World of Warcraft: The Burning Crusade

World of Warcraft heeft nu wereldwijd meer dan 5 miljoen spelers. Het spel is al aan zijn negende patch toe waarin zoals gebruikelijk weer een shitload aan nieuwe content wordt toegevoegd zoals twee nieuwe high-end dungeons en natuurlijk de gebruikelijke nieuwe items en andere veranderingen. Er staat ons echter nog iets groters te wachten, namelijk een heus uitbereidingspakket, genaamd World of Warcraft: The Burning Crusade. In deze preview leer je er meer over…

eftDe subtitel van World of Warcraft: The Burning Crusade verwijst naar de eindeloze kruistocht die de Burning Legion voert om Azeroth te vernietigen. In dit nieuwe uitbereidingspakket zullen de helden van de Alliance en de Horde door de Dark Portal trekken, om vervolgens in Outland uit te komen. In dit ‘thuisland’ van de Burning Legion wachten de spelers een heleboel nieuwe dungeons, raid instances, steden en natuurlijk quests.

In The Burning Crusade zal de levelcap dan eindelijk verhoogd worden, van 60 naar 70. Zelfs voor de meest gevorderde spelers zal dit niet makkelijk zijn, het zal ongeveer even lang duren om van level 60 naar level 70 te leven als van level 1 tot level 60. Wanneer je levels omhoog gaat krijg je natuurlijk ook weer nieuwe spells en betere statistieken, maar kan je ook in nieuwe talents investeren.

De Blood Elves en de …?

Ook zullen er 2 nieuwe races toegevoegd worden aan de game. Namelijk de Blood Elves voor de Horde en een nog onbekend ras voor de Alliance, men gokt erop dat dit de Pandaren zullen zijn. Als Blood Elf zul je kunnen spelen als een Priest, Mage, Warlock of Warrior, maar Blizzard wil ook nog de Hunter of Rogue class aan de Blood Elves toevoegen. De Blood Elves beginnen in Quel’Thalas, in het uiterste noordoosten van Lordaeron. Wat de extra Alliance class zal worden is nog niet bekend, maar wanneer we dit wel weten lezen jullie het natuurlijk op onze site.

Instances

ightThe Burning Crusade voert ook veel nieuwe instances mee. Voorbeelden zijn The Caverns of Time, Hellfire Citadel, Tempest Keep en Kharazan. Ook zullen er nieuwe 40-man raiddungeons komen, tot nu toe is The Temple of Illidan genoemd. Zul’Aman zal een 20-man instance worden, zoals Zul’Gurub. Daarnaast gaan er ook vele geruchten de ronde dat andere instances, die in het Warcraftverhaal zijn beschreven, in de game zullen zitten. Ook zal er een nieuwe Battleground toegevoegd worden aan de 3 Battlegrounds die de game al telt, namelijk Alterac Valley, Arathi Basin en Warsong Gulch.

Ik wil speciaal even The Caverns of Time aanhalen, omdat dit toch wel een speciale instance zal worden. Hierin kun je namelijk door een poort gaan en verschillende historische veldslagen uit de geschiedenis van Warcraft herbeleven. Het gevecht om Mount Hyjal, de veldslag op Hellfire Peninsula, de opening van de Dark Portal en de ontsnapping van Thrall uit Durnhold Keep zijn al genoemd.

The Burning Crusade voegt dus vooral veel nieuwe dingen toe. Naast een hogere levelcap, nieuwe races, nieuwe gebieden en nieuwe dungeons zal de game ook een nieuwe profession toevoegen, namelijk Jewelcrafting. Hiermee is het mogelijk om zeer krachtige objecten te maken, maar er is nog geen verdere info bekend. Natuurlijk zal de patch ook honderden nieuwe quests en items toevoegen, waarvoor je kunt gaan spelen als je level 70 bent. De add-on moet ook de flying mounts aan de game toevoegen. Je hoeft op het eilandrijke Outland niet meer met je tijger/paard/wolf/kodo/ram/raptor/mechanostrider rond te rijden, maar kan gewoon van eiland naar eiland vliegen.

eft

Vraagtekens

Deze uitbereiding brengt natuurlijk ook een aantal vragen mee: simpele vragen als “Gaat de game in fysieke vorm in de winkels liggen of kun je hem tegen betaling downloaden?”, maar ook lastigere dingen als “Hoe gaat Blizzard het bijvoorbeeld aanpakken met de endgame dungeons die op dit moment al in de game zitten?”. Onyxia, Molten Core, Blackwing Lair en Ahn’Qiraj zijn een hele klus voor veertig level 60’s, maar wanneer je level 70 bent zal dit natuurlijk heel anders gaan. Laat Blizzard deze instances voor wat ze zijn, of worden ze moeilijker gemaakt? En wat gebeurt er nou met je geweldige tier 2-Netherwind armor? Die is voor een level 60 heel erg goed, maar zal zich nauwelijks kunnen meten met blauwe items voor level 70. Dik een jaar raiden zomaar weggooien is natuurlijk zonde, en op een algemene server reset zit natuurlijk niemand te wachten. Hopelijk krijgen we hierover binnenkort allemaal opheldering.

Conclusie

World of Warcraft is al een van de meest complete MMORPG’s die er is. De zojuist gereleasde patch 1.9 voegt weer twee nieuwe raid dungeons toe en daarmee kunnen we weer een tijdje vooruit. Het uitbereidingspakket The Burning Crusade zal echter zoveel nieuwe dingen toevoegen dat we bijna van een compleet nieuw spel kunnen spreken, waarin je ook weer makkelijk meer dan duizend uur kunt vertoeven. Nog niet alles is duidelijk omtrent deze uitbereiding, maar ik kan je wel vertellen dat ik er nu al zin in heb…

 1.   
  FableFreak's avatar

  ziet er goed uit? sorry hoor maar WoW ziet er niet uit πŸ˜• een spel uit 2000 van mij heeft nog betere graphics. en btw, WoW zuigt met zijn monthly fees, welke **** heeft dat nou bedacht???
  en anders zou ik het toch niet kopen, want GuildWars ownt WoW! 8)

 2.   
  wolf123456789's avatar

  gewoon vet een vet spel πŸ™„

 3.   
  Elementall's avatar

  guild wars is dom vergeleken wow guild wars aapt wow na

 4.   
  melvin-peters@live.nl's avatar

  hallo,

  wie heeft de code van het spel: warcraft 3?
  als iemand die code heeft en als ik die code van jou mag wil je dan eff me msn toevoegen?want ik wil heel graag dat spel spelen maar ik kan geen account maken zonder die code πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ˜₯ .Dus dit is me msn: [email protected] πŸ™

 5.   
  eternal oblivion's avatar

  Sorry, maar ik vin Guild Wars inderdaad beter. Guild Wars is te minste nog een mooi spel moet goeie graphics, maar WoW zuigt vergeleken met Guild Wars.

 6.   
  Dougsterrsd's avatar

  eternal oblivion schreef, "Sorry, maar ik vin Guild Wars inderdaad beter. Guild Wars is te minste nog een mooi spel moet goeie graphics, maar WoW zuigt vergeleken met Guild Wars."

  WoW heeft ook goeie graphics. WoW is overigens in mijn ogen veel vetter dan GW. Je kan veel meer doen in WoW, en er komen steeds nieuwe uitbreidingen bij 8)

 7.   
  matthijs 2088's avatar

  geef mij maar LOTRO πŸ˜‰

 8.   
  Armageddon's avatar

  Dit is top spel man dat LOTRO zuigt een guild wars jullie hebben dit spel vast en ckers nog nooit gespeeld…

 9.   
  Bosnadiamond's avatar

  Gast 1 ding Gw heeft elke dag een nieuwe update het wordt elke dag uitgebreidt en ik word het zat dat mensen GW Slecht vinden heb je het ooit gespeelt zo niet speel het eerst voordat je een oordeel geeft
  ik heb ooit WOW gespeelt en ik vond het echt een Zuig Systeem ik vond the graphics 2de hands en de besturing serieus klote πŸ™„

 10.   
  Armageddon's avatar

  Bosnadiamond schreef, "Gast 1 ding Gw heeft elke dag een nieuwe update het wordt elke dag uitgebreidt en ik word het zat dat mensen GW Slecht vinden heb je het ooit gespeelt zo niet speel het eerst voordat je een oordeel geeft
  ik heb ooit WOW gespeelt en ik vond het echt een Zuig Systeem ik vond the graphics 2de hands en de besturing serieus klote πŸ™„ "

  ????? LOL! WoW heeft dat 1 x in de week en ziet er 80 x zo vet!!!

 11.   
  basket's avatar

  op welke site kan ik het spel downloaden 😳

 12.   
  sniping35's avatar

  Dougsterrsd schreef, "

  ”eternal oblivion” schreef, "Sorry, maar ik vin Guild Wars inderdaad beter. Guild Wars is te minste nog een mooi spel moet goeie graphics, maar WoW zuigt vergeleken met Guild Wars."

  WoW heeft ook goeie graphics. WoW is overigens in mijn ogen veel vetter dan GW. Je kan veel meer doen in WoW, en er komen steeds nieuwe uitbreidingen bij 8) "

  vin ik ook ik heb de spelle allebij en ik ben lvl 63 en 73 bij WoW ik vind de graphics beter dan die van GW πŸ˜†

 13.   
  sniping35's avatar

  Bosnadiamond schreef, "Gast 1 ding Gw heeft elke dag een nieuwe update het wordt elke dag uitgebreidt en ik word het zat dat mensen GW Slecht vinden heb je het ooit gespeelt zo niet speel het eerst voordat je een oordeel geeft
  ik heb ooit WOW gespeelt en ik vond het echt een Zuig Systeem ik vond the graphics 2de hands en de besturing serieus klote πŸ™„ "

  ik heb allebij de spelle en ik vind WoW beter en Trouwens GW word niet elke dag geupdated πŸ˜‰

 14.   
  sniping35's avatar

  het alliance ras is dreanei πŸ˜›
  maja nu is bijna Wrath of the Lich King uit πŸ˜†

 15.   
  sniping35's avatar

  FableFreak schreef, "ziet er goed uit? sorry hoor maar WoW ziet er niet uit πŸ˜• een spel uit 2000 van mij heeft nog betere graphics. en btw, WoW zuigt met zijn monthly fees, welke **** heeft dat nou bedacht???
  en anders zou ik het toch niet kopen, want GuildWars ownt WoW! 8) "

  ik mot helemaal niet betalen want ik zit op een private server:P πŸ˜‰

 16.   
  fcrudy's avatar

  Nirusu schreef, "Ik zou een algemene server reset helemaal niet zo heel erg vinden als ik eerlijk moet zijn. πŸ™„ "

  word het dan niet een beetje druk met 5 mil mensen? πŸ˜€

 17.   
  mickey1010's avatar

  hey ik heb een vraag,

  ik zal eerlijk zijn ik heb wow gesowload en speel nu op een private server maar het probleem is
  ik ben 12 jaar en heb een franse versie gedownload en kan helemaal geen engels en heb geen zin op helemaal opnieuw te gaan downloaden want daar hem ik 4 uur over gedaan en het uitpakken ook nog eens 1 uur dus weet iemand hoe ik het spel in nederlands kan veranderen(ik heb ook al voor dutch patch gezocht maar vond ook niks) dus kan iemand me helpen???

  alvast bedankt! πŸ˜€

 18.   
  mickey1010's avatar

  ohw uh het moest zijn ik kan helemaal geen frans πŸ˜€

 19.   
  justyoung-c's avatar

  ziet er goed uit =D !

 20.   
  timoduuhhh's avatar

  super gaaf πŸ˜€

 21.   
  ExtremeDotCom's avatar

  FableFreak schreef, "ziet er goed uit? sorry hoor maar WoW ziet er niet uit πŸ˜• een spel uit 2000 van mij heeft nog betere graphics. en btw, WoW zuigt met zijn monthly fees, welke **** heeft dat nou bedacht???
  en anders zou ik het toch niet kopen, want GuildWars ownt WoW! 8) "

  GW suckt tegen WoW,btw graphics zijn veel beter dan GW

 22.   
  MistWalker's avatar

  Ik heb ondekt door dit te spelen dat MMORPG’s (misschien) niks voor mij is πŸ˜• heb het effe gespeeld. In het begin is alles nog vrij makkelijk maar lvl na lvl word het moeilijker door al die spreuken te proberen te combineren. Ik geloof dat het ligt aan de juiste spreuken te gebruiken op de juiste tijd πŸ˜• tegen de juiste vijand πŸ˜•