Wat voor een gamer ben jij?

Je hebt verschillende typen gamers: de één speelt wel eens een spelletje en de ander droomt ’s nachts dat hij een bewoner is van een wereld uit één van zijn games. Wij helpen je uit te zoeken wat voor een gamer jij bent.

Gebruiksaanwijzing
Beantwoord de volgende tien vragen naar waarheid. Tel als volgt de punten op: voor elk antwoord A 1 punt, voor B 2 punten en voor C 3 punten. Het eindresultaat vergelijk je met de scorelijst en zo weet je wat voor een gamer jij bent.

1 In het museum
Je loopt in het museum en ziet een nagebouwde tombe van een belangrijk persoon van meer dan 1000 jaar geleden. Wat doe je?

 1. Je loopt erheen, leest wat informatie, bekijkt de kunstvoorwerpen en probeert er wat wijzer van te worden. Zo leer je elke dag wel iets.
 2. Je loopt erheen en dankzij de laatste Indiana Jones-game die je gespeeld hebt weet je al het één en ander van over de kunstvoorwerpen die er liggen. Stiekem zie je jezelf met hoed en zweep die kunstvoorwerpen beschermen tegen boeven.
 3. Je krijgt een waas voor de ogen en vanaf dat moment houd je op te bestaan: je bent nu Lara Croft. Met een paar acrobatische bewegingen sta in de tombe en grijp je elk kunstvoorwerp dat je tegenkomt. Haastig toegesnelde bewakers schakel je één voor één vakkundig uit.

2 Onoplosbare puzzel
Een opdracht voor school is een echt raadsel en het lukt je ook na lange tijd niet om hem op te lossen. Wat doe je nu?

 1. Je blijft er mee bezig. Volhouden is een goede karaktereigenschap en je hebt de rest van de avond toch niets te doen.
 2. Als je nu niet snel een oplossing vindt, dan leg je hem aan de kant. Je wilt immers vanavond nog wel even gamen.
 3. Ten einde raad start je je PC op en ga je op zoek naar een walkthrough voor dit probleem. Als je die niet kunt vinden, plaats je een bericht op het CheatNow-forum.

3 De uitdaging
In het plaatselijke poolcentrum sta je met wat vrienden te spelen. Een onbekende aan een andere tafel heeft je al een tijdje in de gaten gehouden en hij daagt je nu uit. Hoe reageer je?

 1. Je stelt jezelf gewoon netjes voor. Je ziet wel hoe het spel gaat, want het gaat toch om de lol, niet?
 2. Als je niet pool speelt, dan zit je wel een multiplayergame te spelen. Je weet daardoor dat je eerste indruk al voor een voorsprong kan zorgen en dus probeer je zo sterk en zeker mogelijk voor de dag te komen, terwijl je je tegenstander groet.
 3. Je hoort dat je wordt uitgedaagd en rent als een dolle naar de arme stakker die denkt dat hij je gaat inmaken toe. Nog voor hij wat gezegd heeft roep je: “Hahaha! Stomme n00b! My l33t skillz own you!” Terwijl je dat roept druk je met je vingers in de lucht waar normaal op je toetsenbord de ‘T’ of ‘Y’ zit…

4 Te laat!
Je bent bijna te laat voor school en lopend red je het in ieder geval niet meer. Hoe probeer je nog op tijd te zijn?

 1. Rennen en er het beste van maken! Een les missen is leerstof missen en leren is toch wel het belangrijkste op het moment.
 2. Je ziet een buurman die op de fiets op weg is naar de winkel. Je legt hem de situatie bliksemsnel uit en hij leent je de fiets. Met gevaar voor eigen leven waag je je op hoge snelheid door het drukke verkeer, iets wat dankzij jaren race-ervaring in verschillende games net goed komt.
 3. Als Tommy Vercetti het kan, dan kan jij het ook! Een auto kapen, bedoel ik. Je trekt een verschrikte man uit zijn snel uitziende wagen en rijdt als een waanzinnige naar school. Nog voor je daar bent merk je dat je achtervolgd wordt door een politieauto. De race naar school verandert in een zoektocht naar een paint shop…

5 Paddestoelen
Je fietst lekker door de natuur en je besluit even te stoppen om te rusten. Naast je op de grond zie je een paddestoel. Wat doe je?

 1. Je herkent de paddestoel meteen: het is een Botercollybia. Die zijn heel normaal in loof- en naaldbossen. Dat weet je allemaal, want je stopt de meeste tijd van de dag in studeren.
 2. Je gaat zitten en moet ineens denken aan de paddestoelen in de achtergrond van één van de levels van American McGee’s Alice. Niet dat deze erop lijkt, maar je moet er gewoon even aan denken.
 3. Je bent buiten en dat bevalt je al niet en nu staat er ook nog een paddestoel voor je neus. Je bedenkt je geen moment en springt er recht bovenop, want je weet: elke paddestoel kan een Goomba zijn. Je bedankt Mario, omdat je van hem hebt geleerd hoe je dit soort situaties kunt overleven.

6 To race or not to race
Je staat met je auto stil voor een rood verkeerslicht. Naast je stopt een auto en de bestuurder doet er alles aan je uit te dagen voor een race. Hoe reageer je hier op?

 1. Je negeert hem zo goed als je kan. Racen? Daar doe je nooit aan!
 2. Je laat je niet gauw uitdagen tot zoiets, maar je hebt hiervoor de hele nacht Gran Turismo gespeeld en nu kruipt het racersbloed waar het niet gaan. Kom maar op!
 3. Sinds je Need for Speed: Underground gekocht hebt, bestaat je hele leven uit racen. Al staat er een kleuter op een driewieler naast je auto, dan nog daag je die uit tot een race en scheur je met piepende banden weg. Zelfs van laagvliegende vliegtuigen probeer je nog te winnen.

7 Rovers
Op straat wordt een dametje van haar tas beroofd. Je staat er vlak bij. Wat doe je bij deze gebeurtenis?

 1. Je hebt een slecht reactievermogen en je weet pas dat er iets aan de hand is als andere omstanders de dame weer op haar benen hebben geholpen. Wat was hier ook al weer gebeurd?
 2. De Police Quest-games hebben je geleerd, dat je goed moet opletten. Je biedt aan als getuige de dame te helpen, want dankzij jouw oplettendheid weet je hoe de dief eruit zag.
 3. Als een speer ga je achter de dief aan. Je ontvreemdt de geparkeerde motor van een rijder die even niet oplet om de dief in te kunnen halen. Net als Judge Dredd roep je “HALT LAWBREAKER!”. Omdat je je Lawgiver nu niet bij je hebt, moet een in de haast opgeraapte baksteen maar als wapen dienst doen. Met één gooi schakel je de tasjesrover voor lange tijd uit…

8 Nieuwe game misgelopen
Het is zo ver: vandaag is de officiële verkoop begonnen van een nieuwe game die je interessant lijkt. Je loopt de gamesshop binnen, maar ziet dat de klant voor je net het laatste exemplaar pakt. Wat doe je?

 1. Je laat het even zitten. Je hebt wel het geduld om te wachten tot de game weer geleverd kan worden. Games beheersen je leven toch niet?
 2. Je rent de winkel uit en probeert in elke andere winkel of je daar aan de game kunt komen. Als dat niet lukt, dan bestel je de game, ook al moet je met je laatste geld vooruit betalen. Dat geld ging je toch al uitgeven als de game er wel was geweest.
 3. Je achtervolgt die laatste klant tot aan zijn huis en noteert het adres. ’s Avonds trek je een zwarte overall aan en zet je een duikbril op je hoofd, die dienst moet doen als nachtkijker. Als Sam Fisher klim je langs de regenpijp omhoog, want boven staat een dakraam half open. Zo stil mogelijk en gebruik makend van de schaduwen kom je uiteindelijk bij de game terecht, die je als buit meeneemt. Mission accomplished!

9 Eerste dag in het leger
Je hebt je ingeschreven voor een selectiedag van het leger. Een van de activiteiten is een schijngevecht tussen twee teams met wapens en vesten die rake schoten kunnen registreren (een soort lasergame). Hoe verloopt dit gevecht?

 1. Dit alles is nieuw voor je. Een ander in jouw team lijkt er veel meer verstand van te hebben en dus besluit je met een meerderheid van jouw team hem tot leider te kiezen. Je volgt hem zo goed mogelijk en probeert een andere gast in jouw team die het in z’n eentje wil proberen te negeren.
 2. Je hebt Ghost Recon en andere tactische shooters vaak en met succes gespeeld. De rest in jouw team merkt al gauw dat je ervaring hebt en kiest je tot leider uit. Ze volgen jou zo goed mogelijk, terwijl jij de beste tactieken bedenkt. Een teamlid dat het in z’n eentje probeert, probeer je tevergeefs te overtuigen van teamwork.
 3. Wacht eens: deze omgeving lijkt als twee druppels water op een map van Counter-Strike! Je kent alle zwakke plekken en aanvalsmogelijkheden hier en dus ga je de klus in je eentje klaren. Je teamleden en tegenstanders lijken de kreten ‘l33t!’, ‘n00bs’ en ‘roflol’ niet te begrijpen.

10 Alien encounter
Een zeer hypothetische vraag: er landt een vliegende schotel vlak voor je. Het laadruim gaat open en er komen twee buitenaardse wezens uit. Hoe reageer je?

 1. Positief. Als ze vijandig zouden zijn, dan hadden ze al lang aangevallen. Je probeert ze zo goed mogelijk te groeten.
 2. Terughoudend. Je enige ervaring met aliens komt uit videogames. Je weet dat sommige gevaarlijk kunnen zijn als je ze aanraakt, of dat ze zich anders voor kunnen doen dan je denkt. Je houdt ze goed in de gaten, terwijl ze je benaderen.
 3. Agressief. Duke Nukem, Halo en X-Com hebben je geleerd dat alle aliens slecht zijn. Aanvallen die hap!

Score

10:Je bent geen gamer. Je bent waarschijnlijk per ongeluk op GamersNet terecht gekomen. Scheer je weg!
11-13:GamersNet is voor Real Gamers en je mag jezelf toch wel afvragen of jij er wel eentje bent. Speel eens wat meer games en kom vaker terug naar GamersNet en alles moet goed komen.
14-18:Een casual gamer. Je speelt graag eens wat games, maar je hebt ook andere hobbies.
19-22:Een echte gamer. Je dagelijks leven wordt niet beheerst door games, maar ze zijn er wel zo’n belangrijk deel van, dat je bepaalde situaties beoordeelt op situaties die je uit games kent.
23-26:Zoek hulp. Je bent een gevaar voor jezelf en/of andere mensen om je heen. Je mag blij zijn dat er nog geen slachtoffers zijn gevallen.
27-30:Bel het RIAGG. Zeg de persoon aan de andere kant van de lijn dan je de deze vragenlijst op GamersNet doorgewerkt hebt en dat je score hoger dan 26 is. Hang dan op. Blijf rustig zitten, totdat vier stevige mannen in witte kleding je vragen mee te gaan.
 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  A
  C
  B
  B
  C
  C
  C
  B
  B
  A
  Dit is wat ik heb gehaald.

  Ik weet dat dit misschien een oud column is.
  Maar ach.
  Wel geinige antwoorden.

  Als je gaat vals spelen heb je alleen jezelf ermee. 👿

 2.   
  Cyart's avatar

  a,b,b,b,c,b,b,b,b,b met 1ste vraag was moeilijk want je gaat toch nie naar museaum als je die hele dag kunt gamen 😉 en vraag 5 antwoord C klopt helemaal mee eens 😛

 3.   
  Tom's avatar

  Oude column, dat is inderdaad zo. Toch is het een van Danny’s meesterwerken. Ik geef zo’n beetje iedereen die ik tegenkom deze link. 😉

 4.   
  Uchiha linkz's avatar

  haha omg heb 27 gehaalt had het niet door lol 😀

 5.   
  Gold_Thunder's avatar

  20 puntjes.

 6.   
  mastertje's avatar

  ik heb 25 punten 😀
  maar ik ben niet gevaarlijk voor mezelf of anderen 😛

 7.   
  gamer07nl's avatar

  15 puntjes. Is wel netjees

 8.   
  Kilerden's avatar

  19 punten, nice

  19-22 : Een echte gamer. Je dagelijks leven wordt niet beheerst door games, maar ze zijn er wel zo’n belangrijk deel van, dat je bepaalde situaties beoordeelt op situaties die je uit games kent.

  klopt ook wel 😀

  Gr, Kilerden 😛

 9.   
  LXZ-76's avatar

  22 punten een echte gamer, dat klopt 😛

 10.   
  Ika Q's avatar

  18 punten, ben idd zelf een casual gamer. XD

 11.   
  LazyFreak's avatar

  14
  Maar bij 5 zou ik gewoon een paddenstoel negeren en bij 7 zou ik achter dief aanrennen, maar moto stelen, not for me :’)

 12.   
  Cirdan's avatar

  20 8)

 13.   
  Capp's avatar

  21 punten

  Echte Gamer 😀 Klopt
  En dat van dat inschatten.. 😛 Doe ik soms ook wel :D.. haha.. Toen we gingen paintballen :D.. IK maakte helemaal een plan etc 😛 en van die Tekens van stop.. En spotted.. etc 😛

 14.   
  NL Godfather's avatar

  19 8)

 15.   
  lord ian's avatar

  mijn score is 24 😮 niet zo goed 😮

 16.   
  gappower's avatar

  21 punten°

 17.   
  Dy-88's avatar

  18, punties.

  maar van vraag 5 c, een beetje erg raar… 😆

 18.   
  R_Gamer's avatar

  Lol ik had 21 punten en dat klopt ook wel een beetje!
  zie mezelf egt als indiana jones daar staan in dat museum

 19.   
  lassieman's avatar

  18 punten 8) wel leuk om dze vragen te maken 🙂

 20.   
  Dy-88's avatar

  ik heb de test nu weer gedaan en nu heb ik 21 😛