SBK-07 Superbikes World Championship

Het is een ware traditie onder de provincialen aan het worden. Je begint met een Puch Maxi, die je hebt verdient door heel wat uren tegen minimumjeugdloon tomaten te plukken. Vervolgens ga je deze pruttelaar opleuken en opkietelen om de politie sneller af te schudden. De grasmaaier, inmiddels op straalaandrijving, wordt na een jaartje opgevolgd door een Kreidler, Zundapp of andere schakelbrommer. En later, als men echt groot is, beginnen sommige aan motoren. Zie onze Peter en sinds kort ook onze Joost. Iets met midlife crisis of zoiets.

Motorrijders en motorliefhebbers die ook nog eens gamen, zullen waarschijnlijk MotoGP of Tourist Thropy spelen. Milestone is echter terug met de motorgames van de Superbikes en heeft, in tegenstelling tot vorig jaar, de licentie van deze racetak. Dat betekent dat alles tot in de puntjes officieel is. In de game zitten veertien teams met elk twee rijders, met uiteraard de correcte namen. De fabrieksmotoren variëren van de bijna onverslaanbare Ducati tot aan het geweld van Suzuki’s, Honda’s, Yamaha’s en Kawasaki’s. Vervolgens kan er gereden worden op de gebruikelijke circuits als Silverstone, Magny-Cours, Monza en uiteraard ook ons eigen Assen. Deze circuits zijn zorgvuldig nagebouwd en wanneer je vanuit het rijderperspectief vanaf de motor kijkt, barst de oppervlakte van het asfalt van de imperfecties. Een puntje die weinig racegames nadoen.

SBK-07 Superbikes World Championship wil duidelijk de mogelijkheid voor iedereen ophouden. Er kan op enkele verschillende moeilijkheidsniveaus worden gespeeld, maar vervolgens kan bijna elk gameplayelement worden afgesteld op jouw specifieke eisen. Het instapniveau van de game is daarom laag, wat de game toegankelijk maakt voor degene die nog nooit een racegame heeft gespeeld. Wanneer je echter de game tot een ware simulator maakt en alles instelt zoals een echte coureur dat ook zal ervaren, merk je hoe moeilijk het is om überhaupt op de motor te blijven zitten. Reken maar niet dat het deelnemersveld op jou wacht wanneer jij en je motor gescheiden naar de grindbak glijden. Er zit geen catch-up in deze game.

De game bevat een quick race, een weekend race, een volledig kampioenschap, time attack en diverse uitdagingen die gehaald kunnen worden. Daarnaast beschikt de game over een splitscreen multiplayer waarin een quick race of een time attack kan worden gedaan. Niet alle teams en diens rijders zullen van begin af aan speelbaar zijn, sommige dienen te worden geunlockt.

Al met al belooft SKB-07 zeker een goede game voor de liefhebber te worden. De nadruk in de game lijkt niet te gaan liggen op het eindeloos sleutelen aan de motor, maar in het perfectioneren van jouw rijgedrag. Met doorzettingsvermogen en de ervaring die je opdoet, kun je steeds minder dingen automatisch laten doen en één worden met de machine. SBK-07 Superbikes World Championship is voor iedereen die (nog) een keer op de motor wil springen en lijkt de focus te gaan leggen op het onderdeel waarop iedereen dat zou moeten doen: de gameplay. Daarom moeten we deze titel zeker in de gaten houden.

 1.   
  Cirdan's avatar

  mja, ik heb het niet zo op deze genre. Ik hoef hem niet;) maar het ziet er wel goed uit 🙂

 2.   
  jungler's avatar

  da moe ik ook emme zne ma wel op ps3 dan

  kheb bena genoeg geld 😛 oekal mag ik em ni kope van men ouwers 😥 ik doe het tog 🙂

  nice game

 3.   
  arie de beuker's avatar

  Check het publiek op het vierde plaatje 😕

 4.   
  jordie1998's avatar

  kan je ook spelen met een spel hier?

 5.   
  fcrudy's avatar

  deze is toch voor ps2? 😕

 6.   
  LouisvanGaal's avatar

  ja:P hij is nog steeds leuk:P