Naruto: Ultimate Ninja

Wij, als Nederlanders, hebben series als Goede Tijden, Slechte Tijden en Sesamstraat, de Japanners pakken dit heel anders aan. De Japanners hebben als het gaat om series en games een hele eigen cultuur ontwikkeld, waarvan de cartoony superfighters als DragonBall Z en Naruto de populairste zijn. DragonBall Z heeft hier ook enige tijd met groot succes gedraaid, maar Naruto heeft de Nederlandse televisie nooit gehaald, dus was een game eigenlijk ook uitgesloten. Naruto: Ultimate Ninja heeft de Nederlandse grens toch gehaald, maar zal hij mogen blijven of is het een game die we liever snel uitprocederen naar land van herkomst?

Naruto in het kort

Het verhaal achter Naruto is in grote lijnen hetzelfde als dat van DBZ. Een stelletje hyperactieve tieners met superkrachten en behoorlijke scherpe en gevaarlijke wapens moet er op uit gaan om de wereld van al het onheil te ontdoen. Ieder van deze characters beschikt over hun eigen unieke vaardigheden, speciale moves en krachten. Omgezet naar een game belooft dit dus een energieke, snelle maar vooral superbrute game te worden, maar is het dat ook?

Let’s fight!

Naruto: Ultimate Ninja heeft alles wat je van een game naar voorbeeld van een serie verwacht. De gevechten zijn supersnel, de aanvallen zijn lekker bruut en het typische Japanse cartoony sfeertje omringt de hele game. Anders dan in games als Tekken en Mortal Kombat, bestaat het level waarin je vecht uit meerdere lagen. Dit wil zeggen een voorgrond, middengrond en achtergrond. Je kan je character heen en weer laten springen om van laag naar laag te komen en op de verschillende lagen te vechten of om juist die items zien te bemachtigen die zich op de betreffende laag bevinden.

Buiten het feit dat er goed is nagedacht over de speelvelden, is er ook de nodige aandacht besteed aan de supersnelle gevechten waarover Naruto: Ultimate Ninja beschikt. Het aanvallen is relatief simpel gehouden, doordat de enige knop die je zult gebruiken voor het normaal aanvallen ‘O’ zal zijn. In combinatie met veel button-bash geweld en het gebruiken van de juiste combinaties kun je op deze manier toch nog een behoorlijk aantal moves eruit gooien, die helaas bij alle characters zo goed als hetzelfde zijn.

Maar er is meer

Naast de verschillende moves spelen ook de items een erg grote rol in NUN. Het spel beschikt namelijk over een scala aan verschillende items die tijdens de gevechten opgepakt en gebruikt kunnen worden. Zo heb je verschillende werpsterren die ieder hun unieke eigenschappen hebben, maar beschik je ook over items die je tijdelijk onzichtbaar maken of er voor zorgen dat je tegenstander al zijn aanvallen mist.

En dan komt nu misschien wel het allerbelangrijkste, namelijk de speciale aanvallen die bij ieder character anders zijn. Tijdens het spelen is het namelijk mogelijk om Chakra, een soort speciale energie te verzamelen. Wanneer je deze energie vrij laat komen en jezelf oplaadt door op het driehoekje te drukken en vervolgens je tegenstander te raakt met een normale move, beland je in een special-move-mode. Hierin is het de bedoeling om zo snel mogelijk de juiste knoppen in te drukken, waarmee je als aanvallende speler dan een aanval kan lanceren en als verdedigende speler het de toegebrachte schade kan verminderen. Ieder character beschikt over een aantal van dit soort brute moves en zorgt voor een aangename afwisseling tussen de verschillende characters.

Eentonig

De moves en characters van Naruto: Ultimate Ninja zijn dus dik in orde, maar over de verschillende modes is helaas minder goed nagedacht. Ondanks dat er verschillende modes zijn als de freefight-mode, de story-mode en natuurlijk de multiplayer-mode, biedt geen van deze modes een unieke ervaring. Iedere mode bestaat gewoon uit het zo snel mogelijk op een zo bruut mogelijk manier je tegenstander om zeep helpen en dus zal het op een gegeven behoorlijk gaan vervelen om steeds hetzelfde te doen.

Conclusie

Naruto: Ultimate Ninja is hét voorbeeld dat we meer Japanse games naar Nederland moeten halen. Het spel speelt lekker soepel weg, beschikt over meer dan genoeg actie en ook zijn de graphics en het geluid meer dan in orde. Ondanks de geweldige gameplay zijn de gamemodes bijna allemaal hetzelfde en zal het spel op den duur behoorlijk gaan vervelen. Naruto: Ultimate Ninja is een geweldige game, maar waar je helaas snel op uitgekeken zal zijn.

Meer Naruto: Ultimate Ninja

 1.   
  dr-salvador's avatar

  ik hou van naruto kheb alle afleveringen gezien ik wil deze game ook echt hebben

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Dit spel is echt geweldig vooral het vecht systeem is erg vloeiend 😉

 3.   
  matti3067's avatar

  [b]goede game
  ik ben hegt nu een tijdje aan het kijken en het is egt vet.
  deze game ga ik binnenkort egt wel kopen want ik heb het bij mijn neef gedaan en het is egt heel leuk.