelen en op zoek zijn naar wat snelle actie voor je handheld, dan is Sonic Rush Adventure de game die je in huis moet halen.

 1.   
  max1996's avatar

  slegt heel slegt 👿 👿 👿 👿 👿

 2.   
  para's avatar

  naja volgens mij is die ook niet zo slecht hoor

 3.   
  Sarge's avatar

  volgens mij stinkt deze game MeGa hard 🙁

 4.   
  Satangel's avatar

  Ik vind dit echt een goede game, de zoveelste topper voor de NDS!

 5.   
  TAT x's avatar

  Lijkt me .. niet leuk ; vernieuwing????? 😳

 6.   
  ps3 gek's avatar

  @ Rhemme–>
  inderdaad hoezo geef je het spel een 1????!!! 😕

 7.   
  denjaap's avatar

  het is dem oeite echt niet waart mss voor de die hards… ik heb hem gespeeld bij mijn gamem8 hij vind er ook geen rote zak aan !

 8.   
  game freak94's avatar

  ik heb het spel en er is echt niks aan je hoeft alleen te rennen en je komt er wel het is gewoon zo een spel net zo als bijvoorbeeld op spele.nl ofzo rennen en je komt er wel.