Midnight Club: Los Angeles

Terwijl de één het al helemaal gehad heeft met straatraces, auto’s pimpen en nachtelijke botsingen, heeft Rockstar daar lekker lak aan en brengt komend voorjaar een nieuwe Midnight Club uit. Ditmaal is de game gesitueerd in Los Angeles, the City of Angels. Slimme zet van Rockstar, of hebben ze een engeltje op hun schouders nodig?

Los Angeles

De vorige Midnight Club, deeltje drie met als subtitel “DUB Edition” kwam ongeveer gelijktijdig met de tweede Need for Speed: Underground uit, toen straatracen en Pimp my Ride nog zo hot waren als de geioniseerde lucht rondom een bliksemflits. Inmiddels is MTV’s opknapserie bezig aan zijn laatste seizoen en lijkt de tuning-gekte toch wel op zijn eind gelopen. Toch denkt Rockstar San Diego er nog een laatste stuiptrekking uit te kunnen halen en daarvoor heeft men de hulp ingeroepen van Los Angeles, het grootste parkeerterrein ter wereld. In onze presentatie op de Games Convention zagen we onder andere geracet worden over de Sunset Boulevard, die in Hollywood begint, in Beverly Hills begint te slingeren en uiteindelijk ophoudt op het strand van Malibu. Overigens is niet heel Los Angeles nagebouwd, want dat zou ten eerste onbegonnen werk en ten tweede nogal saai zijn. Men lijkt zich beperkt te hebben tot Downtown L.A. en het gebied direct ten noorden daarvan, dus Hollywood, Beverly Hills, Century City en Santa Monica.

Midday Club

Een andere verandering zit hem in de weersomstandigheden. Hoewel de game nog steeds Midnight Club heet, hoeft er niet per sé meer ’s nachts geracet worden, maar dat kan nu op elk moment van de dag. Het is dus wel zeker dat je het daglicht gaat zien en daarnaast zitten er nu ook de nodige weersomstandigheden in het spel. Het is niet altijd benzinegeur en maneschijn is Los Angeles, het kan er immers ook keihard regenen. Tornado’s à la The Day After Tomorrow hoef je niet te verwachten, maar hondenweer zul je meer dan eens tegenkomen en dat vereist ook aanpassing van je rijgedrag.

Tunen

Op tunegebied zal de game weer bomvol auto’s en onderdelen zitten zodat je je helemaal uit kunt leven op het zo mooi en snel mogelijk opvoeren van jouw bak. Van velgen, bodykits, spoilers, hoods, lak, stickers, ramen, uitlaten tot zijspiegels, lichten en kleine accenten, het is allemaal mogelijk. Verwacht de grote merken op tuninggebied en natuurlijk de reuzen uit de auto-industrie. Het leuke aan Midnight Club vroeger, was dat er niet alleen Japanse toiletautootjes inzaten. In dit deel zal dit niet anders zijn, want de grote Amerikaanse merken zijn ook goed vertegenwoordigd. Zelf vind ik niks lekkerder dan scheuren met een onbedwingbare Mustang met minstens zes liter aan cilinderinhoud, zodat je die honderden paardenkrachten en de duidelijke hartslag van de auto echt onder je knoppen voelt.
Daarnaast zullen ook de tweewielers weer terug zijn, dus voor degenen die auto’s maar voor mietjes vinden is ook dit het ideale racespel. We zagen op de screenshots al een flitsende blauwe Kawasaki langskomen en wellicht lukt het Rockstar om deze keer nog een aantal merken te strikken voor hun game.

Voorlopige conclusie

Midnight Club: Los Angeles lijkt een solide racegame te gaan worden die een aantal leuke dingen toevoegt aan de vorige Midnight Club-games, maar tegelijk ook de kern van die spellen behoudt. Het boosten, driften en de slow motion-functie waardoor je in een tijdelijke bullettime terechtkomen lijken me niet nep, maar eerder handige hulpjes om de rijervaring te verbeteren. Verwacht dit spel begin volgend jaar in de winkelrekken voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  PS4owner's avatar

  de screenshots zien er mooi uit als het in game ook zo is dan zit het wel goed nu alleen nog op een filmje ervan wachten.

 2.   
  ps3 gek's avatar

  Midnight club 3 DUB edition vond ik ook al vet. Ik ben benieuwd of deze nog beter wordt:P De screens zien er inderdaad vet uit:P!

 3.   
  FableFreak's avatar

  ben nooit echt een fan geweest van midnight club

 4.   
  Bello 2185's avatar

  Wel vet maar doe toch maar NFS Pro Street 🙂

 5.   
  Jeroen-15's avatar

  Ik heb geen 1 Midnight Club spel en ben ook niet van plan om deze te kopen. 🙂

 6.   
  Scuderia's avatar

  Midnight Club is echt een slecht aftreksel van Nfs. Alleen dan nog 2x dommer.

 7.   
  Cyart's avatar

  Assault schreef, "Midnight Club is echt een slecht aftreksel van Nfs. Alleen dan nog 2x dommer."

  lol

 8.   
  Kaassouffl3's avatar

  Ik denk dak em toch wel gaa checken

 9.   
  Faex's avatar

  mnmmmmm lijkt me leuk heb de dub edition remix ook al maar heb de consoles er niet voor dus doe ik het maar met de psp // en eeuuhh weet iemand of gta 4 ook voor de ps2 of voor de pc uit komt 😀

 10.   
  Soviet OsakaHugger's avatar

  Yaa.. Gta komt voor de Pc Xbox360 en Ps3 8)

 11.   
  Faex's avatar

  Soviet Pdep schreef, "Yaa.. Gta komt voor de Pc Xbox360 en Ps3 8) "

  OKe maar ook voor de ps2 )want heb gehoord dat ze het liever voor ps2 doen dan voor pc want voor pc kunnen ze downloaden….(voor de ps2 ook wel maar wel iets minder ))) 😆

 12.   
  Seshiroo's avatar

  Dit lijkt me echt een vette game.

 13.   
  Astrix & Obelix's avatar

  dit word vast een super leuke game

 14.   
  Overload14's avatar

  Ik raad iedereen af deze game te kope. Ik heb em gekocht loopt hij vast =.= ik maak proper, ik dacht dat et aan ps3 lag maar ik speelde ff ander spel en daar liep et ni vast. Ik ruil die game dus terug in… krijg nieuwe schijf verwijder alle date. Loopt het weer vast !

 15.   
  123cheatnowdotnl's avatar

  Wel lachen spel! Heb hem nou 3 dagen en is wel een aanrader. Je begint met een oud bakkie (je kunt er één van 3 uitkiezen) en met dat oude bakkie hogerop komen. Het bekende ‘racen naar de start’ is gelukkig wat moeilijker gemaakt. Het is nog wel steeds redelijk gemakkelijk om eerste te worden als je maar nergens tegen aan botst; en bots je in het begin van een race ergens tegenaan hoef je niet meteen opnieuw te beginnen aangezien de handycap hoog is.
  Stoere features: Wanneer je te vaak botst en te hard kan je auto total-loss zijn en is de race afgelopen. Wanneer je langs de politie rijdt en deze zet de achtervolging in, dan is het moeilijk(er) om te ontsnappen; aanrader is wel dat je een keer je laat pakken, want dan richten de agenten echt vette guns op je bolide en krijg je een dikke bon. Jammer is wel dat wanneer je in een Heist komt te zitten je gewoon op [START] kunt drukken en de garage kunt aanmerken als plaats waar je wilt starten; oftewel: einde achtervolging.

  Verder wel een hele stoere game!! Heb de concurrent ook al besteld. NFS undercover… Kijken wat dat brengt.