Uncharted: Drake’s Fortune

Wat Halo 3 voor de Xbox 360 en Super Smash Bros. Brawl voor de Wii moet worden, is Uncharted: Drake’s Fortune voor de PlayStation 3. Lees in deze preview onze ervaringen tot nu toe met deze veelbelovende game van de makers van Jak & Daxter en Crash Bandicoot.

El Dorado

Uncharted: Drake’s Fortune is een game die zich afspeelt op een eilandje in de Stille Oceaan. Onder de knoppen heb jij Nathan Drake, een jongeman die op zoek is naar de waarheid achter de dood van een zeerover die hij aanziet als zijn betoveroverovergrootvader, Sir Francis Drake. Frans was in de zestiende eeuw een beruchte piraat die in Panama zou zijn gestorven. Drake denkt dat hij tot zijn nageslacht behoort en gaat op zoek naar zijn doodskist. Daar liggen echter geen beenderen in, slechts een boekje met cryptische aanwijzingen over de schat van El Dorado, die hij zou hebben begraven. Nathan gaat daar samen met de knappe documentairemaakster Elaine achter aan, maar raakt verstrikt in een web met militairen, huurlingen en allerlei mysteries die hij niet aan had zien komen. Drake moet ontdekken waar die schat uithangt, wat er in godsnaam mee aan de hand is er waarom sommige personen hem afgezonderd willen houden van de buitenwereld.

Is het een platformer, is het een shooter?

De gameplay van Uncharted: Drake’s Fortune is het beste te vergelijken als een mix tussen Prince of Persia, Tomb Raider en de Indiana Jones-films. Prince of Persia omdat er typische kruip-, spring en klauterelementen in de game zitten. Zo kregen wij in de eerste vijf minuten gameplay een beklimming op een gigantisch steile rotswand voor onze kiezen die simpelweg duizelingwekkend was. Nathan moest van richel naar richel, van liaan naar liaan en van spleet naar spleet springen, slingeren en klimmen om uiteindelijk bovenaan de muur te raken.
Bovenop die klif stond een grote ruïne, die krioelde van de huurlingen. Binnen no-time stond ik oog in oog met min of meer een dozijn vijanden. Gelukkig zijn de schietijzers Nathan niet geheel onbekend, dus was een spectaculaire shootout het gevolg. Ik hanteerde onder andere een pistool, een machinegeweer en een shotgun en ik moet zeggen dat het schietmechanisme zeker realistisch aanvoelde en heel nauwkeurig werkte. En mocht je onverhoopt zonder munitie komen te zitten of vereist de situatie gewoon dat je je vuisten laat spreken, dan is Nathan ook nog eens een goed gekwalificeerd vechtersbaasje. Vooral deze acties komen super slick in beeld en het is heel erg goed om te zien dat zowel de platformelementen als de actiefeatures van Uncharted als een huis staan. Tel daar ook nog eens een zooi puzzels, hectische achtervolgingen en natuurlijk de mogelijkheid tot een stealthy gameplay in de jungle bij op en je hebt een game die van alle markten thuis is.

Voorlopige conclusie
Uncharted: Drake’s Fortune is nu al een game met een echte smoel. Het verhaal is interessant, de graphics zijn geweldig mooi en alle verschillende ingrediënten die dit tot een complete actie/adventure maken zijn gemixt tot een resultaat dat nu al, drie maanden voor de release, erg compleet aanvoelt. Ik waardeer de keuze van Naughty Dog om een nieuwe franchise op te bouwen enorm en ik kan niet wachten om de volledige versie straks te spelen, als hij in december exclusief voor de PlayStation 3 in de winkels ligt.

 1.   
  ps3 gek's avatar

  ziet er echt wel mooi uit!! 😛

 2.   
  Chielh's avatar

  ziet er zeker mooi uit, en dit op een full HD tv = geil

 3.   
  Sarge's avatar

  moet leuk zijn 😛 8)

 4.   
  TAT x's avatar

  Tzal wel ! 😀 Lijkt echt goed!! 😀 x

 5.   
  Cyart's avatar

  ik vind de screens niet zo super uit zien

 6.   
  PaNNa's avatar

  Leuke preview!:D