Conan

Afgesloten in een drukkend kleine kamer, buiten het bereik van daglicht, kregen wij bij THQ een kleine presentatie van de titel Conan. Deze titel, waarvan THQ al sinds 2005 de licentie van de film heeft, wordt ontwikkeld door Nihilistic Software, bekend van StarCraft: Ghost. Ondanks dat men de licentie in bezit heeft, is ‘Conan’ een werktitel en zal de game niet het verhaal gaan volgen van de (nu nog) gelijknamige filmklassieker. En dat is dan ook het enige wat er bekend is over de verhaallijn van Conan…

Wat direct opvalt wanneer je begint met spelen in Conan is de unieke setting. Conan speelt zich af in een prehistorische fantasiewereld, genaamd Hyboria. De omgeving doet met haar dorre vegetatie, reliëf en zanderige bodem sterk denken aan Noord-Afrika. De meeste vijanden zullen mensen of dieren zijn, maar er zitten zeker ook mysterieuze schepsels de held dwars.

Conan de Cimmeriaan is een vechtjas die met meerdere wapens overweg kan. Met zijn zwaar gespierde lichaam, gehuld in een gering aantal stukken armor, vecht hij zich een baan door de levels. Je kunt met maximaal twee wapens te gelijk vechten, maar daarnaast zijn er ook wapens, zoals een zware bijl, waarmee je met twee handen moet werken. De wapenkeuze in de game is vooral afhankelijk van wat de omgeving of de tegenstanders je te bieden hebben. De omgeving is zeer interactief, waardoor je zelfs brandend hout van een kampvuur of rotsblokken als wapen kunt gebruiken.

Conan zal ongetwijfeld de aandacht krijgen van diverse overijverige advocaten, gezien het behoorlijke geweld in de game. De makers gaan er al vanuit dat Conan een M-rating (17+) zal krijgen. De speler heeft diverse mogelijkheden voor brute executies, kan ledenmaten van romp scheiden en last but not least gigantische spataderlijke bloedingen veroorzaken. Ja, dan lok je het ook wel een beetje uit.

ightIn Conan zul je starten met vijfentwintig moves, maar er zijn er dan nog honderd vrij te spelen. Elke beweging is verder te ontwikkelen en wanneer hij vaak is uitgevoerd zul je een move masteren. Dit betekent dat een beweging extra krachtig wordt. Door dit systeem kan een vaker uitgevoerde zwakkere move dus sterker zijn dan een minder vaak gebruikte sterke dreun, wat weer diepgang in de gameplay met zich meebrengt. Als Conan kun je verschillende aanvallen doen, verdeeld in drie categorieën. Je kunt een snelle aanval doen, een krachtige, maar langzamere aanval en je kunt de tegenstander vastgrijpen. Elke aanval is te combineren met een andere, wat bijzondere en krachtige combo’s met zich meebrengt. Het ontwikkelen van je moves of het gebruiken van combo’s zal, of je het leuk vindt of niet, nodig zijn voor het verslaan van tegenstanders die een andere tactiek vereisen.

Bij de demo die wij te zien kregen werd vooral gedemonstreerd hoe belangrijk de omgeving in Conan is. Naast de variatie op het vechten in de vorm van puzzels, speelt de omgeving ook een belangrijke rol tijdens het verslaan van eindbazen. Zo werd ons een stuk van de game getoond waarbij Conan het opneemt tegen een gigantische zanddraak. De speler moet in het gevecht hiermee diverse aanvallen goed timen, maar zeker ook van de omgeving gebruik maken om aanvallen te weerstaan. Zo duikt Conan achter een stenen pijler wanneer de zanddraak met zijn staart pijlen schiet en moet hij rennen voor zijn leven als hij met diezelfde staart de boel achter zich kort en klein slaat. Hoewel ik pas één gevecht met een levelboss heb gezien en de game zeker grafisch nog niet af is, maakte dit gevecht zeker indruk.

Conan komt op 28 maart 2008 uit voor de PlayStation 3 en Xbox360. Een Wii-versie lijkt moeilijk te gaan worden. Reden hiervoor is volgens de makers dat er voor de Wii nog geen fatsoenlijke zwaardgame is, zelfs Red Steel niet. Toch zijn de makers zeker geïnteresseerd in de bediening van de Wii. Wij zeggen: wat let jullie?

Meer Conan

18/10/2007Prijsvraagwinnaars: Conan 19
16/10/2007Conan 18
 1.   
  RPG-Ridder's avatar

  loki lijkt me leuker

 2.   
  Oktpor's avatar

  Raak een beetje in de war hier , op de tweakers site topic over Conan staat dat deze uitkomt op de Xbox 360 en de PC , niks over playstation 3 . Hier staat vermeldt dat deze op deze niet op de PC uitkomt maar wel op de PS3 ? Wat is het ?

 3.   
  FableFreak's avatar

  ziet er wel bruut uit maar lijkt me geen topper

 4.   
  VanishNL's avatar

  zou ik best willen hebbben

 5.   
  LouisvanGaal's avatar

  yves_the_man schreef, "zou ik best willen hebbben
  "

  ja idd heb hem allaang maar is in tussen wel saai gewroden.

 6.   
  LouisvanGaal's avatar

  dit was ook voor de pc toch? hoeveel kost deze nu nog ogveeer