Midnight Club 3: Dub Edition Remix

Driemaal is uiteraard scheepsrecht, vandaar dat het derde deel in de Midnight Club serie geheel geremixed wederom ten tonele verschijnt in de gameschappen. Onder het motto ‘hetzelfde maar dan meer en beter’ ziet Midnight Club 3: Dub Edition het levenslicht. Was dít nu wat we echt wilden hebben bij deel 3 vorig jaar of is dit een overbodige game?

Meer…beter…

Tuning fans opgelet! Vorig jaar werden wij al verwend met een tweede Need for Speed Underground en een Midnight Club deeltje drie, genaamd Dub Edition. Degenen die een PSP in hun bezit hadden konden ook nog eens Midnight Club’ben in de trein of op het schoolplein (of stiekem op het werk natuurlijk). Ik fronste dus wel even mijn wenkbrauwen toen er een envelop op de deurmat viel met daarin een game die wel heel erg leek op een spel dat ik al eerder speelde en waarvan het hoesje mij wel érg bekend voorkwam. Geeft niet… we schuiven hem gewoon in de PlayStation en we laten ons verrassen.

Midnight Club 3: Dub Edition is vorig jaar natuurlijk al aan een kritische test onderworpen en daarbij kwam naar voren dat de game uitblonk op het gebied van graphics, voorzien was van een vette online modus en ook nog eens een carriere mode die prima de strijd aan kon met Need for Speed. Dat er hier en daar wat framerate probleempjes waren mocht de pret niet drukken. Midnight Club 3: Dub Edition werd een goed verkopende game en benadrukte dat de tuningrage nog niet ten einde was. ‘Meer!’, moeten ze bij Rockstar dus als motto hebben gehad toen ze de beslissing namen om de succesgame van vorig jaar nogmaals uit te gaan brengen. Gelukkig hebben de ontwikkelaars van Rockstar ook ‘Beter!’ geroepen, want naast het feit dat de game voor een zeer aantrekkelijke prijs in de winkels ligt (€ 19,95) werd deze zogenaamde Platinum/Classic-(dus budget)game voorzien van veel, heel veel extra’s.

Tune and Pimp

Natuurlijk ga ik geen heel verhaal houden hoe goed deze game verder is, wat voor soort game het is en waarom je hem moet gaan spelen. Mijn zeer gewaardeerde collega Lars testte de game tot in den treure, zodat ik mij beperk tot het aanprijzen van deze remix-versie en het uit de doeken doen van wat er door Rockstar aan toegevoegd is. Het origineel van Midnight Club 3: Dub Edition bevatte meer dan 50 verschillende voertuigen, verdeeld over drie grote steden. De nadruk lag daarbij op dure, exclusieve auto’s of in het oog springende voertuigen. Nadeel was dat niet ieder onderdeel getuned kon worden in tegenstelling tot Need for Speed Underground, waarbij men bij wijze van spreken kon kiezen wat voor kleur wielbouten er op je auto gemonteerd zouden worden. Daartegenover stond dat Midnight Club 3: Dub Edition veel meer arcade aanvoelde, hoewel dat ook z’n nadeel heeft. Veel voertuigen voelen hetzelfde aan en het tunen is léuk, maar niet noodzakelijk.

Deze remix-versie is dus niet veel anders. Natuurlijk, veel meer auto’s is natuurlijk gaaf, daar doen we het tenslotte allemaal voor, maar wat écht een hele grote toevoeging is aan het spel, is de nieuwe stad waarin je ook kunt gaan racen. Rockstar’s ontwikkelaars hebben zo ongeveer de vetste en meest tot de verbeelding sprekende race-stad ter wereld in het spel verwerkt: Tokyo. Deze wereldstad staat bekend om zijn vele neonreclames en brede, zeer ‘berijdbare’ snelwegen. De game is werkelijk volgepropt met alles van dat, samen met natuurlijk die drie andere steden.

Afsnijden

Een heel leuk onderdeel van Midnight Club 3: Dub Edition Remix vind ik het afsnijden van de tracks en parcoursen via de meest rare zijweggetjes en tussendoor steegjes. Het is echt een sport om zo veel mogelijk kortere routes te nemen terwijl je tegenstanders de ‘normale’ weg volgen. De steden en tracks zijn daar dan ook echt geschikt voor, een zekere mate van vrijheid heb je dan ook wel. Het blijft echter niet alleen bij het vinden van een kortere route, er moeten ook nog eens flink wat stunts voor uitgevoerd worden om toch maar als eerste te eindigen.

Conclusie

Ik kan mij voorstellen dat degenen die vorig jaar voor 60 euro een game hebben gekocht en die dezelfde game, maar dan béter, terug zien komen voor 20 euro, zich een beetje bekocht voelen. Aan de andere kant is het feit dat de game als platinum- c.q. classic- game terug komt een teken dat men vorig jaar geen slechte keuze heeft gemaakt. Degenen die de game nu pas checken hebben dus lichtelijk mazzel. Zij krijgen voor een lage prijs een sterk uitgebreide, en dús verbeterde, game (inclusief éxtra soundtrack) in hun bezit. Midnight Club 3: Dub Edition Remix is wat mij betreft dé ‘arcade-tune-race-pimp’-game van dit moment.

Meer Midnight Club 3: Dub Edition Remix

 1.   
  kaylee's avatar

  Hoii ik heb een vraagje over dit spel tijdens het rijden hoor je meestal het geluid van de auto maar dat was eerst bij ons ook maar nu niet meer weet iemand hoe je dit kan veranderen dat je weer geluid krijgt tijdens het rijden want wij vinden het anders niet zo leuk want met geluid van de auto is het leuker alvast bedankt Doei 🙄

 2.   
  kaylee's avatar

  En waar kan je dit spell dan downloaden?? 🙁

 3.   
  Wongsowikromo's avatar

  Hallo,

  Wat moet ik doen als er bij het begin corrupt data staat??
  Kan nu niet meer doorspelen.

  Hopelijk snelle en goede reactie om mij te helpen.

  Groetjes Juriaan

 4.   
  Wongsowikromo's avatar

  Hallo,

  Wat moet is doen als er corrupt data staat.
  hopelijk snelle reacties.

  Groetjes Juriaan.