Need for Speed: Underground 2

Begin jaren ’90 begonnen in Japan verveelde rijkeluizonen met het opvoeren en opleuken van Japanse auto’s. Eerst werd er alleen mee gepatst, maar later bedachten ze dat er ook leuk mee geracet kon worden. De fabrikanten speelden handig in op de tuners en zo kwamen de Nissan Skyline, Honda Civic en Toyota Celica op de markt. Toen woei de rage over naar de States en een paar jaar geleden brak het ook hier door.
Vooral door films als The Fast and the Furious en het vervolg daarop werd straatracen echt bekend bij de massa. Need for Speed: Underground werd dan ook een grote hit en daarom is er dit najaar een grote vloedgolf aan straatracegames. Dus doe je gordels om, trap het gaspedaal in en race met een flinke stoot NOS door deze review!

Need for Speed: San Andreas
In Need for Speed: Underground 2 (NFSU2) ben jij in het begin een onbekende straatracer die na een paar jaar weer terugkeert in Bayview (Los Angeles). Je sidekick is Rachel, gespeeld door Brooke Burke die je informatie geeft over nieuwe races.
NFSU2 heeft een hele andere opbouw dan het eerste deel. Je kunt nu vrij rijden door een gigantisch grote en mooie stad en je krijgt via SMS informatie binnen. Er zijn verschillende winkels waar je ook naartoe moet rijden, en je zult ook zelf naar races moeten gaan. EA heeft dus voor een soort GTA-aanpak gekozen, maar de nadruk ligt vooral op het racen en het tunen van je auto, maar het vrij rondrijden is een leuke afwisseling.

70 miljard combinaties
Wanneer je lekker door de straten van Bayview cruised en je krijgt een SMS’je over een race, dan kun je daar via je map of met GPS heenrijden. Daar aangekomen begint het echte werk. Er zijn superveel races en je zult zeker een uur of 30 bezig zijn om die vette Nissan Skyline te unlocken en dan ook nog eens te voorzien van een strakke bodykit, dikke velgen, scissordeuren en een geluidsinstallatie achterin.
Want je hebt veel meer mogelijkheden om je auto te tunen en ook het wagenpark is uitgebreid. Je kunt je auto opleuken met mooie bodykits, velgen met spinners, spoilers, dak- of motorkapluchtinlaten, een geluidsinstallatie, neonlichten, uitlaten, getinte ramen, mooie kop- en achterlichten, hydraulische vering, scissor en suicide doors, heel veel kleuren verf en stickers met vlammen, strepen, tribal, lightning of met de tune merken en nog veel, veel meer. Volgens EA zijn er in totaal 70 miljard combinaties mogelijk en dat zou heel goed kunnen.
Zeker als je bedenkt dat er meer dan 30 auto’s in het spel zitten, waaronder de populairste modellen straatracers van merken zoals Nissan, Honda, Toyota, Mitshubitshi en Mazda, maar ook een Hummer H2 en een Cadillac Escalade, puur voor de fun en voor de tuning.
En ook kun je je auto niet alleen aan de buitenkant verbeteren, ook onder de motorkap geef je je auto een grote makeover bij de Performance shop. Na een aantal races gehaald te hebben unlock je nieuwe onderdelen en dan kun je apart selecteren wat voor soort je wilt kopen en van welk merk, want ook dat heeft allemaal zijn invloed.

Razendsnelle Races
Naast het aantal races dat is uitgebreid, kun je je nu ook uitleven in meerdere soorten races. De circuit, sprint, drift en drag kenden we al. Bij circuit gaat het erom een paar rondes van een straatcircuit te racen, in een sprint moet je zo snel mogelijk een vastgestelde route afleggen, bij een dragrace moet je racen over een recht stuk weg en komt het vooral op schakelen en sturen aan en bij het driften moet je lekker door de bochten slippen om vette punten te halen. Maar nu is er ook de Street X mode, waarin je een driftachtig parcours moet afwerken zonder verkeer, een simpeler versie van een circuitrace dus. In de Underground Racing Leagues wedstrijden race je ook over een circuit, maar nu op een echte racebaan compleet met curves, chicanes en haarspeldbochten.
En dan zijn er de Outruns. Je kunt dus vrij rondrijden door Bayview, en op je map zie je niet alleen races en shops maar ook andere tuners a.k.a. racers. Wanneer je achter hun gaat rijden en hun uitdaging aanneemt zul je ervoor moeten zorgen dat je 300 meter voorsprong op hem krijgt. Je moet hem dus zo snel mogelijk inhalen, anders zul je hem moeten volgen en ga je nog wel eens een verkeerde straat in. Als het gelukt is krijg je geld en soms een nieuw exclusief onderdeel.
De afvalraces van het eerste deel zitten niet meer in de game.

Spectaculaire actie
De game is puur en alleen arcaderacing, als je meer realistischer games speelt zul je toch bij het circuit- of het rallyracen van Gran Turismo of Colin McRae moeten zijn.
De auto stuurt lekker simpel door de bochten, crashes en jumps zijn erg spectaculair maar zorgen er niet voor dat je auto total-loss is. Na een mooie sequence waarin de vonken van je auto’s afspringen en het glas in het rondvliegt is je auto weer zo goed als nieuw en het enige dat je verloren hebt is tijd.
Daarom is het wel belangrijk dat je de bochten goed neemt en wel remt, want de game is soms behoorlijk pittig. Maar gelukkig kun je nu eerst een andere race doen om zo je auto te upgraden zodat je later de racen misschien wel kan halen. Natuurlijk verbeteren de tegenstanders ook naar mate jij beter wordt, maar hun A.I. is sowieso al behoorlijk goed.

Flitsende graphics & Brommend geluid
Need for Speed: Underground stond vooral bekend om zijn mooie graphics en goede soundtrack. In NFSU2 is dit alleen maar beter geworden.
De graphics zijn erg mooi en scherp en Bayview is gewoon adembenemd mooi en groot. Uiteindelijk zul je 5 buurten hebben unlockt en heb je een zeer grote en mooie stad tot je beschikking met een downtown, achterbuurten, een industrieterrein, een rijkeluibuurt op een heuvel en nog veel meer.
Ook het gevoel van snelheid is weer ongelooflijk in het spel. Het team van The Fast and the Furious heeft meegeholpen en dat is te zien. Als je echt heel hard gaat vervaagt alles, de omgeving krijgt een blur-effect, lichten worden lange strepen en het scherm gaat helemaal trillen. Ook heeft EA weer de techniek toegepast waardoor alles op de glimmende lak van je auto weerspiegelt en ook de natte straten reflecteren alles. Net zoals in deel 1 is het altijd donker in het spel, en dat heeft eigenlijk zijn charme wel, want in het zonlicht zou alles er een stuk minder flitsend uitzien.
Ook het geluid en de soundtrack is weer van hoge kwaliteit. EA Games Trax heeft altijd de juiste muziek en dat is ook deze keer weer zo. De muziek is vooral hiphop, rap, house en rock, en is hier te zien.
Het geluid dat de auto’s maken is ook top notch. Het diepe geluid wat een Honda Civic maakt als hij een dubbele chromen uitlaat heeft komt geweldig uit de speakers, het hele huis trilt mee en als je het volume verder opendraait de rest van de straat ook. Het motorgeluid, piepende banden, slippende banden, een burnout, alles is zoals het moet zijn en past precies bij de rest van het spel.

God blessed tuning
Need for Speed: Underground 2 is voor mij het beste straatracespel wat er is, waarschijnlijk tot deeltje 3 er volgend jaar weer is want daar kun je zeker weten vanuitgaan, EA kennende. Wil je ook een leuk en groot arcaderacespel spelen waarbij je je auto’s helemaal naar eigenwens kunt opmaken? NFSU2 is dรฉ game voor jou. Misschien kan Midnight Club 3 nog tippen aan dit spel, maar de Free Drive modus vind ik persoonlijk helemaal te gek. En daarmee de rest van het spel. God blessed tuning.

 1.   
  Senbonzakura's avatar

  Mijn mening: ๐Ÿ˜‰

 2.   
  TRCB's avatar

  -=C4rB()n-|)r!ft3r=-

  Ik ben CarbonDrifter aaaaaaaa MATIE BESTE ONLINE DRIFTER KOM DAN HA HAHAAAAAAA

  WAZAAAAAAAA MOTHERFUCKERZZZZZZZ ๐Ÿ‘ฟ 8) ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜†

 3.   
  nightgamer's avatar

  hele goeie racespel mooie wagens helaas is de server plat dus ik kan niet op multiplayer

 4.   
  ASRoma's avatar

  yes

 5.   
  LouisvanGaal's avatar

  ViWel goed spel maar sommige delen vallen tegen je kan niet alle onderen delen die andre bestuurdersn wel kunnen krijgen:S ๐Ÿ™

 6.   
  LouisvanGaal's avatar

  BTW dit spel ownd wel vergelken met die naders NFS reeks

 7.   
  LouisvanGaal's avatar

  doet de download het bij iemand?:S

 8.   
  Selective93's avatar

  Zeker vet <3

 9.   
  mauries's avatar

  Toch vind ik Most wanded mooier

  met Underground krijg je geen polities achter je aan ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜• ๐Ÿ‘ฟ