Nintendo MP3 Player

Je hebt de PSP en de Nintendo DS. Op de Nintendo DS is het mogelijk om te gamen en pictochatten en voor al het overige heb je toch echt een PSP nodig. Nou aaaag ni zeiden ze bij Nintendo, want na een Webbrowser komen ze nu ook met een MP3-speler voor op je Nintendo DS. Zal dit een meerwaarde zijn voor de Nintendo DS? Zal dit het gat tussen de DS en PSP kleiner maken? Zal ik in therapie moeten na het reviewen van deze game? Dat gaan we nu bekijken!

Hoe gaan we dit eens aanpakken?

Oke, eens even zien, we hebben hier een gigantische cartridge voor de GBA ingang in je DS, maar de oordopjes en SD-card ontbreken, fijn… Ik op de fiets naar de plaatselijke hardwareboer om een nieuwe SD-card te halen en ook gelijk even oordopjes gekocht, daar gaat weer 70 euro. Muziek op een SD-card zetten kan iedereen wel, plug hem in een cartreader, sleep er wat muziek naartoe en een kind kan de was doen. Bij het opstarten kan je kiezen uit 2 modes, namelijk de Mario-mode en de Mr. Picto-mode. Het enige verschil tussen deze twee modes is dat je in de ene mode een overzicht krijgt van je muziek met een Mario-theme en je raadt het al, bij de Mr. Picto versie krijg je een Mr. Picto thema! Wauwie! Toen gebeurde er iets dat ik anders nooit doe, ik las namelijk het boekje! Want ja, DS games komen met handleidingen en daar was ik voor het eerst in mijn leven blij mee. Na een hoop onzin gelezen te hebben, kwam ik namelijk tot de ontdekking dat het meer is dan een MP3-speler, het is sensationeel, het is vet cool kicke, het is Mario en Mr. Picto dancing on music! Als je namelijk hard genoeg op de ‘A knop’ ramt gaan Mario of Mr. Picto namelijk dansen! Nouja dansen, ze steken hun been af en toe in de lucht en als je de juiste knoppen combo gebruikt kun je ze zelfs een hoge trap laten doen, I mean are you for real?!!? Als er nou serieus mensen zijn die dit leuk vinden, moeten die mij even een mailtje sturen dan zal ik persoonlijk zorgen dat ook die mensen vrienden krijgen.

De kwaliteit

Tegenwoordig ligt het allemaal erg simpel, er zijn zoveel nieuwe technieken die het mogelijk maken om zelfs uit de kleinste oordopjes nog 9.1 geluid en gigantische bass te persen, dus ik ging mij af vragen hoe ver je zou kunnen komen met je Nintendo DS. Lekker nummertje gekozen, lekkere flinke bass heeft het nummer, maar wat ik al dacht, de Nintendo DS ondersteunt totaal geen bass, dus lekker wegdreunen kan je wel vergeten. Het volume regel je verder gewoon met het knopje op je DS en is ongeveer even hard als wanneer je een game speelt, maar waar ze natuurlijk niet over na hebben gedacht is waar de boxjes zitten. Want wanneer je de DS opengeklapt hebt klinkt het wel leuk en aardig, maar je gaat natuurlijk geen opengeklapte DS in je broekzak proppen. Wanneer je DS dichtklapt neemt het geluid en ook de kwaliteit gelijk enorm af en is het alleen te horen in een redelijk stille ruimte, niet zo handig dus. Natuurlijk is het ook mogelijk om gewone oordopjes in de cartridge te pluggen, maar deze zitten er natuurlijk niet bij, dus die zal je er zelf bij moeten kopen. Bij Nintendo hebben ze schijnbaar ook nog nooit gehoord van een EQ of andere opties om je geluidsinstelling te regelen, dus die zit er ook niet in. Een MP3 speler voor je DS kost je 40 euro, en dat is dan zelfs nog zonder oordopjes, geheugen en EQ, terwijl je bij de Blokker voor 40 euro al een complete 512 MB MP3 speler hebt met EQ en de laatste snufjes…

Wat moeten we d’r mee?!!?

Nou helemaal niets! Het ding is duur, groot, lelijk, ongesteld, incompleet en ik weet zeker dat de mensen op school je uit gaan lachen als jij je muziek gaat luisteren op een opengeklapte DS midden in de aula. Het is natuurlijk wel leuk dat Nintendo bezig is om functies toe te voegen aan de DS, maar als dit zo door blijft gaan zal de Nintendo DS binnenkort zoiets zijn als een Zwitsers zakmes, met aan alle kanten uitstekende dingen. Ben je echt hopeloos, zonder vrienden en houd je van muziek van Jamai, dan zou ik hem zeker kopen, maar als je wel een leven hebt en je muziek op een relaxte manier wilt luisteren zou ik lekker een échte MP3-speler kopen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren