Devil May Cry 4

We zagen Dante al als een dolle schitteren in drie Devil May Cry-delen op de PlayStation 2, maar nu gaat de serie ook de volgende generatie consoles aandoen, en hoe! Devil May Cry 4 lijkt een echte systemseller te gaan worden, en waarom? Dat lees je in deze preview…

De held van de eerste drie Devil May Cry-delen was Dante. Deze hele stoere gozer met zijn zwarte leren kleding, lange rode jas en enorm zwaard kreeg het in het derde deel aan de stok met z’n broer, Virgil. Twee hele leuke en een minder Devil May Cry-deel speelden we al door met deze witbehaarde held. Des te groter was de verrassing dat het niet Dante, maar Nero was die speelbaar zal zijn in dit vierde deel. Devil May Cry 4 speelt zich af na de gebeurtenissen in het eerste deel. Wanneer je het geheel in een chronologische volgorde zet, krijg je dus eerst het derde deel, dan het eerste, dan dit vierde deel en dan het tweede.

Nero

Veel verschilt Nero niet van de vorige hoofdrolspeler. Hij is een tikkie jonger dan Dante, maar heeft hetzelfde witblonde haar, leren outfit en stoere uitstraling. Voor de vorm is Nero echter gekleed in een zwarte overjas over een rood shirt, in plaats van andersom. Overigens is het wel zo dat Dante niet helemaal uit beeld is verdwenen; hij zal zelfs een belangrijke rol in het verhaal spelen. Het lijkt er op dit moment op dat hij misschien wel één van de bad guys wordt in dit vierde deel, dat zich dus afspeelt voor het tweede. Misschien was Dante’s tweede avontuur daarom zo kut?

Moves

En zoals je je misschien ook wel beseft, moet je van hele goede huize komen om ook maar een kans te maken tegen Dante. Daarom is ook Nero uitgerust met twee pistolen, z’n lange zwaard, de Red Queen, en een serie hele gave moves. Met zijn Devil Hand kan hij vijanden die op een afstandje staan naar zich toe trekken. Het nut hiervan is om een baddie bij z’n lurven te grijpen, hem voor je neer te plaatsen om hem vervolgens bruut af te maken met je zwaard. Hierdoor blijft ook je comboteller lekker doorlopen. Als laatste kan Nero beschikken over enkele magische vaardigheden waarmee hij bijvoorbeeld vijanden kan verlammen, ze weg kan smijten of ze een stukje in de lucht te tillen. Ze openrijten met je zwaard wordt dan extra makkelijk en de prachtige beelden geven ook nog eens heel veel voldoening.

Dante’s Awakening

Projectleider Hideaki Itsuno van Capcom wist enige tijd geleden al in de Famitsu te melden dat dit vierde deel gebaseerd was op het derde, wat dus betekent dat Devil May Cry 4 voortborduurt op bijvoorbeeld de besturing en het combosysteem van Dante’s Awakening. Daar moet echter wel een kanttekening bij gemaakt worden, want men vond dat Devil May Cry 3 soms ondoenlijk moeilijk wordt. Met het vierde deel zwicht men dus een beetje voor de grote mainstream massa, maar gezweten wordt er nog altijd.

Niet huilen maar kwijlen

Hoewel er nog een ruim jaar ontwikkeling voor de boeg ligt voor het team van Capcom ziet Devil May Cry 4 er nu al prachtig uit. Verwacht hele scherpe High Definition-beelden die bovendien ook nog eens op 60 frames per seconde in 1080p lopen. De textures zijn ontzettend scherp en ook de animaties lijken nu al dik in orde. Wanneer Nero zijn zwaard naar achteren haalt om vervolgens uit te halen en de schedel van z’n vijand doormidden te klieven voel je echt met die arme stakker mee, zo vloeiend verloopt dit allemaal.

Voorlopige conclusie

Devil May Cry 4 lijkt nu al één van de beste PlayStation 3-games te gaan worden. Dit spel heeft alles in huis wat het zou moeten hebben, een stoer personage, veel vijanden, een hardcore uitstraling, brute actie en bloed, heel veel bloed. Kanttekeningetje is nog wel dat de levels nog niet erg gevarieerd lijken, maar veel beelden hebben we dan ook nog niet gezien. Het gaat helemaal goedkomen met deze titel.

 1.   
  shadowlink88's avatar

  dit spel lijkt me vet chill dmc3 was ook vet chill maar dante was opeens kinderachtig geworden maar in het algemeen was het spel vet bruut 8)

 2.   
  arendsoog14's avatar

  vet spel heb hem al uitgespeeld

 3.   
  arendsoog14's avatar

  check deze vette gamesite www.gameparadijsxl.nl