Wario Ware: Touched

Wat de Nintendo DS nou zo’n bijzondere handheld maakt zijn de twee schermen, waarvan er een ook een touch screen is. De mogelijkheden van dit touch screen moeten natuurlijk meteen benut worden, daarom Wario Ware: Touched. Een verzameling van meer dan 180 microgames die gebruik maken van het touch-screen en de ingebouwde microfoon van de Nintendo DS

Greedy Wario

Wario is natuurlijk een bekend gezicht voor de Nintendoids, maar de Wario Ware franchise bestaat nog niet zo heel erg lang. Toch is Touched al de derde game in de franchise en kunnen we binnenkort nummer vier Twisted op de Gameboy Advance verwachten. Met Wario Ware: Touched heeft Wario weer een nieuwe manier verzonnen om veel geld te kunnen verdienen met allerlei minigames. Wario had weer twee spelcomputers achter overgedrukt maar liet ze per ongeluk in een put vallen, toen een oude man eruit kwam en hem vroeg of hij de twee spelcomputers en dit andere dubbelscherm apperaatje had laten vallen loog de gretige Wario, en nam alles mee. Toen Wario eindelijk door had hoe het andere apperaatje met twee schermen werkt kwam zijn geldlust weer omhoog en liet Wario Ware, Inc. weer op volle toeren lopen om nieuwe microgames te maken en te verkopen aan de massa. Met twee schermen verdien je twee keer zoveel geld!

enter enter

Wario Ware Touched heeft hetzelfde concept als de voorgaande delen, het spel zit vol met microgames die vaak niet langer dan 5 seconden duren. Het spel deelt verschillende microgames in soorten op (draaien, blazen, wrijven, etc.) en deze moet je dan achter elkaar in een rap tempo tot een goed einde zien te brengen. Waar we dan aan moeten denken bij Touched: het afrollen van een wc-rol, het snuiten van je neus, het lekprikken van ballonnen of het blazen van een kauwgombel, niets is te gek. Dit doe je dan met behulp van je stylus op het touchscherm of het blazen in je ingebouwde microfoon. En dat is wat Wario Ware Touched anders maakt dan de voorgaande delen, de mogelijkheden van de Nintendo DS worden op deze manier wel benut. Een perfecte launchtitel om mensen bekend te maken met het systeem natuurlijk.

Op het menuscherm verschijnen karakters uit de voorgaande delen waarmee je na een inleidend verhaaltje microgames mee kunt spelen. Zodra je een boss-fight hebt voltooid zullen er meer karakters op het menu-scherm verschijnen. Er zijn in totaal een stuk of tien karakters met ieder hun eigen microgames te verdienen. Elke microgame die je in de game bent tegengekomen wordt dan in het album geplaatst om deze later nog te kunnen spelen. Zoals al hierboven vermeld, de microgames duren niet langer dan 5 secondes en na een paar microgames kom je al bij een eindbaas terecht. Heb je dus na zo’n twee uur bij ieder karakter de eindbaas gehaald dan zullen dus al de credits door het beeld lopen. Je kunt hierna dan nog wel de nog unlockte microgames proberen te halen of nieuwe souveniers binnen te krijgen, maar na 4 uur spelen is dan ook echt alles verdiend. Een beetje jammer is dit wel, zeker omdat de moeilijkheidsgraad ook niet heel erg hoog ligt. De Wario Ware games op de Gamecube en Gameboy Advance gaven in dat geval meer tegenwerking en moest je soms echt proberen te masteren om te halen.

enter enter

Conclusie

Wat dan overblijft is een hele innovatieve game waar je bij elke microgame wel moet lachen om hoe absurd het in elkaar steekt. Wario Ware Touched geeft je een goede indruk over waar de functies van de Nintendo DS tot in staat zijn, helaas zijn hier wel de graphics en geluid achterwege gelaten. Deze zijn totaal niet speciaal, en zullen de mensen die graphicsgeil zijn niet over de streep halen. Wario Ware is zo’n titel die je altijd met je Nintendo DS meeneemt en dan gewoon maximaal een kwartiertje speelt. Het is makkelijk om in deze game te stappen en het blijft altijd leuk, het is alleen geen game die je uren achter elkaar zult spelen. Als je na het kopen van je DS (en wellicht Super Mario 64 DS) nog geld over hebt dan zul je bij aankoop van dit spel zeker geen miskoop begaan.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren