Nintendo DS launchgames

De Nintendo DS is op 11 maart gelanceerd voor een prijs van 149 euro. Er waren toen al 15 spellen verkrijgbaar en vooral Super Mario 64 DS en Wario Ware: Touched zijn populair. In dit artikel neem ik alle interessante launchgames voor de Nintendo DS onder onze Dual Screen-loep.

orderleft

Asphalt: Urban GT

Asphalt: Urban GT is de eerste racegame voor de Nintendo DS. Je rijdt met Volkswagens, Audi’s, Lamborghini’s, Hummers, Jaguars en nog veel meer merken over de nagemaakte straten van New York, Miami, Parijs en Tokio. Het draait om het winnen van races, kopen van nieuwe auto’s en het tunen daarvan. De graphics zijn mooi 3D en het onderste scherm wordt gebruikt als 3D-plattegrond en HUD. Zo blijft een lekker groot deel van het bovenste scherm over om te racen. Asphalt: Urban GT kan ook met 4 Nintendo DS’en in draadloze multiplayer worden gespeeld.

Prijs: €39,99 | Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Gameloft

Verwachting:

enter

enter enter

orderright

Mr. Driller: Drill Spirits

Mr. Driller: Drill Spirits is een puzzelgame waarin het draait om boren. Mr. Driller’s vriendjes zitten gevangen onder de grond en jij trekt er met je houweel en beitel op uit om ze te redden. De aardkorst bestaat uit blauwe, groene, rode en gele blokjes en wanneer je een bijvoorbeeld blauw blokje wegboort neem je de andere blauwe blokjes die daaraan vastzitten direct mee. Dan vallen andere blokken weer om, om een doorgang te maken om bij je vriendjes te komen, power-ups of zuurstofflessen. Die heb je namelijk nodig om te overleven onder de grond. De wereld van Mr. Driller wordt opgedeeld over de twee schermen en met de stylus klik je aan waar geboord moet worden.

Prijs: €29,99 | Uitgever: Namco | Ontwikkelaar: Namco

Verwachting:

enter

enter enter

orderleft

Polarium

Polarium is Nintendo’s eigen puzzelgame voor de Nintendo DS en maakt optimaal gebruik van het touchscreen. Je ziet een veld voor je met witte en zwarte blokjes. Met de stylus trek je een lijn over het veld en alle zwarte blokjes worden wit en alle witte blokjes zwart. Het is de bedoeling om een horizontale lijn één kleur te maken en hem zo te laten verdwijnen. Tegelijk meer lijnen dezelfde kleur geven levert natuurlijk meer punten op en zo komen nieuwe rijen stenen van het bovenste scherm het onderste scherm binnenvallen. Dat kun je doen op 10 verschillende moeilijkheidsgraden en met zo min mogelijk lijnen. Er zitten maarliefst 100 puzzels in de game maar je kan ook je eigen puzzels maken. Deze en de standaard puzzels zijn met een vriend met ook een Nintendo DS draadloos te spelen.

Prijs: €29,99 | Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo

Verwachting:

enter

enter enter

orderright

Pokémon Dash

Pokémon Dash is geen RPG waarin je de rol van Pokémontrainer op je neemt maar een racegame waarin je Pikachu over allerlei banen moet zien te loodsen. Dit doe je door strepen te trekken op het touchscreen en erover te wrijven om zo je gele vriend op de baan te houden. Naast een singleplayermode waarin nieuwe dingen te unlocken zijn is ook dit spel te spelen in de multiplayer. Wanneer je de GBA-cartridges van Pokémon FireRed, Pokémon LeafGreen, Pokémon Ruby en Pokémon Sapphire in de Nintendo DS doet kun je gevangen Pokémon importeren naar Pokémon Dash om zo bijna 400 banen vrij te spelen. Het onderstescherm is het racescherm, het bovenste scherm laat dingen zien zoals wie er voor of achter ligt en extra beelden.

Prijs: €44,99 | Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo

Verwachting:

enter

enter enter

orderleft

Project Rub

Project Rub is een datinggame waarin jij in de huid kruipt van een jongen die een knap maar onbereikbaar meisje wil versieren. Hij sluit zich aan bij de Rub Rabbits en gaat voortaan met konijnenoren op zijn hoofd door het leven. In verschillende minigames waarbij je de stylus moet gebruiken of in de microfoon moet blazen probeer je het meisje te versieren en vervolgens tevreden te houden. De graphics vallen op, die zijn namelijk zeer stylistisch en voelen erg warm aan.

Prijs: €39,99 | Uitgever: SEGA | Ontwikkelaar: Team Sonic

Verwachting:

enter

enter enter

orderright

Rayman DS

Rayman DS is een remake van Rayman 2: The Great Escape, onder andere voor de PC, PlayStation en Nintendo 64. In maarliefst 45 levels moet Rayman rennen, springen, zwemmen, vliegen en zelfs skiën om de piraten die Rayman’s wereld terroriseren te verslaan. Het avontuur van het arm- en beenloze mannetje is geheel in 3D en vindt op het bovenste scherm plaats. Het onderste scherm dient als HUD en met de stylus of thumbstrap kan je een stick slepen als analoge stick.

Prijs: €39,99 | Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft

Verwachting:

enter

enter enter

orderleft

Spider-Man 2

Spider-Man 2 voor de Nintendo DS is een side-scrolling platformer van links naar rechts dat wel in 3D is uitgevoerd waarin je Spidey vooral laat springen, klimmen, webslingeren en zoeken naar vijanden of slachtoffers. De game kent 16 levels die in grote lijnen het verhaal van de film volgen. In de levels ben je bezig in een 2D wereld vijanden te verslaan maar je kan ook vrij rondslingeren door New York, wel in 3D. Het onderste scherm wordt gebruikt als scherm waarop je speciale aanvallen van Spider-Man kunt selecteren en ze vervolgens met de R-knop uitvoeren. De linker schouderknop laat je een speciale, slow-motion aanval doen.

Prijs: €39,99 | Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Vicarious Visions

Verwachting:

enter

enter enter

orderright

Super Mario 64 DS

Super Mario 64 DS is een remake voor de allereerste en allerbeste 3D-platformer ooit, Super Mario 64 voor de Nintendo 64. Ditmaal speel je met Mario, Luigi, Yoshi en Wario om Princess Peach uit de handen van Bowser te redden. In de 3D-levels zal gesprongen, gerend, gepuzzeld en verzameld moeten worden om het avontuur tot een goed einde te brengen. De game is geen rechtstreekse port; er zijn namelijk 30 sterren toegevoegd tot een totaal van 150 sterren met nieuwe levels. Daarnaast zijn er ook 16 zeer verslavende minigames die vooral met de stylus bestuurd worden. In de singleplayer dient het onderste scherm als plattegrond en ook in de multiplayer waarin je sterren moet verzamelen is dat zo. De stylus wordt gebruikt als vervanger voor de analoge stick.

Prijs: €44,99 | Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo

Verwachting:

enter

enter enter

orderleft

The Urbz: Sims in the City

In The Urbz: Sims in the City neem jij geen saaie Sims, maar coole stad-Sims, Urbz, onder je hoede. Je bestuurt ze in hun appartementje en laat ze slapen, eten, douchen, plassen, plezier maken, enzovoorts. Je Urb brengt echter het grootste deel van zijn tijd door op zijn werk, wat jij als minigame speelt, of in de stad. Daar ga je om met vrienden of ga je naar feestjes. Het is ook zaak om je Urb goed te kleden, want anders hoor je er niet bij. Uiteindelijk unlock je de hele Simcity en moet je de coolste en bekendste Urb uit de stad worden. The Urbz: Sims in the City is een port van de Gameboy Advance versie en dus niet erg mooi en ook geen 3D. Het onderste scherm wordt gebruikt als 3D-plattegrond of actiescherm bij minigames. Met de stylus bestuur je deze minigames.

Prijs: €39,99 | Uitgever: EA Games | Ontwikkelaar: Maxis

Verwachting:

enter

enter enter

orderright

Tiger Woods PGA Tour

Tiger Woods PGA Tour is een golfgame waarin je je eigen golfer maakt en het op 6 echtbestaande golfbanen zoals St Andrews, Pebble Beach, Kapalua en Sawgrass het opneemt tegen de profgolfers zoals Tiger Woods. Het onderste scherm dient tijdens de golfslag als plattegrond maar wanneer je gaat slaan moet je de stylus over het touchscreen slepen om je slag de goede kracht en richting te geven. De graphics ogen behoorlijk mooi en de game is via draadloos WiFi met maximaal 4 andere gamers te spelen.

Prijs: €39,99 | Uitgever: EA Sports | Ontwikkelaar: EA

Verwachting:

enter

enter enter

orderleft

Wario Ware: Touched!

Wario Ware: Touched! is een knotsgek minigamefestijn dat nu ook naar de Nintendo DS komt. Wario Ware: Touched! bevat maarliefst bijna 200 minigames die allemaal te besturen zijn met de stylus of de microfoon. Zo zul je in enkele seconden bijvoorbeeld een banaan af moeten pellen, een wc-rol af moeten rollen, een kraslot moeten openkrassen, iemand onder zijn oksel moeten krabben en in de microfoon moeten blazen om een kaars uit te blazen. De game maakt dus optimaal gebruik van het touchscreen en de minigames worden nu ook in 2 schermen opgedeeld voor meer overzicht. De graphics zijn simpel gehouden (2D en plat), maar het gaat hier natuurlijk vooral om de grappige, leuke en verrassende minigames die je nog nooit gedaan hebt.

Prijs: €44,99 | Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo

Verwachting:

enter

enter enter

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren