Star Fox Command

Wat vroeger allemaal begon met Starwing op de SNES, is nu doorgegroeid tot Star Fox Command voor op de Nintendo DS. Een compleet nieuw platform betekent ook een compleet nieuwe gameplay. Natuurlijk weet Nintendo zo langzamerhand wel hoe ze het aan moeten pakken met het touchscreen, maar zal hiermee de magie van Star Fox niet verdwijnen? Let’s find out!

Were the hell is everybody?

Dat is het eerste wat je je afvraagt wanneer je begint aan Star Fox Command, aangezien Fox McCloud, de leider van het Star Fox Team, in zijn eentje is overbleven na het vorige avontuur. De rest van de groep had er even helemaal genoeg van en besloot dan ook om uit elkaar te gaan en ieder hun eigen weg te kiezen. Ditzelfde geldt voor Krystal, de vlam van Fox, want deze is na een heftige discussie met Fox overgestapt naar het rivaliderende Star Wolf Team. Het is natuurlijk aan Fox om het hele team weer bij elkaar te krijgen en one big happy family te vormen, maar dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Terwijl je je door de story mode worstelt zul je steeds meer oude bekenden tegen komen en komt het Star Fox Team langzamerhand weer bij elkaar. Het mooie van de Story Mode is dat er meerdere wegen zijn die naar het einde van het spel leiden dus is de Story Mode op verschillende manieren uit te spelen.

enter enter

Compleet anders

De laatste keer dat ik met Fox heb gespeeld was zo’n 7 jaar geleden op mijn SNES en ik verwachtte dus ook dat het spel nooit zo heel veel anders kon zijn op de DS. Nou, ik had er niet meer naast kunnen zitten! Nintendo heeft Star Fox namelijk een compleet nieuwe manier van spelen meegegeven, speciaal ontworpen voor de Nintendo DS. Voordat je namelijk aan de slag kan in je Arwing en kan beginnen met het uit de lucht schieten van je vijanden, moet je je tegenstander eerst zien te vinden. Je begint namelijk niet meer direct met het rondvliegen, maar je werkt ditmaal met een soort speelbord. Je begint met je krijgers bij het moederschip, en het is aan jou om het level te verkennen en binnen het aantal beurten dat je is gegeven de vijandige schepen neer te halen, het moederschip te beschermen en als het nog even kan ook nog hier en daar een paar power-up’s mee te pakken. Wanneer je onder de dikke mist een tegenstander hebt gevonden, kan je eindelijk de strijd in duiken!

enter enter

Waar je op de SNES je vliegtuig, oftwel je Arwing, nog bestuurde met de standaard knopjes, moet je in Star Fox Command alles zien te regelen met je touchscreen. Het besturen van je vliegtuig doe je niet meer met de vierpunts-knop, maar met je stylus. Het droppen van bommen gaat ook niet meer zoals we gewend zijn, maar ook hierbij moet je de bommen ‘pakken’ met je stylus en op de radar op het onderste scherm neergooien. Eigenlijk is het enige waar je het touchscreen niet voor nodig hebt het afvuren van je standaard wapens, en dat is toch wel even wennen. In het begin zal het besturen van je Arwing nogal gebrekkig gaan en zal je terugverlangen naar de tijd dat het besturen nog ging met de knopjes, maar na een tijdje te hebben gevlogen en door de eerste missies heen bent begint het toch wel lekker te worden en begin je ook door te krijgen hoe goed het eigenlijk werkt.

enter enter

Gezellig

Naast de zeer uitgebreide story mode, beschikt Star Fox Command natuurlijk ook nog over een multiplayer optie. Hierin is het de bedoeling om in de ‘arena’ waarin je je bevind andere tegenstanders te traceren en deze vervolgens uit de lucht te knallen. Vervolgens zullen deze een item droppen. Het is het item waar je de punten voor krijgt, en mocht jij dus iemand neerschieten maar iemand anders gaat er met het item vandoor, heb je gewoon dikke vette pech. Dit soort situaties zijn vooral leuk wanneer je met een paar vrienden tegelijk aan het spelen bent, en gelukkig is dit via de draadloze download-play mogelijk en kun je tot wel zes man genieten van één cartridge. Mocht je geen vrienden hebben of zin hebben in een echte uitdaging is het spel ook nog via de online Wi-Fi te spelen maar dit is helaas mogelijk tot vier spelers. Een andere leuke toevoeging aan de game is de mogelijkheid om je eigen stem op te nemen en deze te gebruiken als de stemmen van de personages. Mocht je het gekwaak van Slippy dus even zat zijn, is er altijd nog de mogelijkheid om je eigen geblaat toe te voegen.

Conclusie

Toen ik aan Star Fox Command begon had ik totaal geen idee wat ik kon verwachten. De toevoeging van het speelbord voordat de gevechten beginnen is erg goed gevonden en zorgt ervoor dat je nog echt na moet denken hoe je het precies aan gaat pakken. De besturing is in het begin even wennen, maar zodra je dit een beetje onder de knie hebt speelt het weg als een tiet en wil je nooit meer iets anders. Nintendo heeft zichzelf weer eens overtroffen en heeft van Star Fox Command een knaller van een game gemaakt.

  1.   
    ckerigon's avatar

    ik weet niet echt wat ik er moet van verwachten hijs nog steeds 40 eu dus ik weet niet of ik hem moet halen terwijl ik wel graag starfox speel 8)