They

Voor de Leipzig Game Convention 2007 had nog niemand ‘They’ gezien. Het enige wat over They bekend was, was dat hij uit zou komen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Zelfs de ontwikkelaar van de game was onbekend. We kregen één screenshot te zien met daarop een zwaar opgepompt wapen en een fluorescerende, mysterieuze octopus en daarnaast nog één artwork met daarop een futuristische stad. Alleen de pers mocht achter gesloten deuren een blik op de game werpen. Gisteren kwamen er dan eindelijk nieuwe details van de game uit.

eftHet PR-bureau IMC heeft They onder haar hoede. Het blijft een beetje vaag wat de rol van IMC zal worden, maar men heeft al verklaard dat IMC niet de typische rol van de veeleisende uitgever zal aannemen. De Poolse ontwikkelaars van Metropolis Software maken de game. They draait op een eigen engine, gemaakt door dit bedrijf om ‘kosten en tijd te besparen’. Bovendien maakt They gebruik van de DirectX 10-technologie.

They speelt zich af in de nabije toekomst (2012) en om precies te zijn in Londen. Daar heeft een gigantische aanval ervoor gezorgd dat vijandige robots de macht hebben gegrepen. Jij en de piloot van je squad overleven de slachtpartij en moeten zien te overleven in de door robots overheerste omgeving. Al snel heb je door dat niet alles is wat het lijkt. Zo kunnen de robots niet voor zichzelf denken. Onzichtbare aliens bedienen deze robots, maar deze aliens kun je aan het begin van de game nog niet zien en dus niet aanvallen.

ightDe wapens spelen een centrale rol in They. Deze zijn met honderden opties te upgraden. Op een wapen kunnen vier aanpassingen gemaakt worden. Deze aanpassingen kunnen vervolgens weer worden opgeslagen als voorkeurinstelling. De speler kan maar één wapen met zich meedragen, maar door verschillende upgrades en voorkeurinstellingen kan het gedrag van een wapen totaal veranderen. Dit zal nodig zijn om in verschillende situaties te overleven. Het aanpassen van de wapens gaat zo ver dat zelfs de oppervlakte van de wapens gemodificeerd kan worden. Hierbij kun je denken aan doodskoppen die de boel opleuken (beetje paradoxaal), maar ook aan camouflage.

They is dus momenteel diep in ontwikkeling en wat hierboven staat is alles wat er over de game bekend is. Een exacte releasedatum is nog niet gegeven en het zal waarschijnlijk nog een tijd duren voordat deze bekend wordt gemaakt. In de trailer die onlangs is verschenen zegt men dat de game in 2009 uitkomt, maar dat is wel een hele grove richting. Wat wel bekend is, is dat de game uitkomt voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Hou deze game in de gaten.

 1.   
  Ariose's avatar

  Kan best leuk worden. 8)

 2.   
  Menno Schellekens's avatar

  mmm… weet niet wat ik hiervan moet vinden, aan de ene kant een een interresante FPS maar aan de andere kant het is WEER een interresante FPS 😆 wat hebben wij het fijn als gamers tegenwoordig 🙂

 3.   
  Uchiha linkz's avatar

  idd dit soort fps zijn best leuk hoor kijk maar naar bioschock 😀

 4.   
  Tom's avatar

  Wat moet die gun in godsnaam voorstellen. Is het een Flamethrower? Is het een shotty? Is het een sniper? Nee! Het is de Napalm gun uit Postal 2! 😛

  Eerlijk gezegd lijk mij dit spel niet echt leuk, het FPS genre wordt ongelooflijk uitgemolken en alleen de developer met de beste, origineelste en meest geslaagde creatie blijft staan. Dan vind ik er dit tot nu toe niet erg veelbelovend uitzien.

 5.   
  Chielh's avatar

  @ Tharduz: bedenk wel dat de game in een heel vroeg stadium is gezien de releasedatum, en de filmpjes die beschikbaar zijn beloven veel grafische pracht en praal met de nodige (dx10) effecten.. Ik denk dat dit tegen die tijd een hele grote game wordt waar je niet omheen kunt. En een wapen pimpen blijft leuk ook als is het allemaal uitgemolken, maar kleuren aanpassen etc is nog niet eerder vertoond. 🙂

 6.   
  johan2's avatar

  Ariose schreef, "Kan best leuk worden. 8) "

  het word leuk 🙂 😀

 7.   
  A7XsynG's avatar

  Menno Schellekens schreef, "mmm… weet niet wat ik hiervan moet vinden, aan de ene kant een een interresante FPS maar aan de andere kant het is WEER een interresante FPS 😆 wat hebben wij het fijn als gamers tegenwoordig 🙂 "

  ja nou, als je systeem het maar aankan 😡