Pa, ma, ik wil een console!

Je zit met een dilemma: je wilt heel graag een console hebben, maar je hebt het geld er niet voor en dus ben je aangewezen op de welwillendheid van je ouders. Als ze niet direct ‘ja’ zeggen, dan hebben wij hier de tips die je gegarandeerd 50% kans geven om toch een console van ze te krijgen!

1. Feestdagen
Dit is de makkelijkste manier van allemaal. Is Sinterklaas vlakbij, of komt de kerst er aan? Misschien ben je binnenkort jarig? Doe even een paar dagen extra lief en ruim uit jezelf de tafel af of stofzuig een keertje. Het helpt wel als je het afgelopen jaar geen ernstige dingen hebt uitgevreten, alhoewel ze die dingen snel lijken te vergeten als je nu heel erg braaf doet. Niet getreurd: zodra je je prijs binnen hebt kun je gelijk weer je eigen oude vervelende zelf zijn. Dit is trouwens ook een goede levensles: met slijmen kom je bij je superieuren vaak verder dan met drammen (deze gelegenheid wil ik aangrijpen om te zeggen dat onze webmaster de beste is! Wij houden van je man! Nog meer als we opslag krijgen!)

2. Midlife crisis
Als de feestdagen niet werken en ook je verjaardag niet het gewenste effect heeft, dan moet je wat harder uit de hoek komen en je ouders psychisch gaan bespelen. Hiervoor moet je je ouders wat nauwlettender in de gaten houden, maar voor een console ben je wel bereid wat te doen, toch?

Hopelijk valt het je op dat je vader zo net over de veertig is en de laatste tijd er alles aan doet om weer twintig te lijken. Dit noemen we een midlife crisis en die zijn in veel gevallen heel goed uit te buiten. Jij bent immers jonger en dus in staat om als begeleider op te treden. Vertel je vader dat een motor niet langer ‘cool’ is en dat skates ook niet ‘stoer’ meer zijn. Maak hem wijs dat een console ‘vet cool’ (overdrijf rustig wat met die termen, hij weet toch niet echt wat ze betekenen). In het begin zul je de console met hem moeten delen, maar een midlife crisis stopt vanzelf wel een keer. Die console kan hij dan al lang niet meer terugbrengen.

3. Lesmateriaal
Geen feestagen in de buurt? Pa heeft geen midlife crisis? Tja, dan maar wat meer inspelen op de trots van je ouders. Als jij sneller iets kunt dat dat rotjoch van de buren, dan zijn je ouders trots, want dat kunnen ze die buren eens goed onder de neus wrijven. Geen ouder die dat kan weerstaan!

Denk hierbij bijvoorbeeld aan auto rijden. Als jij al na tien lessen op kunt gaan voor je rijbewijs, dan ben je goed. Hoe kun je al zo snel op voor je rijbewijs? Door van te voren hebben geoefend. Je moeder begrijpt dat, maar je vader denkt er niet over om zijn heilige koe uit te lenen voor wat zelfstudie en dus moet je het ‘virtueel’ gaan aanpakken. Hoe doe je zoiets virtueel? Met spelletjes. Hoe speel je spelletjes? Met een console. Simpel toch? Maak ze verder wijs dat Carmageddon en GTA hele goede simulatoren zijn. Geloven ze je niet vanwege de gewelddadige inhoud van die games? Overtuig ze er dan van, dat als je vaak genoeg mensen doodrijdt of berooft, je er vanzelf geen zin meer in hebt en je het in het echt dus ook niet (meer) doet.

4. Werkeloos
Als alles tot nu toe nog niet gewerkt heeft, val je ouders dan aan op hun eigen leven. Als je de krant goed leest de laatste tijd, dan weet je dat vrijwel iedereen en dus ook jouw ouders een hekel hebben aan de huidige regering. Die is namelijk economisch heel raar bezig voor ons normale stervelingen en daar kun jij mooi een slaatje uit slaan.

Redeneer, dat als de huidige regering haar zin krijgt (wat ook gebeurt), jij voor een groot deel na je schooltijd werkeloos zult zijn. In die tijd kun je twee dingen doen: gek worden of constant bij je ouders op bezoek zijn en ze dus ongewild of niet op de zenuwen werken. Om je toch nog een beetje scherp en uit de buurt te houden, is games spelen de beste remedie. Echter, als je op die leeftijd pas games gaat spelen, dan snap je er niet veel van en ben je weer eerder geneigd gek te worden en/of op bezoek te gaan bij je ouders. Dus kun je nu beter alvast gaan oefenen met een console.

5. Populariteit
Nog geen console gekregen? Laat ze dan hun jeugd maar weer eens goed voelen. We weten allemaal dat ons leven in de jeugd voor een groot deel wordt beheerst door populariteit en je ouders weten dat ook.

Waren pa en ma populair? Dan willen ze echt wel dat jij dat ook bent. Nu is het slechts een klein sprongetje naar de console: vertel ze dat een console jou bijzonder populair maakt. Ze willen toch niet jij dat gepeste kind wordt? Waren jouw ouders juist het gepeste kind? Hoe kunnen ze jou dan hetzelfde aandoen? Zeg ze dat je helemaal niet populair bent en dik het verhaal nog wat extra aan met pesterijen en andere gemene verhalen. Je ouders zullen hun jeugd weer voelen en dat niet voor jou wensen. En ziedaar: je krijgt een console!

6. Buiten is gevaarlijk
Zelfs het populariteitsverhaal werkte niet? Dan wordt het tijd voor grof geschut!

Geloof het of niet: je ouders houden van je en ze willen echt niet dat je wat overkomt. Schuif voorzichtig de krant onder hun neus, maar dan wel zo dat ze precies het zoveelste bericht over een onopgeloste moord of zinloos geweld kunnen lezen. Je stuurt je kinderen toch niet naar buiten, die kwade wereld in? Smeek dat je binnen kunt blijven, omdat je bang bent dat jou wat overkomt. Natuurlijk moet je binnen wel wat te doen hebben en daarvoor heb je weer een console nodig. Of dreig dat als je binnen geen console kunt vinden, je maar buiten gaat spelen, met alle gevolgen van dien!

7. Geweldsuitlaatklep
Dat hielp ook al niet? Dan draaien we het verhaal gewoon om en maken we van jou de kwade buitenwereld.

Word gewelddadig en agressief en sla bijvoorbeeld eens zomaar je broertje of gooi een ruit in zonder reden. Na verloop van tijd snappen je ouders dat straffen niet meer helpt en gaan ze naar een oorzaak zoeken. Speel het spelletje mee en laat ze denken dat jij je energie en woede niet kwijtkan, omdat je geen echte uitlaatklep hebt. Voer dan aan dat gewelddadige games een geweldige uitlaatklep zijn en dat je na een paar uurtjes gamen per dag een heel ander (vriendelijker!) mens bent! (De redactie wilde al eerder ingrijpen, maar nu is de maat echt vol: wij zijn NIET aansprakelijk voor de gedachten van de schrijver en dus ook niet aansprakelijk voor eventuele schade die gemaakt is aan de hand van dit artikel. De schrijver wil hier verder bij kwijt dat dit slechts ideetjes zijn die absoluut niet ten uitvoer gebracht hoeven te worden en dat ook hij niet aansprakelijk is (de lafaard). Of beter uitgedrukt: DON’T TRY THIS AT HOME!)

8. Donaties
Alle tips hebben helemaal niets uitgehaald? Mijn inspiratie is ook op. Geen ideeën meer… Je kunt ons steunen nieuwe methoden te ontwikkelen, door geld te sturen. We garanderen dat als je twee maal het bedrag van een console stuurt, wij jou als troost een console cadeau doen!

 1.   
  Darkknight's avatar

  kga het niet proberen 😀

 2.   
  jipjan's avatar

  Darkknight schreef, "kga het niet proberen 😀 "

  ik ook nie.

  ik ben tikkie tik 😕

 3.   
  Hillianii's avatar

  lol