Pop Star Academy

Je hebt de finale van Pop Star Academy gewonnen en nu moet je zorgen dat je succesvol blijft. Zal dit lukken en raak je verslaafd aan dit spel? Moet Maxis vrezen dat deze game hun Superstar zal overschaduwen?

Je wint de finale van Pop Star Academy..

Daar hoef je niets voor te doen. Het werk begint daarna pas. Nu je de ster van Pop Star Academy bent, is het belangrijk dat je je populariteit vasthoudt. Je krijgt steeds een opdracht die je succesvol moet afsluiten met een daverend optreden. Choreografen en zangleraren helpen je voor te bereiden op dit optreden en je hebt ook mensen die het licht voor je regelen.
Je optreden moet je zelf indelen. Jij kiest welke acht danspassen je gebruikt en welke lichteffecten je daarbij toepast. Als je achtergronddansers hebt, moet je ook voor hen danspassen en lichteffecten uitkiezen. Onderaan het scherm vind je een meter die kijkt of je optreden goed genoeg is om daadwerkelijk uit te voeren. Het wordt steeds moeilijker om die meter hoog genoeg te krijgen. Ik kan je zeggen, als je die meter net niet hoog genoeg krijgt om te mogen optreden, werkt dat heel irriterend.
Het idee om zelf je optreden te mogen indelen, is natuurlijk best leuk. Nou ja, de eerste paar minuten dan.

Glamour of rock?

In Pop Star Academy kun je kiezen voor een bepaalde stijl. Er zijn vijf verschillende stijlen: glamour, teen, rock, street of zen. Je kunt je kleden naar een stijl en ook je meubels in huis kun je erop aanpassen. Soms echter, wil een van je leraren niet langskomen, tenzij je je huis in hun stijl inricht. Een andere leraar wil vervolgens dat er geen items van stijl X in huis zijn. Zo moet je je huis blijven omgooien. Dit word je op den duur zat, maar je hebt weinig keus als je op de ladder van succes wilt blijven klimmen.

Allemaal metertjes

Je ster (en eventuele dansers die in je huis rondwandelen) heeft drie meters die je hoog moet houden. Een meet je gezondheid, een andere meet je plezier en de laatste je populariteit. Om je gezondheid en plezier op peil te houden, kun je een medicijnkastje kopen, een bank of een leuk spel om je te vermaken. Om populair te blijven, kun je je fans bijvoorbeeld schrijven, bellen en met ze chatten.
Een sociaal leven heb je echter niet. Je hebt je leraren en je eventuele dansers. Daar kun je wat mee praten of ruzie schoppen, maar echt leuk is het niet. In Pop Star Academy richt je je puur op je carrière.

Bugs, Graphics en Besturing

Dat er controllers in de lucht zweven als je aan het gamen bent, oké. Dat ik zo door een dichte deur kan lopen, daar kan ik me nog overheen zetten. Maar dat figuren soms niet naar een ander vertrek kunnen, omdat daar een ander persoon in de weg zou lopen, terwijl je toch echt ruim door die deur kunt, daar word ik gewoon triest van. Ook gaan leraren soms niet weg, hoe vaak je ze ook ‘Bye Bye’ wenst. Ik heb al drie van die dansers in huis die me continue in de weg lopen, wat moet ik dan nog met een overbodige leraar?

Waar ik wel een compliment voor wil geven, zijn de glimmende pakjes die je ster kan dragen, die zijn heel mooi weergegeven. Het glanst mooi en lijkt heel echt.

Je bestuurt de game voornamelijk met je muis. Dit werkt niet fijn. Je kunt de snelheid van de muis niet aanpassen, en dat ding glijdt zo over je scherm. Het is erg frustrerend als je iets probeert aan te klikken, maar je er -voor je het weet- alweer voorbij bent. Gelukkig zijn er dan nog de pijltoetsen de je in de juiste richting kunnen schuiven.

Moet ik opstaan om naar de winkel te rennen?

Ik ben niet enthousiast over deze game. De besturing vind ik heel vervelend en de graphics vallen me ook tegen. Waarschijnlijk ben ik te oud voor deze game, want dit kan mij niet lang bezig houden. Ik wil variatie en uitdaging. Pop Star Academy biedt dit niet voldoende en ik ga me dan ook al snel vervelen. Er is niets dat echt blijft motiveren om door te gaan. Ik vind dat een essentieel punt dat deze game mist en ik zou dan ook zeggen: blijf lekker zitten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren