Features die GamersNET v4 niet hebben gehaald

GamersNET v4 is niet zomaar ontstaan, daar gingen maanden aan ontwikkeling aan vooraf. Daarvoor gingen er nog weer vele maanden aan plannen en bedenken vooraf. In die fase werden er meer ideeën geopperd, dan die het uiteindelijke resultaat gehaald hebben. Die willen we jullie niet onthouden. Lees en huiver hoe GN v4 had kunnen zijn!

Fanboy-o-meter

Mocht je het nog niet gedaan hebben: klik je profiel aan en kijk wat je allemaal over jezelf en andere bezoekers te weten kunt komen. Onder het kopje ‘Mijn platformen’ zie je welke spelsystemen iedereen bezit. Het idee was, om aan de hand van ingelogde bezoekers te bepalen, wat gemiddeld op ieder moment het meest populaire systeem onder de bezoekers was.

Te moeilijk uitgelegd? Nou, stel er zijn 20 van jullie ingelogd. 15 van jullie hebben de PS2 als één van de platformen die jullie hebben aangevinkt, 13 de Xbox 360 en 2 de PS3 (de prijs moet immers nog even iets zakken). De PS2 is dus in de meerderheid (of de PlayStations zijn in de meerderheid, hoe je het ook wilt zien) en dus neigt GamersNET op dat moment dankzij zijn bezoekers naar dit platform. Fanboys van andere platformen kunnen op dat moment maar beter wegblijven.

Waarom we het eruit gelaten hebben? Dat kun je je alleen maar afvragen als je zo’n hersenloze fanboy bent. In dat geval zeggen we: “JOUW PLATFORM RULES!”. Waarschijnlijk sta je nu lekker in je eentje te in je kamer te luid juichen en daarmee je buren de stuipen op het lijf te jagen en ben je straks te uitgeput om te herinneren wat je hier gelezen hebt…

Consolewarplanner

Een mooie ‘tie-in’ bij de Fanboy-o-meter: de mogelijkheid een clan met mede-platformgebruikers op te bouwen, om uiteindelijk andere clans uit te roeien. Real-life natuurlijk, interconsole-gaming is immers nog steeds heel ver weg. Buiten dus. In een weiland bij Beverwijk of zo. Doet er ook niet zo veel toe. Het idee was om een kalendertje te plaatsen op de site, waar clans elkaar voor een treffen konden uitnodigen. Voor zover je van uitnodigen kunt spreken, want al tijdens de test kwam er taal op te staan, die de komende honderd jaar nog verboden zal blijven.

Waarom we het eruit hebben gelaten? We hadden een speciale ontwikkelaar binnengehaald voor het uitwerken van de kalender. Tijdens de ontwikkeling ervan kwam hij bij de rest van ons zitten en te vertellen over zijn console en hoe leuk die wel niet was. Twee crewleden waren echter duidelijk van ‘het andere kamp’ en hebben vervolgens deze ontwikkelaar voor lange tijd arbeidsongeschikt gemaakt. Ongepland nog wel!

De kleur roze

Na zeven lange jaren donkerblauw wilden sommige van ons wel eens iets anders. Uiteindelijk is dat, zoals je kunt zien, iets lichter blauw met zwart geworden. Tijdens de ontwikkeling was er echter één crewlid, dat wel wat zag in de kleur roze. Meneer vond zijn roze Nintendo DS, roze PS2 en roze PSP cool genoeg om GN ook maar roze te laten zijn.

Waarom we het eruit hebben gelaten? WAT DENK JE ZELF! Het betreffende crewlid is inmiddels overigens genezen. Zijn roze systemen zijn daarbij via verkocht om ziektekosten te dekken.

Second Life-aanwezigheid

Second Life is hot, dus waarom niet samen met GN v4 een kantoor in die alternatieve wereld openen? Simpel: naast GN-nieuws en artikelen plaatsen was tweederde van de crew te druk met World of Warcraft en de rest speelt nog steeds RuneScape.

Spyware

Met adverteren is veel geld te verdienen, met spyware in een site inbakken en statistieken en credit cardgegevens verkopen nog veel meer en met op afstand webcams van fanatiek gamende GN’ers opnemen en via afpersing inkomsten delven is helemaal lucratief!
Maak je geen zorgen, deze functie heeft GN v4 niet gehaald. Eerlijk waar niet!

Teun-block

Jullie weten inmiddels dat ik een hekel heb aan crewterror…eh…crewlid Teun. En moet goede reden: hij noemde mij eens doldwaas, won meerdere malen van me in Super Smash Brothers Melee en…eh…hij is blond. Niet dat daar wat mis mee is, behalve bij hem dan! En is het dan teveel gevraagd om een paar weken te stoppen in een systeem om hem helemaal van de site (of beter: uit Europa) te weren? Blijkbaar! Het feit dat hij hoofdredacteur is (wacht maar mannetje!), helpt mij natuurlijk ook niet.

 1.   
  Dilliemaster's avatar

  LOL

 2.   
  Dilliemaster's avatar

  gamersnet roze zie het al voor je 😀

 3.   
  Geniaal's avatar

  Consolewarplanner

  Jammer 😮

  Maar voorderest een vette column 😉 😆

 4.   
  Tom's avatar

  Danny, mijn idool! Wat is je geheim achter al die grappigheid? 😆

 5.   
  Baklap's avatar

  “In een weiland bij Beverwijk of zo”

  Ajax-Feijenoord 16 februari 1997 A10?
  OF ZO. 😛

 6.   
  Cirdan's avatar

  lol 😆 vette collum 😀

 7.   
  blackhawk1's avatar

  die vvan 1derde van de crew speelt runescape hoe heten julllie

 8.   
  Rideo Mortem's avatar

  lal

 9.   
  perryv's avatar

  als je GN echt in het roze wil zien hoef je volgens mij alleen je beeld instellingen even fout te zetten 😉

 10.   
  Remmie!'s avatar

  perryv schreef, "als je GN echt in het roze wil zien hoef je volgens mij alleen je beeld instellingen even fout te zetten 😉 "

  lol idd als je PC crashed ( deed ie vroeger ) werd alles roze 🙄 🙂

 11.   
  Rock-in's avatar

  hehe erg goed. Nooit geweten dat runescape zo populair bij jullie was 😮 🙂

 12.   
  Ottuh's avatar

  Goeie column 😀

 13.   
  Alfa Warrior's avatar

  Zijn roze systemen zijn daarbij via verkocht om ziektekosten te dekken

  HAHA

  Geweldig! 😀 🙄 😆

 14.   
  Ruudjee's avatar

  Haha zoals gewoonlijk weer te droog voor woorden 😛
  Keep up the good work!

 15.   
  Wesley's avatar

  Haha, mooie column!

 16.   
  para's avatar

  was wel leuk geweest 😛

 17.   
  bart013's avatar

  lol een teun block 😆

 18.   
  LXZ-76's avatar

  LOL!!! gadverdamme als die fanboy-o-meter dr in had gekomen had ik nooit meer naar gamersnet gekeken

 19.   
  Design's avatar

  Haha, nice column. 😀

 20.   
  Sandrus Castus's avatar

  Dat Second-Life kantoor is een optie voor de toekomst? 😆 Geweldige column trouwens…

 21.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Da’s wel leuk om te weten 😉