The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II

The Lord of the Rings-trilogie kun je met recht de allerbeste films van de afgelopen jaren noemen. Alle drie de films waren kaskrakers van het formaat Titanic, en daarbij horen natuurlijk ook games. The Lord of the Rings: The Two Towers, The Return of the King en The Third Age waren aardige spellen, maar The Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth was de échte klapper. Binnenkort verschijnt hier een vervolg van, namelijk The Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth II. In deze preview breng ik je op de hoogte van alles wat er tot nu toe bekend is.

Command & Conquer

The Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth II wordt mede ontwikkeld door de mensen van Westwood (Command & Conquer: Red Alert, Generals), en dat is zeker te zien en te merken. Ten eerste zien de screenshots er erg goed uit, maar de gameplay zal ook zeker niet onbekend zijn voor spelers van Command & Conquer-spellen. Nieuw in dit tweede deel is bijvoorbeeld dat je een eigen basis kan bouwen, compleet met hoofdkwartier, barracks, verdedigingsmuren en nog veel meer. Wanneer je eenmaal een basis en genoeg resources hebt, begint het kweken van je leger. Dit leger kan nog groter worden dan in het eerste deel, de engine kan maarliefst duizend man aan. Voor de zeelui is er in dit tweede deel nu ook de mogelijkheid om op het water te vechten, maar dit is zeker niet verplicht. Het kan echter wel de doorslaggevende factor zijn.

Rassen en helden

Een andere doorslaggevende factor in een gevecht kunnen helden zijn. Omdat Electronic Arts nu niet alleen de rechten van de films, maar ook de rechten van het boek in handen heeft, speelt de game zich af in een andere oorlog, in het Noorden van Midden-Aarde. Een groot leger van Goblins valt dit gebied binnen, en met de Elfen en Dwergen zul je ze moeten stoppen. Elk ras heeft bepaalde helden, zoals Gimli, Glóin en King Dain voor de dwergen, en Shelob, de Goblin King en Drogoth voor de aardmannetjes. Daarnaast verschijnt eens in de zoveel tijd Gollum op het speelveld. Beide legers moeten dan zo snel mogelijk naar Gollum toe, om zo in het bezit van The One Ring te komen. Hierdoor kun je Galadriel of Sauron oproepen, wat meestal wel het einde betekent voor je tegenstander, en daarnaast ook nog eens schitterende effecten op je beeldscherm tovert.

War of the Ring

The Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth II zal naast een uitgebreide campaign-mode, waarin je met de elven/dwergen of aardmannetjes speelt, natuurlijk ook weer een uitgebreide multiplayermode kennen. Een leuke mode is ‘The War of the Ring’. Dit is een soort Risk waarbij je de gehele wereldmap moet veroveren. Het leuke is dat de spellen zich niet alleen in de setting van de campaign afspelen, maar bijvoorbeeld ook in Helm’s Deep, Minas Tirith of The Black Gates of Mordor.

Voorlopige conclusie

Ik heb zelf al een tijdje met The Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth II mogen stoeien en in mijn ogen wordt het een echt topspel dat de licentie op en top gebruikt. Mooie graphics, leuke nieuwe gameplayelementen en een verslavende multiplayermode is wat deze game kenmerkt. Enig minpuntje wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken is het feit dat wanneer je twee of drie helden in je bezit hebt, en de vijand nog geen één, je vrij gemakkelijk door het leger van hem heen walst, hoe groot dat ook is. Maar EA kennende wordt het spel nog voldoende uitgebalanceerd voordat het in de winkels komt te liggen. The Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth II verschijnt op 3 maart voor de PC, in de zomer zal ook de Xbox 360-versie in de winkels liggen.

  1.   
    AKA_The_Creator's avatar

    Megavet ik heb de game en ik heb em zeker al 13 keer uitgespeeld ik zie er ook al nr uit om de uitbreidingh te kopen!!!