Volgende generatie consoles (PART 1)

Omdat gisteren zoveel informatie binnen kwam betreffende de nieuwste consoles, hebben we het nieuws en details van de paar laatste dagen voor je op een rijtje gezet. Hier onder vindt je de nieuwste details over de Nintendo Revolution, PlayStation 3 en de nieuwe Xbox die afgelopen weekend kwamen uit de interviews van EGM.


Opvolger Xbox

Shane Kim, misschien beter bekend als General Manager van Microsoft Game Studios, heeft in een interview tegenover het Amerikaanse gametijdschrift EGM het volgende verklaard. Naast details over de opvolger van de huidige generatie gameconsoles, werd er ook informatie vrijgegeven over de toekomst van de huidige consoles.

Zo zou volgens de geruchten na de maand april van dit jaar first party support niet meer geleverd worden op de Xbox. Kim ontkent dat echter met onder andere het argument dat er nog veel moois aanzit te komen zoals Forza Motorsport en Jade Empire. Dat er geen first party titels zijn aangekondigd moet toeval zijn, Microsoft gaat door met games maken voor de Xbox totdat ze de Xbox 2 lanceren.

Maar dan het nieuws waar alles om draaide, de opvolger van de Xbox. De screenshots die Electronic Arts had vrijgegeven (zie hier naast) had meneer Kim nog niet gezien, maar hij had wel gehoord dat de screenshots behoorlijk indrukwekkend zouden zijn. Kim blijft redelijk bescheiden en zei: ‘Onze volgende console zou dat wel moeten overtreffen.’

Nog altijd vaag blijft het omtrent het geheugen wat de console zal gaan hebben. Nu een harddisk ontkent wordt gaan we uit van flash drive. Mocht dat het worden, vertelde Kim, dan zullen de downloadable contents kleiner qua formaat worden, maar naast dat ook minder worden aangeboden. Door deze twee maatregelen wordt de druk op de flashdrive verminderd. Tenslotte wil Kim met Xbox Live singleplayer en multiplayer dichter bijelkaar brengen: ‘Wij willen de grens tussen singleplayer en multiplayer vervagen. Dit geeft volgens ons een hele nieuwe dimensie aan de console.’


Nintendo Revolution

Naast de onthullingen over de opvolger van de Xbox had EGM nog een interview voor ons in petto. Het interview werd gehouden met Reggie Fils-Aime, Executive Vice President van Sales en Marketing. Dat is naast een hele mond vol een man die ons leuke details over de Revolution kon vertellen.

Eerder werd ons verteld dat een controller verouderd en achterhaalt is. De consument zou verlangen naar iets anders, iets waar de Revolution op in zou spelen. Ook over het mogelijke online treden werd niets gezegd. Ondanks dat de GameCube online ging via Warppipe, was het de enige console zonder officieel online support.

Fils-Aime heeft het vooral over de concurrentie strijdt tegen Sony en lijkt Microsoft helemaal te vergeten. De drie voorwaarden om die concurrentiestrijd te winnen zijn volgens hem een innovatief concept, te gelijktijdig met de concurrentie op de markt komen en als laatste zoveel mogelijke third party titels achter hun systeem krijgen. En daar zijn wij het helemaal mee eens!


Playstation 3

Kaz Hirai, de president van Sony Computer Entertainment America, heeft tegenover het tijdschrift EGM enkele leuke details verteld. De belangrijkste is de online ondersteuning, welke volgens Sony bij de volgende generatie consoles vele malen beter aanwezig zal zijn. Reden daarvan is dat online gaming ontzettend belangrijk wordt, vergelijkbaar met de PC.

De opvolger van de Xbox zou volgens geruchten al eind van dit jaar uitkomen. Dit zo betekenen dat Sony niet de eerste zou zijn, zoals dat het geval was bij de PlayStation 2. Sony maakt zich daar echter geen zorgen om, integendeel, Sony vindt het een domme zet. De Dreamcast en Saturn kwamen immers ook vroeger uit dan de andere consoles, maar flopte destijds. Of die vergelijking helemaal eerlijk is laten wij in het midden.
Over een datum van Sony wordt niets gezegd. Sony zegt echter wel dat ze bij het stellen van een datum naast hun zelf, ook naar de third parties, de retail en de gamers kijken en daar rekening mee houden.

Over downloadable content zegt Hirai dat het handiger zal worden dan de harde schijf die nu in de PlayStation 2 kan. Of hiermee een flashdrive wordt bedoelt is niet bekend. Backwards compatibility zal zeker worden gebruikt als het niet teveel kost of de kwaliteit van de graphics die mogelijk zouden kunnen zijn op de PlayStation 3 naar beneden haalt. Yeah!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren