Yager

Ik zag laatst een film op de televisie, de titel doet er niet toe, ook al had ik nog nooit van deze film gehoord bleef ik toch kijken. Al snel kwam ik erachter dat dit toch een hele mooie film was, de acteurs waren zeker geen amateurs, jammer dat de hoofdrolspeler lichtelijk irritant was, de special effects in deze film waren veruit spectaculair te noemen, en het verhaal en de chronologische volgorde zaten allemaal uitstekend in elkaar.
Nee dit is niet de persoonlijke homepage van Rene Mioch, maar wat ik hiermee wil zeggen is dat deze film ongelooflijk veel gelijkenis vertoont met de game Yager van de gelijknamige Duitse studio…

Yager is echt een pareltje, vanaf de eerste keer dat ik het spel startte tot nu verbaast het me elke keer weer hoe mooi en gedetailleerd de landschappen, zeeën en alles eromheen is.
Ook het verhaal speelt een heel belangrijke rol.
In Yager ben jij de “Freelance” piloot Magnus Tide (die best irritant kan zijn) die is ingehuurd door Proteus, Proteus is een handelscentra die net als bv. DST de aarde in de toekomst indelen.
Vroeger zat jij zelf ook bij Proteus, maar na een klein (lees groot!) akkefietje moest je helaas je back packen.
Dit kostte ook de promotie van Sarah McDavid, de vrouwelijke (fiet fiew) communicatieleidster tussen de verschillende vliegers, Magnus heeft wel een oogje op Sarah, maar Sarah ziet hem voorlopig niet echt zitten en ziet hem het liefste met z’n vliegtuigje tegen een rots aan vliegen.
Terug naar het verhaal, en die zou er niet zijn als er geen gespuis in de toekomst was, dus dit keer zal je ook tegen worden gezeten door de zogenoemde Pirates, met andere worden scum die alles proberen te verstoren wat te verstoren valt. Ook zijn er andere handelscentra op de Aarde in de future, zoals de DST met als hoofd Gunther von Berg, waar je niet in aanmerking mee wil komen.
Ik zal je nu niet heel het verhaal gaan vertellen, maar ik kan je wel vertellen dat dit een uniek verhaal is die zeker belangrijk zal zijn voor de rest van de game (lees ontvoeringen, etc.)

Zodra je voor de eerste keer begint met vliegen zal je zien dat de besturing lekker aanvoelt, de knoppen zijn goed gekozen, en een aankoop van een joystick is niet verplicht (wat meestal bij andere vlieg games wel noodzakelijk was)
Wat je ook zal zien wanneer je de game speelt, is dat het toch wel heel moeilijk is, er zijn dan wel repair-points tussen de mooi vormgegeven gebouwen en andere landschapsplezieren, maar je bent dan ook binnen de kortste keren een wrak wat plots uit de lucht zal pletteren.
Wanneer je in een gevecht zit zal je opmerken dat de anderen of veel sneller dan jou zijn, of jij gewoon te langzaam gaat, hmm, wat volgens mij op hetzelfde neerkomt, gelukkig valt dit wel mee als je hem op een andere camera zet.
Maar om dus de niet aardige mannetjes uit de lucht te knallen heb je wat spul nodig wat lood kan spuiten, je guns dus, je zult het spel beginnen met je standaard gun die nooit op zal raken, maar wanneer je enige levels uitspeelt zul je zien dat je rocket launchers, snipers, en ander moord-apperatuur krijgt, of zelf kan oppakken.
Je kan namelijk je schip in 2 verschillende modi zetten, namelijk de jet-mode, waar je gewoon op full speed, en in hover-mode, waar je dus bij wijze van spreke zweeft en jezelf veel makkelijker boven bepaalde doelen krijgt.
Zo kan je dus veel makkelijker een boost, munitie of enig ander ding oprapen, of jezelf op een van de repair-points neerzetelen.

Conclusie

Zoals ik al eerder zei is Yager een pracht voor het oog, het zijn echt enorme uitgestrekte landschappen waar je boven vliegt, en zo extreem gedetailleerd, je zult op elke plek van een eiland waar je bent iets nieuws opmerken.
Ook zijn de gevechten een lust voor de pupillen, de explosie die verschijnt wanneer je een tegenstander hebt neergemaaid is schitterend en het geeft je helemaal een voldoend gevoel wanneer je dan ook nog eens door die vlammenzee heen kan vliegen.
De speler zal niet alleen in contact staan met Sarah, maar je zult met elke mogelijke vlieger of wie dan ook kunnen communiceren.
Dit gebeurd via een klein schermpje wat in beeld verschijnt waar je kan zien waar hun mee bezig zijn, niet alleen een leuk detail, maar ook nog eens heel erg mooi.

De geluidseffecten die je mee zal maken tijdens het vliegen klinken goed, alle schoten hoor je goed en wel aankomen, en de “kaboem” van een ontploffende vijand klinkt goed in de oren.
De overal muziek van de game is gewoon standaard, hier is wel beduidend weinig aandacht aan besteed maar is niet slecht en zal wel wat spannender worden naarmate het spannender wordt.

Yager heeft 22 missies waar je dankzij de moeilijkheidsgraad lang zoet mee zal zien (of ik heb dat speciale menu nog niet gevonden waar je de Difficulty op Easy kan zetten, wat mij sterk lijkt 😛 ) en ook heeft Yager Development als gimmick nog een ships database toegevoegd waar je door middel van het uitstekend spelen van een level verschillende entries kan unlocken.
Deze gegevens zullen van elk schip in het spel zijn, en zullen goed meehelpen aan de replay van deze game.
Om terug te komen op de film, deze film was een onverwachte topper met super special effects en geweldige acteurs, de film duurde maarliefs 4 uur en was ietwat ingewikkeld te volgen, maar hij zal altijd een speciaal plekje in mijn hard blijven houden.
Ah… Yager is net een film

Meer Yager

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren