Marine Sharpshooter 2: Jungle Warfare

Na hun avonturen tegen een stuk of veertig terroristachtige rovers, hadden Sniper en Spotter tijd voor een welverdiende vakantie. Helaas bleek de wereld niet veilig te blijven en werden ze weer tevoorschijn gehaald en in Afrika gedropt. De avonturen die ze daar beleefden werden opgetekend in: Sniper en Spotter in de Donkere Jungle.

Daar gaan we dan!

Sniper:Zo Spotter, bijgekomen van je vakantie?
Spotter:Ja zeg, dat was me wel wat. Wist je trouwens dat niet alle mensen die op vrouwen lijken ook echt vrouwen zijn? Ik kan je hele nare verhalen daarover vertellen…
Sniper:Eh…nee dank je. Zeg eens, hoe lang zijn we eigenlijk weg geweest? De wereld lijkt ineens een stuk gedetailleerder!
Spotter:Dat klopt ook! Voorheen mochten we in een gewone LithTech-wereld lopen, maar in dit avontuur lopen we in een nieuwe generatie LithTech-wereld, dezelfde waarin ene Cate Archer ook heeft rondgelopen. Cate, dat klinkt als een vrouw…Zou Cate ook toch eigenlijk een man zijn?
Sniper:Eh, dat weet ik niet en ik wil er verder ook niet op in gaan. Wat ik wel even kwijt wil is dat alles nu dus een stuk mooier was dan in ons vorige avontuur. Kijk maar eens naar het gras, dat lijkt toch een stuk echter en…
Spotter:Stil! Verstop je! Er komt een groepje vijandelijke soldaten aan!
Sniper:Verstoppen? Dat deden we voorheen ook nooit! Sterker nog: dat kon niet eens!
Spotter:Dat weet ik, maar nu kan het wel! Tegenstanders kunnen ons niet zien als we verstopt zijn en weten dus ook niet automatisch waar we zijn zoals voorheen. Verder zijn ze slimmer geworden sinds ons vorige avontuur en schieten ze bijvoorbeeld vaker vanuit dekking. Geen terroristenkippen-zonder-kop meer die zomaar op je af komt rennen dus!
Sniper:Onze vijanden zijn slimmer zeg je? Da’s niet zo’n goed nieuws, aangezien jij niet kunt schieten…
Spotter:Echt wel! Ik heb getraind en getraind tot ik erbij neerviel en kijk eens wat het mee heeft opgeleverd: mijn eigen sluipschuttersgeweer!
Sniper:Ja, maar kun je raa…
Spotter:Nog voor je stomme vragen stelt: ja, ik kan ook raak schieten. Sterker nog, tijdens de ontwikkeling van deze game werd het duidelijk dat ik zo goed raak kon schieten, dat ze me iets minder handig op de korte afstand hebben moeten maken, anders had ik zonder tussenkomst van jou de hele game uitgespeeld.
Sniper:Nou, zolang je ego maar groeit he…
Spotter:Kijk, als jij me het schietcommando geeft, dan demonstreer ik het op die twee vijanden verderop.
Sniper:Oke, daar gaat ‘ie dan. F1, F2…eh…ik bedoel: aanvallen!
  Spotter schiet inderdaad met slechts twee schoten allebei de tegenstanders neer.
Sniper:Wow!
Spotter:Yep.
Sniper:Oke, betere graphics, betere AI, een betere spotter, wat is er nog meer veranderd sinds ons vorige avontuur?
Spotter:Nou, het geluid bijvoorbeeld. Onze voice-overs en die van de tegenstanders klinken een stuk beter, zowel tijdens het spelen als in de cutscenes, die trouwens ook voor het eerst in een game met ons zitten en er best goed geregisseerd uitzien. Het hele verhaal is ook een stuk filmachtiger geworden en draagt nu echt mee aan ons verhaal.
Sniper:Je had het net over geluid en daar wil ik ook wel iets over kwijt. De muziek die we op de achtergrond steeds horen klinkt best lekker! Als ik niet zo’n stoere sniper zou zijn, dan zou ik met je dansen!
Spotter:Dank je, denk ik…
Sniper:Ik ben benieuwd wat we verder nog vinden in deze game.
   
  Enkele levels later
   
Spotter:En? Nog wat nieuws ontdekt?
Sniper:Ja, één ding: ik verveel me een beetje. We hebben nu al een groot aantal levels in de jungle afgewerkt en ik wordt een beetje moe van steeds hetzelfde.
Spotter:Geen zorgen, we krijgen straks nog wel een paar leveltjes in heel andere omgevingen. Je moet in het begin even door een zure appel heen bijten.
Sniper:Dat zal dan wel. Maar dan nog iets: de wapens zijn ook steeds hetzelfde!
Spotter:Straks, in een ander level, krijg je een ander sluipschuttersgeweer.
Sniper:Tja…ik snap best dat ik een sniper ben enzo, maar als ik alle levels lang alleen maar met een sluipschuttersgeweer, pistool en mes mag doden, dan ga ik me toch wel een beetje vervelen. Waarom laten dode tegenstanders geen AK 47 of zo achter, dan kan ik ze daar een keer mee te grazen nemen.
Spotter:Daar kan ik helaas niets aan doen. Zoals je zelf al zei: je bent een sniper.

Conclusie

Spotter:Sniper, jij bent niet de enige die wat over ons avontuur te zeggen heeft. Hier heb je iemand die zich ‘onze reviewer’ noemt.
Danny:Dat ben ik dus! Ik wil allereerst even zeggen dat ik naar aanleiding van jullie vorige avontuur te popelen stond om deze game te spelen en in een review helemaal af te branden. Werd ik even verrast door de flinke toename in kwaliteit die deze game liet zien ten opzichte van de vorige! Ik kreeg zelfs echt zin om hem te spelen! En dat terwijl het vorige deel een typische budgettitel was: niet duur en dus een baggergame!
Sniper:Bedankt voor het compliment op ons huidige avontuur, maar zou je iets minder hard op ons vorige kunnen zijn? Wij hebben ook gevoel hoor…
Spotter:En we zijn snipers en dus bewapend!
Danny:Sorry, dat is mijn taak als reviewer. Om terug te komen op deze game, Sniper had op een gegeven moment wel gelijk…
Sniper:Word!
Danny:Juist…wat ik daarmee wilde zeggen: nadat ik eerst erg uitgelaten was over dit avontuur, begon ik me ook na een tijdje een beetje te vervelen. Gelukkig veranderde de omgeving snel daarna, maar dat was toch niet helemaal genoeg. Ik had ook wel graag hier en daar een ander wapen gezien.
Sniper:Hee Spotter, dat zei ik toch!
Spotter:Ja ja…
Danny:Verder bestaat de game ook eigenlijk alleen maar uit rechttoe-rechtaan van begin naar eind lopen en onderweg wat tegenstanders schieten. Natuurlijk kun je hier en daar voor ze wegduiken, maar als je dat teveel doet, dan wordt het avontuur nog saaier.

Al met al kan ik dus zeggen: Marine Sharpshooter 2: Jungle Warfare is technisch een aardige shooter en daarmee een hele flinke verbetering ten opzichte van het eerste deel. Als de volgende Marine Sharpshooter ook zulke verbeteringen laat zien als nu, dan wordt dat misschien nog wel een tophit! Er is echter al een hele goede reden voor de meeste gamers onder jullie om daar niet op te wachten en deze game al aan te schaffen: hij ligt voor rond de 15 euro in de schappen en dat is een bijzonder goede prijs/kwaliteit-verhouding!

Sniper:Koop ons spel of wij komen op je jagen!
  1.   
    OkkieBOOMER's avatar

    ik weet nog steeds niet of ik hem zal kopen of uberhaupt proberen 😛