Dungeon Siege 2

World of Warcraft kent vele personen die verslaafd zijn aan de wereld vol Humans en Elves. Als je denkt van je Elven verslaving af te komen door de wereld van Dungeon Siege binnen te treden, kom je plotseling Humans en Elves tegen. Is Dungeon Siege 2 ook zo verslavend?

Het concept van Dungeon Siege was vrij simpel: hak je een weg door een grote wereld vol vijanden en kerkers en doe tussendoor nog wat quests. In Dungeon Siege 2 is dit concept niet veel veranderd. Je begint, net als in de meeste RPG’s, met het maken van een character en trekt daarmee de wijde wereld in. In tegenstelling tot andere RPG’s kies je niet gelijk een class die bij je character hoort, maar heb je de mogelijkheid tot het ontwikkelen van bepaalde talenten. Vecht je bijvoorbeeld veel in melee dan zul je daarin meer experience points verzamelen en meer schade doen met zwaarden en bijlen. Kies je ervoor om meer spells te doen, dan ontwikkel je je daarin en zul je minder schade doen met normale wapens en meer met magische spreuken. Je kunt er ook voor kiezen om alle mogelijke talents regelmatig te gebruiken, maar dan zit je met het probleem dat je alles wel kunt gebruiken maar nergens echt in uitblinkt.

Krachten bundelen

In Dungeon Siege 2 hoef je de vijanden gelukkig niet alleen te lijf te gaan. Je krijgt regelmatig nieuwe bondgenoten die je zullen helpen bij het verslaan van monsters en het volbrengen van quests. Hoe langer je party bij elkaar is, hoe verder ze zich zullen ontwikkelen. De krachten van partymembers zullen zich ook ontwikkelen en kunnen elkaar aanvullen. Door de krachten te binden is het mogelijk om vijanden zowel van dichtbij als van afstand te bestoken met allerlei aanvallen. Om het nog even wat ingewikkelder te maken heb je ook nog Talent Trees. Om de zoveel tijd krijg je punten die je kunt besteden aan een bepaald talent. Deze talents geven je een leuke extra die je character beter maken met bijvoorbeeld betere aanvallen of een extra mana bonus.

Dit alles klinkt heel leuk en uitgebreid maar het komt erop neer dat je in Dungeon Siege 2 alleen maar vijanden neerhakt, de ene keer met een groep om je heen, de andere keer solo. Je bent nog geen minuut in Aranna, de wereld in Dungeon Siege 2, en je komt de eerste vijanden al tegen die je moet zien te verslaan. Dit is in het begin nog erg leuk, maar naarmate de uren verstrijken begint er toch iets te knagen. Door het gebrek aan een goede en meeslepende verhaallijn word je nooit echt in het spel gezogen. Je blijft maar hakken en af en toe voltooi je een quest die je iets verder in het verhaal helpt en daar blijft het bij, dat is jammer omdat het spel hierdoor al te snel wat herhalend wordt.

Makkelijk

De moeilijkheidsgraad van het spel werkt ook niet bepaald mee. Dungeon Siege 2 is vrij makkelijk en daardoor wil de uitdaging nog wel eens ontbreken. In het begin zal het af en toe nog wel lastig zijn, maar dat komt meer omdat je nog geen goede wapens en items hebt weten te vergaren dan door de kracht van de monsters. Heb je eenmaal een goede equipment bij elkaar dan is het mogelijk dit spel met twee vingers in de neus te doorlopen. Alleen enkele eindbazen zullen je nogal eens het leven zuur maken, maar als je een goed gebalanceerde groep meebrengt mogen ook deze geen probleem zijn.

Ondanks dat Dungeon Siege 2 vrij snel repititief wordt, is het toch nog leuk om de wereld te doorlopen. De omgevingen zien er erg sfeervol uit, of je je nou in een kerker, een bos of in een sneeuwvallei bevindt; je zult keer op keer betoverd worden door de wereld die Aranna heet. Soms neem je al het hakken voor lief en blijf je gewoon door spelen omdat je per se wil weten welke omgeving er na die ene kerker komt. Toch is niet alles op het gebied van graphics koek en ei. De omgevingen zijn mooi, maar de characters zien er ronduit lelijk uit. Ze zijn inspiratieloos, hebben geen gezichtsuitdrukkingen en ook emotie is er amper te bekennen waardoor je geen echte band met je groep krijgt.

Dungeon Siege 2 is een leuk spel om te spelen. De omgevingen zien er mooi en sfeervol uit en het hacken en slashen is met name in de eerste uren leuk. Mede door het ontbreken van een goede verhaallijn en diepgang van de characters word je nooit echt in het spel gezogen, wat voorkomt dat Dungeon Siege 2 als een echte topper gezien kan worden. Toch is dit spel zeker de moeite waard om een keer lekker door te spelen als je even geen zin hebt in diepgaande gameplay, ingewikkelde verhalen en moeilijke plots. Gewoon uren achter elkaar beuken kan ook erg leuk zijn. Iemand die op zoek is naar een wat diepgaandere actie RPG raad ik toch aan om even verder te zoeken.

  1.   
    Fantasymind's avatar

    Als je die review zo leest lijkt het alsof het hele spel zonder enige diepgang of verhaallijn gespeeld word. Het tegendeel is waar. Ik vind de verhaallijn goed, mooie wendingen, en stiekem wel verslavend hoor 😛 . Ik heb ook zelden sfeervollere beelden gezien en die characters zelf vallen ook wel mee. Een dikke 8! 😆 😆 😆

  2.   
    Quaresma's avatar

    ii vind het niet echt een topper,,,
    desondanks niet minder leuk om te spelen omdat het zo vlot gaat,,,
    er zijn veel verschillende monsters,,,
    wat wel een pluspunt is,,,

  3.   
    .Legolas.'s avatar

    Hij gaat snel vervelen