Assassin’s Creed

Mysterieus

Er zijn van die games die je helemaal op kunnen slokken in hun pracht en praal. World of Warcraft, the Elder Scrolls IV: Oblivion, Half-Life en Halo, om maar een paar voorbeelden te noemen. Elk beeldmateriaal wordt zo snel mogelijk op het internet verspreid, en alle informatie werd zo snel mogelijk vrijgegeven. Er zijn echter ook games waarvan ze je even laten proeven, om vervolgens niks meer van zich te laten horen: Halo 2, waarvan de verhaallijn tot op de dag van de release totaal onbekend was bij pers en gamers. Het lijkt er nu sterk op dat zich weer zo’n game aan komt: Assassin’s Creed.

Verhaal

Assassin’s Creed speelt zich af tijdens de derde kruistocht, in 1191. Jij neemt de rol aan van een gevreesde huurmoordenaar Altaïr. Kijk je goed in de
megavette trailer, dan zie je dat Altaïr maar 9 vingers heeft. Op de plaats waar hij een vinger mist, zit een vlijmscherp mes. Het betreft hier een switchblade, een mes dat naar eigen wil ingetrokken kan worden, waardoor niemand merkt dat daar ooit een mes gezeten heeft. Maar waarom mist Altaïr die vinger? Zit daar een verhaal achter? Heeft hij bewust zijn vinger eraf gesneden zodat hij optimaal van zijn wapen gebruik kan maken? Vragen waarop ik jullie het antwoord voorlopig schuldig moet blijven.
De setting voor al je acties zijn steden als Jeruzalem en havenstad Acre. Deze zijn net zo authentiek nagemaakt als de Franse dorpjes uit Brothers in Arms, wat natuurlijk realisme ten top is. Elke actie heeft zo zijn gevolgen, en… Even tussendoor: deze zin doet me denken aan het verhaal rond Fable. Er werd zo veel beloofd, élke actie zal gevolgen hebben op de verhaallijn, iedere speler zal een ander verloop van de game ervaren. Achteraf gezien werd dit dus beperkt tot een keus of vier, vijf wat resulteerde in een andere wending van het verhaal. Dus of dit door Assassin’s Creed wél waar wordt gemaakt, is nog even wachten. Ik heb er in ieder geval veel vertrouwen in, want ontwikkelaar Ubisoft stelt mij vrijwel nooit teleur. Het team van Prince of Persia zit achter deze game, maar de games staan los van elkaar.

Gruwelijk, met een vleugje stijl

Jeruzalem, 1191. Ik sta bovenop een dak, met zicht op het marktplein van de stad. Mijn baas heeft me de opdracht meegegeven om Saïd het zwijgen op te leggen. Hij is een handelaar die het verdacht goed doet op de markt, wat mijn baas aan doet zetten om hem door mij om te laten brengen. Ik, huurmoordenaar eersteklas, observeer zijn route, iedere dag weer. Wat opvalt is dat het druk wordt op de markt rond 11 uur, terwijl mijn slachtoffer arriveert rond half elf. Een half uur de tijd heb ik dus om hem om te brengen. Maar hoe doe ik het? Ga ik van mijn observatieplaats direct naar zijn kraam, om hem met een gruwelijk fraaie beweging met mijn mes hem het zwijgen op te leggen? Of zal ik wachten tot ná elf uur, zodat ik in de drukte verdwijnen kan? Nee, ik besluit het anders te doen. Ik wacht tot de markt is afgelopen, en volg hem te paard naar zijn huis. Midden in de nacht sluip ik met mijn athletische lichaam het openstaande raampje door. Slapen doet ie al, naast zijn vrouw. Is dat een probleem? Nee. Ik besluit Saïd’s keel door te snijden terwijl ie slaapt. Door het geschreeuw wordt zijn echtgenote echter wakker, wat mij doet besluiten mijn switchblade op haar keel te zetten. Om haar maar even duidelijk te maken dat ze niets heeft gezien, en dat ze van niks weet. Ik leg het levenloze lichaam achterop mijn paard, en rijd naar mijn meester. Klus geklaard, promotie te pakken.

Even wachten nog

Bovenstaande tekst kon zomaar rechtstreeks uit de game zijn. Jij krijgt namelijk een opdracht toegewezen, en het maakt niet uit hoe je hem voltooit. Áls je hem maar voltooit. Geen uitgestippelde route als in Call of Duty, enkel je slachtoffer staat vast. Als een lenige athleet vliegt Altaïr van dak naar dak, springend over steegjes. Met zijn trouwe paard weet hij iedere keer te ontkomen, mocht hij in de problemen geraken. Het gevaar van deze game zit hem in dat het zou kunnen gaan vervelen. Elke keer weer met dat mes, elke keer dezelfde setting. Of gaat dat niet vervelen? Heeft Ubi een verrassing voor ons in petto? Het zou wel bij de game passen, aangezien het een en al perfectie uitstraalt. Zoals ook bleek uit de pre-E3 trailer. Bovendien bevat de game op de één of andere manier een co-op modus, waarbij je waarschijnlijk met twee sluipmoordenaars aan het werk gaat. Hoe wordt dit toegepast? Wordt dit geïntegreerd in het verhaal of wordt dit een aparte speelmodus?
De gameplay gaat ons dus mooie tijden bezorgen, en dan heb ik het nog niet eens over de graphics gehad. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden, dus bekijk de screenshots en de trailer maar eens. Dat zegt genoeg, dacht ik zo…

Binnenkort kunnen jullie overigens een extra artikel verwachten, waarin GamersNET de geheimen van Assassin’s Creed probeert te ontrafelen…

 1.   
  pandatomor's avatar

  Ach tegenwoordig moet je gewoon ff goed kijken en je heb zo een leuk pctje samen gesteld die bijna elke game op high aankan voor rond de 500 euro.

 2.   
  Beukel's avatar

  Dit spel is gwoon stoer 8)

 3.   
  shadowlink88's avatar

  ik zit egt te wachten op deze spel word fucking geniaal

 4.   
  Jadaaaagggg's avatar

  lijkt me één bruut spel, en leuk om met een gast met een kap op z’n kop een beetje mensen te slopen^^
  als ie op de pc komt ga ik hm denk ik wel kope hoor 😀 8)

 5.   
  Aftershock's avatar

  Deze gaat zo heersen 8)

 6.   
  jungler's avatar

  word HEEERLIJK 24 uur aan een stuk game 👿 😉

 7.   
  direct47's avatar

  vet!!! 😀 8) 😮

 8.   
  jungler's avatar

  lekkkkkkkeeeeeeeer

 9.   
  FlameZ's avatar

  Deze game zal er wel prachtig gaan uitzien , ik kan niet wachten :D.

 10.   
  Ribon's avatar

  OH MY GOD 😮 , mooie graphics, beestige gameplay,… en natuurlijk een VERY NICE LOOKING producer Jade!!!! 😛 😛
  dit game moet ik gewoon kopen, dude dit komt in mijn ps3 terecht
  cya 8)

 11.   
  Vinstaro's avatar

  Ik ga voor dit spel een nieuwe computer kopen iemand een tip?

 12.   
  mr. H's avatar

  Ik hoop echt dat deze game op de xbox360 komt en vooral de co-op mode lijkt me super. (Als het een beetje goed in elkaar steekt)

 13.   
  Gerjann's avatar

  ik kom denk ik wel aan de aanbevolen systeemeisen: heb Pentium 4 2.42 GHZ proccesor een 6800XT DDR3 videokaart en 2gb ram geheugen 🙄

 14.   
  Jake's avatar

  Ik heb even een vraag komt er nou wel of geen demo voor op de 360 van Assassin’s creed?

  Grz,

  Jake

 15.   
  VanishNL's avatar

  dit wordt een van de beste games die er is 😉

 16.   
  blackzion's avatar

  must have,must have can’t wait 😕 ik word zot 😛 maar wachten word beloont 😀

 17.   
  matthijs 2088's avatar

  lijkt me een mooie game 😛 😉

 18.   
  micor's avatar

  echt een Vette game!
  ik denk zeker een kandidaat voor beste game 2007
  ik koop hem dan ook meteen als die uit is! 8)

 19.   
  Design's avatar

  micor schreef, "echt een Vette game!
  ik denk zeker een kandidaat voor beste game 2007
  ik koop hem dan ook meteen als die uit is! 8) "

  Idem. 😉

 20.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Kan bijna niet wachten 😆

 21.   
  RPG-Ridder's avatar

  Bovendien bevat de game op de één of andere manier een co-op modus, waarbij je waarschijnlijk met twee sluipmoordenaars aan het werk gaat. Hoe word dit toegepast?

  Nou, gewoon met Altair en een ander cool mannetje en die leidt ze af en Altair slaat toe, zo simpel is het (denk ik :P)

 22.   
  Serg1337's avatar

  moet kopen moet kopen 👿
  maar een vraag zou die ook werken op een ram van 1024?
  dat hoop ik maar als het niet zow is kunnen jullie vertellen hoe duur zo een ram is in de winkel(ongeveer) en volgens mij moet ik ook een niewe video-card hebben want crysis single player doet het bij mij niet door een soort fout in mijn video-card.
  en nog iets volgens mij is het het beste om “A.Creed” voor de Xbox 360 hebben want daar heb je als het goed is geen problemen mee(jammer dat ik er geen heb 😥 )

  PS: moet hebben moet hebben moet hebben moet hebben 👿 😕

 23.   
  cassandra's avatar

  lijkt me meer een jongens spel 🙁

 24.   
  Serg1337's avatar

  cassandra schreef, "lijkt me meer een jongens spel 🙁 "

  is het ook 😉 maar meisjes mogen het van mij ook wel spelen hoor 8) 😉

 25.   
  Quaresma's avatar

  ja het ziet er echt een mega spel uit,,,
  lekkere graphics enzo,,,
  het verhaal zit ook wel goed,,, het is es heel wat andersn,,, kga em zeker kope,,, wel jammer dattie 18plus is 😡

 26.   
  PicanteSemmy's avatar

  Ik heb hem al

 27.   
  Quaresma's avatar

  leuk 😡 😛 😳 🙄 🙂 😉

 28.   
  granaat's avatar

  Ik kan niet wachten dat ie uitkomt op de pc!De muziek aleen al en de previews!Als dit geen sucses is?dan weet ik het niet meer! 🙄

 29.   
  Pimkingetje's avatar

  Weet iemand wanneer de PC- versie komt? 😛

 30.   
  Pimkingetje's avatar

  Laat maar, jik weet het al! 25 JIanuari! 😀

 31.   
  Jostii's avatar

  quote=”Quaresma”]ja het ziet er echt een mega spel uit,,,
  lekkere graphics enzo,,,
  het verhaal zit ook wel goed,,, het is es heel wat andersn,,, kga em zeker kope,,, wel jammer dattie 18plus is 😡 [/quote] hoezo jamer dat ie 18 plus is dat is tog helemaal niet erg?

  😕

 32.   
  w84theman's avatar

  kan je dit net zo lang spelen als oblivion

 33.   
  Pimkingetje's avatar

  Een veeeeel te cool spel (schokkend voor mensenogen) Een 10+ 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 34.   
  lopser's avatar

  ik heb zelf assassins creed het is cooler dan je verwacht alleen het begin is beetje moeilijk 😥

 35.   
  lopser's avatar

  lopser schreef, "

  ”lopser” schreef, "assassin’s creed blijft volgens mij nog het beste spel van 2007 maak mij niks wat hun zegge"

  ik denk dat ik voor meer mense praat als ik dit zeg"

  😀 😕 8) 😥 😮 👿 🙁 😆 😡 😛 😳 🙄 🙂 😉

 36.   
  Sajuuk Karn's avatar

  He,

  Ik wete niet hoor, maar voor de minimale systeem eisen heb je dnek ik dit nodig:
  3.0 ghz
  1gb ram
  nvidea 8600 gt

  En maximaal;
  Dual core/Quad core processor ( meer dan 2.0 per core )
  2gb ram
  nvidea 8800 gt

  😳 😛

 37.   
  stormtrooper's avatar

  leuk spel, vooral mooie grapicks

 38.   
  tommynator's avatar

  vette game 😀 😀 heb hem nie 🙁 maar ziet er vet uit

 39.   
  ms13694's avatar

  khem ook nognie maar na tzien van de trailers en het lezen gaak um zeker halen!!!!! 😀

 40.   
  ms13694's avatar

  mooie preview trouwens 🙄

 41.   
  crying baby's avatar

  Ik heb dat spel voor DS het is op DS niet mooi maar wel cool dus ik denk dat ik de PC versie ook maar eens gaa kopen 😉 .

 42.   
  PS3Killer's avatar

  Ik heb hem al langer geleden uitgespeeld. Goede preview dit, veel dingen iid precies zo in Assasins Creed zelf. Wacht met smart om nog een deel in de toekomst, ben toch wel beniewd wat die ster op de grond nou betekend…

 43.   
  stormtrooper's avatar

  het spel is wel vet alleen de filmpjes duren lang en zijn saai

 44.   
  tom(L)'s avatar

  ik heb hem zo vet

 45.   
  AKA_The_Creator's avatar

  graphics lijken op prince of persia en is echt een vet spel jmmr dat mn videokaart stinkt!

 46.   
  jetixc's avatar

  veel ouders vinden dat er teveel geweld in zit maar ik speel hem gwn hij is mega vet zobiso de attack 👿

 47.   
  gillian70's avatar

  Vette trailer en een heel goed spel 😀 😀 ik heb hem op de xbox 360,,,goeie graphics 😉

 48.   
  jorisje's avatar

  alle missies zijn ongeveer het zelfde jammer 😥 😥 😥 😥 😥

 49.   
  ligalized's avatar

  Zeeer cool en mooi spel 😀

 50.   
  ligalized's avatar

  Zeer mooi en coole spel 😀 8)

 51.   
  paragamer's avatar

  gaafe game gasten te mooie graphics, veel te goede gameplay en oh een groot mooi verhaal echt keigaaf man, en er zijn leuke glitches 😀 😀 te mooi om waar te zijn het is voor ps3 en xbox360 en voor de pc als je dit spel gaat spelen op de pc het is geen goede gameplay

  😥

  Laterzzz 8)

 52.   
  jefke gamer's avatar

  gewoon het van het

 53.   
  ar-jay's avatar

  dezee Gamee Is gewoon TE GRUWELIJKKKKK papiee 😀 😛

 54.   
  SkullCrusher's avatar

  IK MOET DEZE HEBBEN.

 55.   
  amine98324's avatar

  gewoon mooi

 56.   
  amine98324's avatar

  zo mooi als je boven staat.

 57.   
  patrickoo3's avatar

  vet leuk!! speel m wel is:D
  egt vet chill spel

 58.   
  patrickoo3's avatar

  is egt leuk spel:D

 59.   
  patrickoo3's avatar

  egt zo leuk

 60.   
  makiejh's avatar

  ik heb hem ook, prachtig spel, ben nu ongeveer op de helft, nog 4 van 9 gassies killen 😀

 61.   
  Dr. D3nVil's avatar

  makiejh schreef, "ik heb hem ook, prachtig spel, ben nu ongeveer op de helft, nog 4 van 9 gassies killen 😀 "

  is idd vet spel maar door klote bug–>new game 🙁

 62.   
  ell0bo's avatar

  ik vond hem super en dat doe ik nu nog