Lemony’s Snicket: Ellendige Avonturen

Wanneer je het spel opstart krijg je een introotje te zien, en de volgende tekst: “The videogame you are about to play is extremely unpleasant. If you are interested in casting magic spells or saving the earth from alien invasions, you might as well stop right now. If a happy ending is important to you, you would certainly be better off with something else.”
Nou lekker dan, heb je net 60 euro betaald voor een spel, wordt je door het spel zelf verteld dat je beter nu maar meteen kunt stoppen met spelen en het spel wegleggen. Is het het beste om dit advies op te volgen om jezelf te beschermen tegen een slecht spel, of mis je echt wat als je dit spel links laat liggen?

Op dit moment draait de film Lemony’s Snicket: Ellendige Avonturen (A Series of Unfortunate Events in het Engels) in de bioscopen. En ook bij deze film komt er tegelijkertijd een licentiegame uit. De meeste spellen die gebaseerd zijn op films zijn niet erg goed, en ook Lemony’s Snicket: Ellendige Avonturen niet. Het is een beetje een middelmatig spel, en ik ga jullie nu uitleggen waarom.

Een game van een film van een boek
In Lemony’s Snicket: Ellendige Avonturen volgen we dezelfde verhaallijn van de film, die weer hetzelfde verhaal heeft als de eerste drie boeken uit de Lemony’s Snicket serie. In deze game van een film van een boek komen de ouders van de broer en zussen Klaus, Violet en Sunny Baudelaire om het leven bij een brand, en worden ze ondergebracht bij hun gemene oom Count Olaf. Deze is echter alleen maar op jacht naar hun erfernis maar moet eerst de drie kinderen uit de weg zien te ruimen, dus maakt hij hun het leven zo zuur als schoonmaakazijn.

Wisselen tussen characters
In de game speel jij met de jongen Klaus, zijn oudere Violet en hun kleinste zusje Sunny die ze op haar rug draagt. Je kunt wanneer je maar wil switchen tussen deze drie personen, en je zult ze alledrie nodig hebben op je avontuur. Zo is Klaus het slimst en sterkst en heb je hem nodig om bijvoorbeeld zware dingen weg te duwen, of heeft hij iets vast wel ergens in een boek gelezen en komt hij zo tot een oplossing. Violet is het vindingrijkst van de drie, en kan van de meest nutteloze dingen een handig wapen maken. Zo tover je een conservenblik, een veer, een bezem en een boksbal in een mum van tijd om tot een stootwapen en ben je al snel bezig daarmee de ratten neer te meppen. Van een vork, een opblaaskrokodil, een trechter en rotte tomaten een tomatenschieter te maken is voor haar ook geen probleem. Sunny tenslotte is de kleinste van de drie, en met haar kun je door allerlei kleine gaten kruipen en dan een hendel omzetten of iets pakken.

Samensmelting van middelmatige dingen
Lemony’s Snicket: Ellendige Avonturen is een action/adventure game, wat zoveel betekent dat het een samensmelting van allerlei dingen is. Zo zitten er platformelementen in het spel, maar moet er ook nog gepuzzeld, gevochten en verkend worden. Verwacht geen ingewikkelde gameplay, het spel is namelijk erg simpel en immers bedoeld voor de kleintjes. Count Olaf geeft je steeds vervelende klusjes en om de zoveel tijd moet je met één van zijn handlangers afrekenen, die als eindbaas dienen en dan wel behoorlijk pittig zijn. Maar de meeste dingen in het spel heb je binnen no-time opgelost en in slechts 5 uur, een paar dagen dus, ben je er wel doorheen. Je kunt wel geheime dingen unlocken, maar ook daar ben je slechts een uurtje mee zoet. Een multiplayer- of onlinemode ontbreekt eveneens, zodat het spel binnen 10 uur alweer uit je console is en het daaruit zal blijven.

Beeld & Geluid
Grafisch is de game niet geweldig, maar er is wel goed op details en sfeer gelet in het huis van Count Olaf. De textures en de animaties van de figuren zijn daarentegen wel lelijk zodat je uiteindelijk geen goede indruk krijgt van de beeldkwaliteit van het spel. De cutscènes zijn handgetekend en hierin worden bij de tekeningen de levels aan elkaar gepraat. Deze zijn ook niet top en je zult al snel weer aan het spelen willen gaan.
Ook je gehoor zal niet tevreden gesteld worden tijdens het spelen van dit spel. De voice-overs zijn middelmatig en de muziek is wel aardig net zoals de geluidseffecten. Wel moet gezegd worden dat het spel de licenties van de stemmen van de echte acteurs heeft, dus Jim Carrey, Jude Law etc., maar dit weet het spel niet te redden.

Conclusie
Lemony’s Snicket: Ellendige Avonturen is een action/adventure die heel veel op Harry Potter lijkt, maar dat spel is gewoon beter. De wapens die je met Violet maakt zijn erg leuk maar de toepassing ervan is minder omdat het vechten en rondlopen al snel eentonig wordt. Het spel is ook veel te kort. In tegenstelling tot de film is dit spel geen hoogtepunt van eind vorig jaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren