Singstar Rocks!

Wie heeft er nou nooit van gedroomd om rijk en beroemd te zijn en te zingen voor een vol Ahoy terwijl miljoenen fans je toejuichen en vechten om je handtekening. Helaas is dit maar voor een handjevol mensen haalbaar en zullen veel mensen deze roem nooit mee kunnen maken. Toch is er een manier om je die rockstar te voelen die je altijd al wilde zijn, namelijk met de komst van Singstar Rocks!

Singstar, Karaoke op je console

Singstar is al een aantal jaar het spel dat Karaoke naar de PlayStation 2 brengt. Je zoekt een leuk nummer uit uit een toch wel flinke lijst nummers, gaat er lekker voor staan of zitten en je probeert het nummer zo goed mogelijk na te zingen. De microfoon registreert of je wel de juiste noten en hoogte aanhoudt en voor iedere goed gezongen noot krijg je punten. Is het nummer afgelopen en heb jij een highscore of een hogere score dan je tegenstander dan mag je jezelf tot winnaar kronen.

Speltypes

De gebruikelijke Singstar speelmodes zijn weer aanwezig, je kunt ervoor kiezen om solo te zingen, om zo in je eentje te proberen om de ultieme status van Rockstar te behalen. Natuurlijk zijn ook weer de nodige multiplayer modes van de partij, zodat je je lekker uit kan leven samen met je vrienden. Zo kan je ervoor kiezen om tegen een vriend te zingen in wedstrijd verband en, hoe kan het ook anders, de speler met de meeste goede noten wint. Wanneer je met meer personen bent, is het natuurlijk niet zo leuk als je steeds moet wachten tot je eindelijk mag zingen, en daar hebben ze bij Sony natuurlijk ook wat op verzonnen. Zo kan je ervoor kiezen om teams te vormen waarbij de scores van de verschillende spelers bij elkaar worden opgeteld, of je kiest ervoor om lekker ouderwets na een paar regeltjes gezongen te hebben de microfoon door te geven aan iemand anders, die dan verder moet gaan waar jij bent gestopt. Genoeg keuze dus.

De nummers

Singstar Rocks! bevat zoals de titel al zegt allemaal rocknummers, maar wát voor rocknummers? Singstar Rocks! bevat niet zo zeer super harde en snelle rock, maar er zitten vooral veel klassiekers tussen van onder andere The Rolling Stones, maar ook nieuwere artiesten als Anouk ontbreken niet op deze versie van Singstar. Zelf ben ik geen grote fan van rock, en van de liedjes die in het spel zaten kende ik er maar vijf, maar als je de nummers eenmaal hoort blijkt toch wel dat je ze wel eens hebt gehoord en een beetje kent. Na een nummer drie keer gezongen te hebben ken je hem helemaal uit je hoofd en betrap je jezelf erop dat je de nummers die je normaal nooit zou luisteren of meezingen, toch zelf aan het zingen bent en je helemaal uit je bol gaat van dat nummer.

Singstar is binnen, laat het feest maar beginnen!

Wanneer je een gezellige avond hebt met een paar vrienden is het natuurlijk sowieso gezellig, maar wanneer iemand Singstar heeft weet je gewoon zeker dat je een leuke avond tegemoet gaat. Wanneer de eerste twee gaan zingen zal je er al snel om lachen wanneer iemand die paar hoge noten probeert te halen, of juist probeert die ene noot zo lang mogelijk aan te houden. Maar wanneer je eenmaal zelf bezig bent krijg je al snel door dat het toch wel verslavend is en je eigenlijk wel de hele avond door wilt gaan.

Highscore! Next step: Idols?

De microfoons die bij Singstar zitten zijn van uitstekende kwaliteit en vangen iedere noot op die jij uitkraamt, dus je zou denken dat wanneer je een highscore behaalt, je een Leadsinger word genoemd, je zó mee kan doen aan Idols en de volgende Jamai kan worden. Helaas is en blijft het lastig voor een product als Singstar om helemaal perfect te functioneren en dat blijkt wanneer je in plaats van zingen eens wat anders gaat proberen op verschillende toonhoogtes, zoals neuriën. Want wat blijkt, het gaat alleen maar om een zuivere toon aanhouden en niet om hoe goed en zuiver je de woorden die op je beeld verschijnen zingt. Zo is het mogelijk dat je letterlijk fluitend een highscore kan halen en dat je vriend die helemaal de longen uit zijn lijf zingt als advies meekrijgt dat hij maar beter pinda’s kan gaan doppen.

Geluidsoverlast?

Natuurlijk is het zo dat je met een game als Singstar veel meer geluid teweeg brengt dan met een beetje heen en weer pielen met een joystickje en je zou denken dat je hier mensen als je ouders en andere familie behoorlijk mee kan irriteren. In praktijk blijkt dat niets minder waar is, het ziet er in het begin gek uit, iemand die in de woonkamer aan het zingen is alsof het een arena is, maar daarna worden er toch al snel dingen gezegd als “…mag ik zo ook even…” en “…dat is leuk, mag ik het een keertje lenen…?”. Ja, je hoort het goed, ik begón in m’n eentje en even later stond de halve straat in de woonkamer hun beurt af te wachten om toch ook eventjes te kunnen zingen.

Conclusie

Singstar Rocks! is geen game met een geweldige singeplayer en een goed verhaal is ook niet aanwezig. Maar wat maakt Singstar dan zo goed? Singstar is gewoon dé game om samen met je vrienden te spelen en zorgt gegarandeerd voor een leuke en gezellige sfeer. Lekker een beetje hangen met een paar vrienden, biertje erbij en zing de longen maar uit je lijf!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren