Anti Cheat

Valsspelen is zo oud als er games bestaan, dus daar hoeven we ons geen enkele illusie over te maken. Wat we wel kunnen doen is er zo veel mogelijk tegen optreden en elkaar op cheaten aanspreken. Daarbij worden we geholpen door de industrie die met anti-cheat software de strijd tegen valsspelers samen met ons aan gaat.

Waarom nu

Zoals gezegd bestaat de mogelijkheid om te cheaten al heel erg lang. In de tijd dat er nog gegamed werd op die grijze 64K machines hadden we ook al de gelegenheid om een felrode cartridge achter in de Commodore te steken waardoor er letterlijk en figuurlijk een wereld voor je open ging.. (30 gulden anyone??). Maar laten we eerlijk zijn…je hebt valsspelen en je hebt cheaten. Iedereen wil zo nu en dan een game eens echt helemaal uitspelen. Ik weet dat er veel gamers zijn, en daar reken ik mijzelf ook onder, die hun spellen sowieso uit willen spelen. In principe dan, want soms zijn de games eenvoudig te moeilijk, zeker op standje ‘hard’ of ‘expert’. Een andere reden voor dit ‘valsspelen’ kan tijdgebrek zijn, want de volgende game ligt tenslotte al weer te wachten, hoewel dit voor niet iedereen op gaat gezien de prijzen van de games heden ten dage. Aan dit soort valsspelen hoeven we niet al te zwaar te tillen, hoewel het volgens een deel van ons toch echt ‘not done’ is. Aan de andere kant kun je het de gamer ook niet kwalijk nemen om alles uit zijn spel te willen halen. Hoe dan ook…met deze vorm van valsspelen zitten we elkaar niet echt dwars, tenzij je natuurlijk jezelf op de borst slaat hoe goed je wel niet bent en hoe ver je wel niet bent gekomen. Hoe anders is dat met het on-line cheaten, een ronduit irritant fenomeen dat de spelervaring van wat zo leuk moet zijn, tot een nulpunt kan doen laten dalen?

Online cheaten

Waarom cheaten gamers online? Hoewel, gamers kun je het eigenlijk al niet meer noemen. Het woord zegt het al. We zijn GAMERS. Het is een spelletje. Het lijkt er op alsof degenen die willens en wetens complete gameservers om zeep helpen totaal niet meer bezig zijn met het spel, maar alleen maar bezig zijn met de vernietiging van het spel en veel spelplezier. Het gevolg is niet alleen dat andere spelers onterecht verliezen, maar ook dat ze andere servers gaan opzoeken omdat er op die ene server toch alleen maar vals wordt gespeeld en natuurlijk kun je zelf ook gekickt of voor eeuwig geband worden door de site-admins. Sinds de komst van de MMORPG (Massive Multiplayer Online Role PLaying Game) is het er ook allemaal niet beter op geworden. Juist deze games zijn bij uitstek geschikt om te cheaten. Daar waar menigeen een enorm kapitaal bij elkaar had gespaard of vette wapens had, waren de cheaters toch weer heer en meester dus waar deed je het eigenlijk nog voor…

Ik denk dat al het bovenstaande er in de praktijk wel eens toe moet hebben geleid dat iedere gamer die online games speelt wel eens heeft gedacht: “Had ik maar een beveiligde server opgestart”. Ontwikkelaars en uitgevers maar ook op zichzelf staande ‘bedrijven’ denken tegenwoordig mee over het cheat-fenomeen. Zo kennen we natuurlijk de VAC-servers (Valve’s Anti Cheat servers) die sinds enkele maanden volledig operationeel draaien en die menig cheater al een ban for life hebben opgeleverd, in ieder geval op de Valve servers. Dit heeft menig Half-Life Deathmatch speler al een zucht van verlichting doen slaken, zeker na de recente diefstal van de Half-Life code waarna er een grote angst voor cheaters ontstond, waardoor de code volledig moest woren herschreven uit angst dat cheaters vrij spel zouden krijgen. Een ander anti cheat programma is Punkbuster, een programma dat wereldwijd veel wordt gebruikt in de strijd tegen cheaters. Het heeft er voor gezorgd dat het er voor heel veel verschillende populaire spellen een stuk eerlijker aan toe gaat.

Blizzard, de maker van onder andere de Warcraft franchise, is ook al geruime tijd bezig met een grote cheater-schoonmaak. Zo heeft de ontwikkelaar namelijk onlangs ruim 55.000 cheaters permanent geband van hun online gaming service (Battle.net) door hun accounts af te sluiten. Dit betekent dat de betreffende cheaters een nieuwe online identiteit aan moeten maken en hun rang helemaal opnieuw op moeten bouwen. Naast het afsluiten van de vele cheater-accounts heeft Blizzard ook nog een dikke 10.000 serials voor een maand onbruikbaar gemaakt. Dit betekent dat men een maand niet meer met Warcraft III online kan spelen in de ladder, tenzij men een een nieuwe kopie in de winkel koopt en dus een nieuwe CD-key neemt. Als men meerdere malen in overtreding is, wordt de CD-key voorgoed onbruikbaar gemaakt. Tot nu toe zijn dat er al ruim 3000. Niet alleen bij Warcraft III, maar ook voor andere games van Blizzard moeten cheaters oppassen dat hun account niet permanent wordt afgesloten door Blizzard. Zo zijn er ook al vele cheaters geband bij de populaire MMORPG World of Warcraft. Blizzard heeft wel eerder een dergelijke cheater-schoonmaak gehouden, wat tot gevolg heeft dat er al duizenden accounts van spelers van Warcraft en Starcraft permanent zijn afgesloten.

Goed bezig

Een ander bedrijf dat de laatste tijd goed bezig is is DMW. Met inmiddels meer dan 3700 servers en bijna 70.000 clients timmeren ze stevig aan de anti-cheat-weg. Bijzonder aan de DMW-software is dat het absoluut geen ruimte laat voor het illegaal bewerken van spelbestanden of –instellingen of het bewerken van de eigenlijke DMW Software. Hetzij Client of Scanner, het is niet mogelijk om functionele code in de programma’s aan te passen ten einde de werking van het programma te wijzigen. Bij het opstarten van de software wordt deze gevalideerd door de wereldwijde DMW database. Als deze bemerkt dat er wijzigingen aangebracht zijn in de software, wordt het programma uitgesloten van gebruik, en wordt de gebruikersinformatie gerapporteerd aan de DMW Directors, die dan actie zullen ondernemen tegen de deze persoon. Daarnaast zijn de Client en de Scanner zelf uiterst intelligente programmas. Hoe je een bestand ook hernoemt of vermomt, de Scanner zal perfect weten welke file de gebruiker probeert te laden. Geheel anders dan andere Anti-Cheat programmas, gebruikt DMW geen serverside bestanden of zaken van dien aard om de mogelijkheden van een gebruiker te limiteren. DMW dwingt de gebruiker ook niet om bestanden of instellingen te gebruiken die de gebruiker niet wil hebben, noch wijzigt DMW ook maar iets in de functionaliteit van het spel zelf. Mede om de integriteit van de software te garanderen, is DMW niet ontwikkeld als stand-alone toepassing. In plaats daarvan communiceert de software constant met DMWWorld –de wereldwijde DMW Database – om zijn eigen integriteit te waarborgen.

De DMW-Software gebruikt een absoluut minimum aan systeembronnen (geheugen, processorcapaciteit etc). Het gebruik van DMW Software zal op een gemiddelde PC absoluut geen merkbaar verschil in prestatie teweegbrengen. DMW laat je de keuze uit twee mogelijkheden, de DMW II serie, welke gratis is, en een betaalversie, de DMW Scanner 3. Het grote verschil tussen de twee is dat de gratis versie alleen Medal of Honour: Allied Assault ondersteunt en de Scanner 3 versie alle MOH-games en Call of Duty, Counterstrike Source en Battlefield 2. Scanner 3 zal tevens een “Spawn-kill” detectie bevatten. DMW heeft ook het ‘ban’-probleem opgelost: spelers kunnen niet meer terugkomen op uw spelserver met een andere naam of een nieuw IP adres; slechts na aanschaf van een nieuwe PC is dit weer mogelijk.

DMW werkt dus met twee componenten, namelijk een client- en een scanner gedeelte. Het client-gedeelte van de DMW Software draait op de pc van de gebruiker (de Client PC). De Client dient geladen te worden alvorens men verbinding maakt met een spelserver welke beschermd wordt door de DMW Scanner. De Client gedraagt zich als een huls om het spel heen, en traceert uiterst nauwkeurig alle veranderingen die aan het systeem en het spel gemaakt worden zolang de client verbonden is met de scanner. De DMW Scanner wordt gebruikt door de eigenaren/beheerders van de spelserver die hun spelserver willen beschermen tegen valsspelen. Beide componenten kunnen kostenloos worden gedownload.

Oplossingen?

Natuurlijk zijn er nog veel meer anti-cheat programma’s, de een wat beter als de andere. Samen hebben zij echter één doel: het gamen eerlijker maken en dus de lol in het gamen voor ons behouden. We hebben tenslotte wel wat anders te doen als wat je de laatste tijd steeds meer gaat zien: gamers voelen zich genoodzaakt om bijvoorbeeld met het progje FRAPS een screenshot of filmpje te maken van de cheater die, nadat hij bij de ontwikkelaar/server is verlinkt met zijn IP, serial en filmpje, uiteindelijk een ban om zijn oren krijgt. Er zijn betere oplossingen, weten we nu!

Meer Ridge Racer DS

  1.   
    prof_111's avatar

    offline mag je cheaten maar online is het gewoon niet leuk 👿

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    ”prof_111″ schreef, "offline mag je cheaten maar online is het gewoon niet leuk 👿 "

    Voor de gene die dit ook denken.
    Ik vind dat je online mag Cheaten.
    Maar: als de server Cheats toe staan.
    Anders is het meestal ook direct “hacken”. 😉

  3.   
    string's avatar

    bloodyraptor schreef, "als het alleen voor multiplayer is is het goed maar toch niet in single player 😮 "

    mhh, mss ben ik niet goed wakker maar jij zegt hier wel degelijk dat je in multiplayer mag cheaten, en dat single player cheats gewoon weg uit den boze zijn??
    Nee hoor, het is juist andersom

  4.   
    Cyart's avatar

    soms zijn cheats lachen (vooral in sp) maar als je echt goed wil worde geen cheats, vooral nie in mp lekker eerlijk

  5.   
    PaNNa's avatar

    Ikzelf gebruik niet veel cheats , maar ‘k vind dat je er mag gebruiken als je niet verder kan ofzo.

  6.   
    games-are-things-in-live's avatar

    Ik ben het eens met de collum!!!! 😀

    Als je een echte gamer bent dan doe je het zonder cheats!!!!! 😀 😀 😀 😀

  7.   
    Zarkon's avatar

    cheate moet je eigenlijk niet doen.
    maar ik heb wel eens op MOHAA breaktrough gecheat op van die servers 😆

  8.   
    Wout-er's avatar

    bij mij werken de cheats nooit dus haha 😀

  9.   
    gappower's avatar

    prachtig! 8) 8)

  10.   
    Basketter14's avatar

    Ik heb gemerkt dat je bij sommige spelen dingen niet meer kan doen al je een cheat hebt gebruikt.
    Ik gebruik zelf cheats maar meestal om te lachen zo is er een cheat op rollercoster tycoon 3 dat iedereen moet kosten 😆 heel grappig maar die cheat is eigenlijk slecht want dan moet je het weer allemaal opkuisen das er minder leuk aan. Mijn broer is pas echt een cheat freak hij heeft al meer dan 40 bladzijden cheats van gamersnet.nl geprint! Plots licht mijn bureau vol met cheats hoe zou dat komen?:P

  11.   
    WIBRA(cool,sexy)'s avatar

    Ik cheat meestal niet maar als ik niet verder kom wel. 😆 😆

  12.   
    NL Godfather's avatar

    WIBRA schreef, "Ik cheat meestal niet maar als ik niet verder kom wel. 😆 😆 "

    ik ook 8)

  13.   
    RPG-Ridder's avatar

    ”Ruwan2″ schreef, "uhm als jullie cheaters geen gamers noemen wrom hebben jullie dan cheats op een site voor alleen echte gamers? 😮 😮 "

    Dat zijn offline cheats, die zijn zelf in het spel gemaakt 😉

  14.   
    jack.'s avatar

    ik vind dat call of dutty 4 modern warfare {multiplayer } cheatz moet gebruiken
    🙄 sommige mensen de gebruiken cheatz achter je rug als niet weet dat dus kut!
    ik vind dat cheatz codes moet gebruiken .of ander moet micrsoft een nieuwe lijst maken van call of dutty 4 multiplayer vind ik bijvoorbeeld , meer mogelijk heden , cheatz trainers zien
    🙄

  15.   
    AKA_The_Creator's avatar

    jack. schreef, "ik vind dat call of dutty 4 modern warfare {multiplayer } cheatz moet gebruiken
    🙄 sommige mensen de gebruiken cheatz achter je rug als niet weet dat dus kut!
    ik vind dat cheatz codes moet gebruiken .of ander moet micrsoft een nieuwe lijst maken van call of dutty 4 multiplayer vind ik bijvoorbeeld , meer mogelijk heden , cheatz trainers zien
    🙄 "

    Niet dus 😕

  16.   
    delta62's avatar

    Sommige cheats zijn wel leuk, als je een game heel vaak hebt gespeeld. Online gebruik ik nooit cheats.

  17.   
    wirdo127's avatar

    soms moet je wel cheats gebruiken bijv. bij spellen waar je echt nie verder kan komen ofzo
    😳

  18.   
    HeroWulf's avatar

    cheaters/hackers zijn zo vervelend 😡
    je loopt een beetje rond te sluipen en word je opeens vanuit de muur neergeknalt
    zo vervelend 👿

  19.   
    jimmars's avatar

    Idd echt ongelovelijk.
    Hoor je de host
    No cheating no cheating
    Komt er zoon idioot
    En die begint cheats in te vullen
    Daarom kwamen er dus bombardementen(die kon je alleen krijgen met cheats(in die ronde))
    Ongelovelijk
    Ik cheat alleen in singleplayer Vooral als er lollige cheats zijn 😆
    Zoals bijv. bij aoe the asian dynastis kon je gorge cruchington krijgen
    Gewoon zo grappig hoe dat standbeeld rondhopste en mannekes plette:P
    Bij bijv age of empires kan je cheats aan/uit zetten.(online)
    Dan cheat ik alleen als je kan cheaten.

  20.   
    TERRORJ's avatar

    Ik cheat alleen omdat ik welleens heb, KUT(sorry maar dat is nou eenmaal:P)Ik kan niet verder, ff cheaten en het is opgelost, al moet ik zeggen bij TOmbraider is cheaten bijna niet mogelijk 😉