Metal Gear Solid: The Twin Snakes

Eind jaren ’80 kwam Konami met Metal Gear, voor de MSX. Later kwam ook een tweede deel, maar daarna leek de serie een beetje dood. Eind jaren ’90 schudde de gameswereld echter op zijn grondvesten. Als een aardbeving, zo’n eentje met een 8 op de schaal van Richter. Hideo Kojima bracht namelijk Metal Gear Solid naar de PlayStation. Een meeslepend verhaal, mooie graphics, spannende gameplay en een revolutionair nieuw concept stonden en staan nog steeds kenmerkend voor Metal Gear Solid. De game was zelf een heel nieuw genre, namelijk het stealth-genre en daar hebben we er nu meer van, zoals Splinter Cell.

Metal Gear Solid (2) staat echter nog steeds aan de top, en Silicon Knights vond het eens nodig om deze game eens helemaal op te poetsen en opnieuw uit te brengen voor de Gamecube. Niet om het gemakkelijk te maken en wat extra geld te verdienen, nee, om de legende te laten herleven. En dat is gelukt, het resultaat is zeer goed.

In Metal Gear Solid ben jij Solid Snake, een superstoere spion á la militair. Terroristen hebben een legerbasis op Alaska veroverd en dreigen een atoombom te lanceren als zij de resten van de Metal Gear niet krijgen, een gigantische robot. Jij moet de basis infiltreren, en…
Tja, dat moet je zelf maar spelen. Vele plotwendingen, verrassende gebeurtenissen en andere spannende dingen zitten allemaal in het verhaal. Het verhaal is zo boeiend dat je aan je televisie gekluisterd blijft. Perfect!

De game draait er niet om om iedereen neer te knallen, maar om ongezien langs bewakers te komen en ze met sneaky moves neer te knallen. Dat is heel erg knap gedaan en de gameplay is nog steeds niet ingehaald door games als Splinter Cell. Zeker met deze port, want de gameplay is er alleen maar op vooruit gegaan omdat Silicon Knights een aantal nieuwe moves en andere acties uit Metal Gear Solid 2 heeft gehaald en in deze game gestopt. Hierdoor wordt de gameplay nog diverser en uitdagender dan al het geval was in de ‘echte’ Metal Gear Solid game op de PlayStation.

Ook de graphics zijn opgepoetst. Alles ziet er echt weer super uit en vooral de tussenfilmpjes en animaties zijn van hoge kwaliteit. De grote kwaliteit is mede te danken aan het feit dat er een echte filmregisseur aan de game heeft meegewerkt, die man heeft goed werk afgeleverd. Ook de mensen van het geluid mogen trots zijn, het geluid is ook zeer goed te noemen.

Shigeru Miyamoto, opperhotemetoot bij Nintendo die wij allemaal wel kennen als een van dé creatiefste mensen op deze aardbol heeft zich ook met deze game bemoeid, maar het is heus geen kiddy Nintendo game geworden hoor!
Er zit veel bloed in en je hebt gruwelijke bewegingen om de bewakers neer te halen. Maar als ze je doorhebben gaan ze achter je aan, en dan wordt alles nog spannender. Dit spel is dus zeker niet voor je kleine broertje of zusje, en bewijst maar weer eens dat niet alles op de Gamecube en van Miyamoto een kiddy spel met het kleurengebruik van de Teletubbies hoeft te zijn.

Conclusie
Meer is er eigenlijk niet over deze game te zeggen, je moet Metal Gear Solid nou eenmaal eens gespeeld hebben en dan eigenlijk gewoon deze versie: The Twin Snakes. Veel beter kon Metal Gear Solid op de Playstation niet zijn, maar Silicon Knights heeft het toch voor elkaar gekregen.
Heb je Metal Gear Solid al grijs gespeeld, dan is deze game niet echt een aanrader voor de prijs van 60 euro. Hij is vrijwel hetzelfde gebleven, met alleen een duidelijke verbetering op audiovisueel gebied. Voor alle anderen: Koop deze game nu, en als je geen Gamecube hebt, koop er een Gamecube bij! Metal Gear Solid móét je eens gespeeld hebben!

  1.   
    /DareDevil's avatar

    Zeker een keer uitproberen 🙂