Motorstorm

In maart is het dan ein-de-lijk zover. De release van de Playstation 3 in ons kleine Nederlandje. Sommigen van jullie zullen naar de winkel rennen voor deze console, maar welke titels zijn nou eigenlijk interessant om erbij te kopen? Vandaag kijk ik naar het veelbelovende Motorstorm. Gentlemen, start your engines!

ight

Simpel maar leuk

Het begon eigenlijk als een heel simpel concept. “We willen een prachtige game maken waarbij de kracht van de PS3 ten volle benut wordt. Én het moet racen in de modder zijn.” Motorstorm was geboren. Er werd in het begin vooral met een scheef oog gekeken naar deze titel. Dit omdat het leek dat Motorstorm alleen maar een titel was om de grafische kracht van de PS3 te showen. En dat zonder echt een leuke game te zijn. Gelukkig weten we nu wel beter! Na vele trailers, hands-on impressies en interviews heb ik veel vertrouwen in Motorstorm gekregen. Iedere keer weer zie je hoe mooi het spel zich heeft ontwikkeld, nu het bijna klaar is.

Het idee achter de game is heel ‘basic’ gehouden. Je moet door Monument Valley over de wildste tracks heen scheuren, terwijl duizenden uitzinnige fans je toeschreeuwen. Om te winnen mag je best een tegenstander de afgrond insturen, of zijn auto aan gort rijden. Daar zullen we dan ook gretig gebruik van gaan maken! Het hele spel speelt zich af tijdens een enorm evenement, waar alles en iedereen op af komt. Door sommige races te voltooien krijg je kaarten om aan andere races mee te doen. Soms hoef je maar één track te voltooien met bijvoorbeeld buggy’s, een andere keer rijd je op een dirtbike terwijl al je tegenstanders in auto’s racen. Uiteindelijk kun je zelf kiezen welk voertuig je wilt rijden in welke situatie. Trucks, motoren, off-road cars, alles is mogelijk. Dat houdt het spannend en afwisselend. Ook kun je ‘s nachts racen, dus pas dan op bij de afgrond!

eft

Modder en zand

Terwijl je over de circuits heen scheurt vliegt de modder en het zand je om de oren, zeker als je door een diepe plas rijdt. Deze modder ziet er goed uit, er is namelijk erg veel aandacht besteed aan de ‘physics’ kant van Motorstorm. Ook vliegen de losgeraakte onderdelen door het beeld. Die onderdelen komen van jouw voertuig of die van anderen. Deze zijn namelijk volledig te demonteren, al gaat het iets grover dan in een garage. Beuken! Alles kan stuk aan je racemonster, maar het zal geen effect hebben op de ‘handling’. Dit is bewust gedaan om de fun-factor lekker hoog te houden. De SIXAXIS-controller moet met de tiltfunctie een extra toevoeging geven aan het geheel.

Er wordt nog gewerkt aan de multiplayer-optie, maar er wordt al gezegd dat je met acht personen tegelijk kunt racen via het online-netwerk. Ook zal het mogelijk zijn om nieuwe tracks en voertuigen te downloaden.

Met gepaste trots…

Sony is erg trots op deze aankomende titel en Motorstorm wordt dan ook veelvuldig naar voren geschoven op persevenementen en beurzen. Dat moet toch wat betekenen zou je zeggen. Motorstorm is één van die titels die de Playstation 3 moet gaan maken bij de launch. Ik denk dat deze titel hetzelfde voor de PS3 gaat betekenen als SSX deed bij de PS2 destijds. Ik ben in ieder geval erg benieuwd en heb al veel zin om het uiteindelijke spel eens aan een grondige test te onderwerpen. Als jullie me nu excuseren, dan ga ik mijn truck van de modder ontdoen.

 1.   
  jungler's avatar

  is vet spel echt kope 8)

 2.   
  Michiel_'s avatar

  Volgens mij zeker de moeite waard , ik ben niet zo vertrouwt met racegames , maar ik heb wel al games gespeeld zoals need for speed , maar ik denk dat die niet te vergelijken zijn met motorstorm , het zit in het starterpack van ps3 dus denk ik dat het wel een goede gameplay en uitstekend graphics bevat .

 3.   
  cnribbens's avatar

  Dit is voor mij de topper van de ps3 launchgames 8)

 4.   
  Bakura's avatar

  “Motorstorm” was de eerste game die ik op de “Sony Playsation 3” gespeeld heb.Ik vind “Motorstorm” een van de meest vermaakelijkste racegames voor op de PS3.

 5.   
  amine98324's avatar

  zekers kopen