De Games van November ’03


Billy Hatcher And the Giant Egg

6 November | Gamecube

SEGA presenteert deze maand in samenwerking met het SONIC-team een nieuwe exclusieve platformer voor de Gamecube: Billy Hatcher and the Giant Egg.
Deze nieuwe platformer draait allemaal om 1 ding: eieren rollen, eieren rollen en nog eens eieren rollen!
Billy heeft de kracht van de magische eieren ontdekt, en met deze speciale eieren moet hij onder andere een slechte koning zien te verslaan en puzzles zien op te lossen
De speler zal kleurrijke omgevingen passeren om bij elke stage een eindbaas te verslaan.
Een aangename verrassing is dat deze keer Sonic zelf ook mee zal doen om Billy een handje op weg te helpen.

Ontwikkeld door Sonic-Team, Uitgegeven door SEGA.
Verwachting:

Nils


Harry Potter: WK Zwerkbal

7 November | PC, Xbox, Gamecube en Playstation 2

Zwerkbal is een tovenaarssport, gespeeld in de lucht op bezemstelen. Twee partijen spelen tegen elkaar, en elk team heeft 7 spelers. Het veld is ovaalvormig, en aan elke kant staan 3 ringen op palen, waar de rode bal of de Slurk doorheen gegooid moet worden, door de Jagers, de keeper of de Wachter moet dit zien te verhinderen. Daarnaast vliegen er ook nog 2 zware Beukers door het veld, die de vliegers van hun bezemstelen af willen slaan. Dit moet verhinderd worden door 2 Drijvers, die met grote knuppels de Beukers naar de tegenpartij slaan. Maar het belangrijkste balletje is de kleine en snelle Gouden Snaai, deze is zo groot als een pingpongballetje en heeft vleugeltjes, waardoor hij heel snel en wendbaar is. Elk team heeft een Zoeker, die deze Gouden Snaai moet vinden en vangen, en zodra dat gebeurd is, is de wedstrijd afgelopen. Een doelpunt met de Slurk levert 10 punten op, en als je je vingers om de Snaai sluit, krijgt jouw team meteen 150 punten. Het team met de meeste punten wint.
EA probeerd nu om deze sport naar jouw lievelingsplatform te brengen, maar dan op een leuke manier. In de vorige twee Harry Potter-games, The Philosophers’ Stone en The Chamber of Secrets kon je namelijk ook zwerkbal spelen, maar dat leek helemaal nergens op. In het vierde boek wordt het WK Zwerkbal beschreven, en daar draait het ook om in deze game. Je kunt spelen met de VS, Bulgarije, Engeland, Scandinavië, Japan, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Australië, maar ook met de afdelingen van tovernaarsschool Zweinstein kan het schooltoernooi worden gespeeld. Hijs je dus als Griffoendor, Zwadderich, Ravenklauw of Huffelpuf op de bezem en ga de andere afdelingen te lijf. Of wordt gewoon Harry Potter zelf, en probeer de Snaai eerder te vangen dan Malfidus. Ook is er een multiplayeroptie, waarin 2 spelers het tegen elkaar kunnen opnemen. Het is te hopen dat deze game het Zwerkbal uit de films en de boeken wél goed naar je beeldscherm brengt.

Ontwikkeld door EA Games, Uitgegeven door EA Games
Verwachting:

Herman


Sega GT Online

7 November | Xbox

Naast Project Gotham Racing 2 komt er nog een Xbox Live racer uit deze maand, Sega GT Online is het vervolg op Sega GT 2002, een titel die niet erg goed is ontvangen door de gamers, terwijl deze toch heel erg veel bood.
Microsoft heeft geprobeerd de titel nog te redden door deze bij een Xbox te bieden, maar tevergeefs, de titel werd meer in de hoek gesmeten dan gespeeld.
Sega GT 2002 had redelijk tot goede graphics, en de online sequel is hierop niet erg vooruit gegaan.
Wel biedt de racer van WOW Entertainment zoals de titel al zegt online play aan, voor maximaal 12 racers per baan, ook bevat de game een 40-tal nieuwe wagens.
Voor GT Online heb je niet perse GT 2002 nodig, maar je kunt wel je save file van GT 2002 gebruiken zodat je niet van voor af aan hoeft te beginnen.
Of de game veel over de toonbank zal gaan blijft de vraag, want op 28 November komt er nog een online racer op de markt, en met name door de graphics zal PGR2 vaak gekozen worden.

Ontwikkeld door WOW Entertainment, Uitgegeven door SEGA
Verwachting:

Herman


Star Wars: Rogue Squadron III: Rebel Strike

7 November | Gamecube

Net als de vorige delen van deze serie speelt het zich weer af op de ijsplaneet Hoth.
Jij speelt Luke Skywalker en neemt plaats in meer dan 13 verschillende missies dat variert van luchtgevechten, grondgevechten en voertuiggevechten.
Je kunt bijvoorbeeld een vliegmissie spelen boven het boslandschap van yavin 4, om vervolgens te landen en tegen de republikeinse troepen te gaan vechten.
Verschillende voertuigen zullen te besturen zijn, wat te denken van X-wing, Millennium Falcon, Snowspeeder, Imperial speeder bike, en de AT-ST.
Je fight-skills zullen onder andere in zeer gedetailleerde levels worden getest, zoals: de beboste wereld Endor; Hoth’s bevroren ijswereld; Bespin’s wolken stad; en de dodelijke meteoor velden in de ruimte.
Rebel strike ondersteunt ook multiplayer waarin je elkaar met de star wars vliegtuigen kunt bestoken, en samen kunt werken in co-op mode.
Er zitten in deze game ook nog geinige extraatjes die je kunt unlocken zoals: nieuwe voertuigen, extra missies en locaties.
Net als bij Legend of Zelda: The Wind Waker krijg je ook een bonus-disc bij deze game.
De bonus-disc is zeker de moeite waard het bevat namelijk de Multiplayer mode die Star Wars: Rogue Squadron II: Rogue Leader niet had.
Alweer een verwachte topper in de maand November, dat wordt lang binnen zitten!

Ontwikkeld door Factor 5, Uitgegeven door Lucas Arts/Activision.
Verwachting:

Nils


Tom Clancy’s Rainbow Six 3

7 November | Xbox

In deze nieuwe Tom Clancy-titel van Ubi Soft zul je spelen met het vijfkoppige ‘Rainbow’team, dat naar alle plekken ter wereld wordt uitgezonden om de strijd aan te gaan met terreurgroepen. Deze mannen zullen in 14 singleplayermissies en negen multiplayerlevels met 30 wapens de terroristen een koppie kleiner moeten maken.
Rainbow Six 3 is geen straight port van Rainbow Six 3: Raven Shield op de PC dat begin dit jaar uitkwam. Het is een geheel nieuw spel met een ander verhaal, andere levels én Xbox Live ondersteuning.
De Rainbow Six serie staat erom bekend erg realistisch te zijn, en ook de Xbox versie is dat, maar in mindere mate dan de PC games. Daarin was je al na 1 schot kassiewijlen, hier zal dat ook snel gebeuren, door 3 of 4 kogels te hebben gevangen zal je ook naar het hiernamaals gaan, en het blijft dus toch nog moeilijk. Of deze titel met CounterStrike kan concurreren weet ik nog niet, maar het staat vast dat deze game goed wordt, heel goed.

Ontwikkeld door Red Storm, Uitgegeven door Ubi Soft
Verwachting:

Remco


Top Spin

7 November | Xbox

Top Spin is een veelbelovende tennisgame, die de Virtua Tennis voor de Xbox moet gaan worden, en deze verwachtingen ook waar lijkt te maken. Top Spin ondersteunt daarnaast ook Xbox Live en het XSN netwerk, zodat je bijvoorbeeld je eigen toernooien kunt maken, maar ook een balletje slaan tegen iemand anders of gaan dubbelen, het kan allemaal.
Top Spin heeft daarnaast ook nog eens hele mooie graphics, alle tennissers(sters), stadions, toeschouwers, tennisnetten, tennisrackets en tennisballen supermooi op je tv toveren. Maar het mooiste van alles is wel Anna Kournikova, al zitten er naast haar nog 15 echt bestaande proftennissers(sters) in het spel, zoals Leyton Hewitt, Pete Sampras en de zusjes Williams. Ook kun je een eigen sportman of vrouw maken, en deze helemaal ‘tunen’ met te verdienen ervaringspunten.
De gameplay lijkt voor beginners erg makkelijk te worden, zonder dat hij voor de gevorderden ook te simpel wordt. Dit komt doordat je effect- en risicoballen kunt slaan, die een stukje techniek en timing vereisen.
Of Top Spin alle verwachtingen ook echt waar gaat maken, dat zullen we zien op de eerste vrijdag van de maand, 7 november.

Ontwikkeld door Power and Magic, Uitgegeven door Microsoft
Verwachting:

Remco


True Crime: Streets of LA

7 November | Xbox, Playstation 2 en Gamecube

In True Crime: Streets of LA neemt de speler de rol over van Nick Kang, werkzaam voor E.O.D. (Elite Operations Division). Hij krijgt de uitdagende taak om de Chinese Triad en Russische Maffia uit te schakelen, die van Los Angeles een groot oorlogsgebied hebben gemaakt.
Laat je meeslepen in de meest explosieve vuurgevechten, dodelijke martial arts en hoge snelheid vuurgevechten in meer dan 250 vierkante miles in het realistisch nagebouwde LA. Het maakt niet uit rijdend of op de voet het is allemaal mogelijk in deze nieuwe game met unieke missies die bestaan uit: onschuldige mensen beschermen, zwaar bewapende badguys neerschieten en sporen zoeken voor de meest merkwaardige mysteries.
Je kunt onschuldige mensen vermoorden, in auto’s rond gaan racen of gewoon het rechte pad kiezen door de badguys uit te roeien.
Deze game gaat november naar alle waarschijnlijkheid niet halen omdat er een rechtszaak tegen de makers is aangespannen, ze worden ervan beschuldigd plagiaat te hebben gepleegd. Nee niet aan Rockstar maar aan misdaadschrijver Robert Crais valt het waarschijnlijke uitstel te verwijten. Hij verwijt Activision op zijn beurt het hoofdpersonage uit een van zijn boeken te hebben “geleend”.
Maar als True Crime dan wel in de winkels komt te liggen, is er een grote kans dat dit spel grote concurrentie kan gaan leveren met Grand Theft Auto. We zullen zien wie de beste is…

Ontwikkeld door Luxoflux, Uitgegeven door Activision
Verwachting:

Kevin


Amped 2

14 November | Xbox

De Xbox leeft nu al enige tijd, en van launchtitels die aansloegen zaten dus vervolgen in de planning, die gelukkig voor ons allemaal rond deze tijd uitkomen.
Ook van de snowboardgame Amped stond een vervolg geplanned, en deze zal nog deze maand verschijnen.
In Amped staat realisme een stuk hoger dan in bijvoorbeeld de SSX reeks van EA, zo zul je niet een 3 dubbele flik-flak achterover kunnen maken, maar blijft het nog wel leuk om te doen.
Amped 2 geeft je weer wat je van elke first-party titel gewend bent, prachtige graphics die je echt in de wintersfeer moeten brengen.
Er zijn onder andere een arsenaal aan nieuwe tricks toegevoegd, en naast dit natuurlijk ook nieuwe banen, rijders en modes.
Het grootste voordeel is echter dat Amped 2 deel uit maakt van het XSN Sports netwerkt, wat dus volledige Xbox Live ondersteuning betekend, en wie wil dat nou niet.
Of het opschroeven van de gameplay is gelukt, en of we er een lekkere snowboardgame aan overhouden zul je lezen in de review die rond de tijd van release hier op Gamersnet te vinden is.

Ontwikkeld door Microsoft, Uitgegeven door Microsoft
Verwachting:

Herman


CounterStrike: Condition Zero

14 November | PC

CounterStrike is een megapopulaire Half-Life mod die helemaal gefocust is op multiplayer via internet. In CounterStrike ben jij een terrorist of een antiterrorist, en moet je elkaar ten eerste natuurlijk proberen te fraggen, maar ook dingen als het onschadelijk maken van bommen en het redden van gijzelaars zijn dingen die je moet voltooien om een ronde te winnen. Wanneer je in zo’n ronde het loodje legt moet je ook echt wachten tot de volgende begint, respawnen is dus niet mogelijk. Er zitten zeer veel wapens in het spel, die allemaal erg realistisch zijn, even realistisch als de rest van het spel.
CounterStrike : Condition Zero voegt daarnaast ook nog eens een singleplayermode toe aan de game, die ongeveer hetzelfde in gaan houden als de multiplayer, je zult dus weer zoveel mogelijk kills moeten halen, of andere objectives moeten halen. Maar AI is (meestal) een stuk minder slim als echte mensen, en de multiplayer wordt dan ook verbeterd. Er zijn nieuwe wapens, modes en maps, en de graphics worden opgepoetst. Overigens moet je deze game wel gewoon in de winkel kopen, en is Condition Zero niet gratis te downloaden zoals Half-Life, CounterStrike en de updates zelf.

Ontwikkeld door Ritual en Valve, Uitgegeven door Vivendi
Verwachting:

Remco


Grabbed by the Ghoulies

14 November | Xbox

Na jaren voor Nintendo’s producten games te hebben gemaakt komt deze maand de eerste Rare game voor de Xbox uit.
Voor de niet wetenden, de Britse developer Rare werd verleden jaar door Microsoft opgekocht om voor het Xbox-platform games te maken, waarvan Grabbed by the Ghoulies de eerste zal zijn.
Ghoulies is een grappige beat’m’up game met cell-shaded graphics waardoor het net een stripverhaal moet lijken.
Jij bent Cooper en je gaat in een spookhuis op zoek naar je vriendin die ontvoerd is, van kamer tot kamer kom je de gekste geesten en spookjes tegen die je met de raarste wapens kunt aanvallen, wat denk je van een waterpistool of een honkbalknuppel, alles wat in het huis los en vast zit kun je gebruiken.
Grabbed by the Ghoulies zal een jongere doelgroep hebben dan de gemiddelde Xbox-gamer, dus of Rare er goed aan doet deze titel uit te brengen, we zullen het merken.

Ontwikkeld door Rare, Uitgegeven door Microsoft
Verwachting:

Herman


Lord of the Rings: The Return of the King

14 November | Xbox, PlayStation2, PC, Gamecube

Miljoenen mensen zullen tegen het einde van het jaar een bezoekje brengen aan de bioscoop, want dit jaar komt het laatste deel uit de wereldberoemde trilogie The Lord of the Rings te draaien.
En net als met de 2e film The Two Towers, komt er ook over de 3e film weer een game van EA uit.
De game zal gelijk lopen naast de game en beloofd weer een heerlijk hack’n’slash avontuur te worden.
Dit keer zul je niet alleen met Aragorn, Gimli of Legolas maar met nog 6 andere personages kunnen spelen, waaronder Gandalf en Frodo.
Voor de PlayStation2 gamers is er een online optie, en de rest kunt genieten van een co-op mode.
The Two Towers was eigenlijk beschamend kort, maar doordat je in the Return of the King met 9 verschillende karakters de game kunt spelen belooft het nog wat te worden, ook grafisch ziet de game er erg goed uit, die-hard fan of niet, dit kan een interessante titel worden.

Ontwikkeld door EA Games, Uitgegeven door Electronic Arts
Verwachting:

Herman


Mario Kart: Double Dash

28 November | Gamecube

Alweer een aankomende topper op de Gamecube is Mario Kart: Double Dash!!.
Vele voorspelde een simpele update van de N64-versie, maar dit bleek echter op de E3 niet zo te zijn.
In Mario Kart:Double Dash!! race je niet met 1 persoon maar met twee bekende Nintendo-figuren.
Zo zal de een de kart besturen, en de ander de tegenstanders het zo moeilijk mogelijk proberen te maken. Dit kan door middel van items te gebruiken.
De items zijn onder andere de rode schilden, groene schilden, mushrooms en dergelijke.
Maar elke character heeft ook een eigen special-item die kan worden gelanceerd door op het vraagteken te komen.
Tijdens het rijden kan de bestuurder en de bijrijder wisselen van plaats door middel van een druk op de Z-knop. Zo kun je bijvoorbeeld als jij op de eerste plaats rijdt en je pakt een special-item deze bewaren door van plaats te wisselen, en hem even later weer te gebruiken als je achter op schema ligt.
Mario, Luigi, Peach, Yoshi, Donkey Kong, Bowser, Wario, Koopa Troopa, Koopa Paratroopa, Diddy Kong, Birdo, Baby Mario, Baby Luigi, Baby Bowser, Waluigi en Daisy zijn allemaal van de partij in dit nieuwe kart-avontuur!

Ontwikkeld door Nintendo, Uitgegeven door Nintendo.
Verwachting:

Nils


Terminator III: The Rise of the Machines

14 November | Xbox, Playstation 2

Afgelopen zomer ging de derde Terminatorfilm in premiére, waarin Arnold Schwarzenegger weer de goede robot speelde. De bad girl was dit keer de T-X, een nieuwe geavanceerde machine die op de dood van John Connor, zijn toekomstige vrouw en handlangers. De Terminator moet dit weer verhinderen, en een spannende actiefilm volgt.
The Rise of the Machines in spelvorm laat je dit avontuur op je Xbox of Playstation 2 naspelen, maar dit keer vanuit de ogen van Arnie zelf. Veel wapens en kogels zullen door je beeld vliegen, in deze shoot ‘em up die waarschijnlijk net zo goed wordt als de gelijknamige film. Magertjes dus…

Ontwikkeld door Clever’s Games, Uitgegeven door Atari.
Verwachting:

Remco


Terminator III: The War of the Machines

14 November | PC

Terwijl op de consoles Rise of the Machines verschijnt waarin je de gelijknamige film volgt, krijgen de PC-gamers War of the Machines voor de kiezen. De game speelt zich af in 2032 en is bedoeld voor online gameplay. Speel met 32 andere gamers een spel op leven en dood. Kies je de zijde van de mensen, wordt dan een hunter, heavy hunter, scout of supply crewman. Kies je voor de zijde van de allesvernietigende machines, wees dan bereid om een T900 Endoskeleton, T900a Infiltrator, HK tank of FK hovercraft te worden. De stem en motion capturing van Arnold Schwarzenegger zelf is verwerkt in deze game!

Ontwikkeld door Clever’s Games, Uitgegeven door Atari.
Verwachting:

Danny


Beyond Good & Evil

21 November | PlayStation2 (PC 28 November, Xbox en Gamecube begin 2004)

Maarliefst 3 jaar duurde het voordat het eindelijk af was; Beyond Good & Evil. De man achter Beyond Good & Evil is Michel Ance die we kennen van onze arm- en beenloze vriend Rayman. In die drie jaar ontwikkelde hij de game met het volgende verhaal:
Beyond Good & Evil speelt zicht af op de planeet Hyllis wat ooit een rustig planeetje was. Tegenwoordig is er een oorlog aan de gang tussen de mensen en heuse DomZ. Dit zijn buitenaardse wezen die zich gewoon onder de mensen bevinden. Dit is nou juist het moeilijke om in te schatten of je nou met onschuldige wezen praat, of dat je het met een DomZ te doen hebt.
In dit spel speel je Jade die de opdracht heeft verschillende dingen te fotograferen. Uiteraard zijn dit doelen van de DomZ en die stellen Jade’s bezoek niet erg op prijs. Al pratend met de mensen op Hyllis en de nodige komische mini-games zul je verder komen in dit spel. Is dit het zoveelste spel dat een soort imitatie van een Zelda-game of is het dit keer een andere originele koek? We will see it soon.

Ontwikkeld en Uitgegeven door Ubi Soft
Verwachting:

Lars


Need for Speed: Underground

21 November | Xbox, PlayStation2, Gamecube en PC

De Need for Speed games staken vroeger met kop en schouder boven de andere racegames uit, en was zonder twijfel de beste arcaderaceserie, toendertijd. Maar deze reputatie is de afgelopen jaren flink afgenomen, door mindere delen zoals Hot Porsuit 2. Underground beloofd weer zoals vanouds een heerlijke racegame te worden, net zoals zijn voorouders, met een heerlijk gevoel voor snelheid.
In Need for Speed: Underground draait het allemaal om illegale straatraces, opgevoerde bolides en gruwelijk hoge snelheden. Het lijkt erop dat EA deze keer serieus werk maakt van een game, en Underground beloofd dan ook erg goed te worden. Meer dan 20 echt bestaande auto’s van onder andere Subaru, Toyota en Mitshubitshi zijn helemaal op te voeren en up te graden, om nog meer snelheid uit je bak te persen. Aan die snelheid is ook goed geknutseld, wanneer je erg snel gaat ontstaat er een soort blur-effect, waardoor alles wazig wordt en je een echt gevoel van snelheid krijgt, een techniek die eerder al bij MotoGP 1 en 2 werd gebruikt. Underground gaat online voor de PS2 en PC, wat het feest helemaal compleet maakt, maar of deze game kan concurreren met Project Gotham Racing 2? Ik denk van niet…

Ontwikkeld door Black Box Games, Uitgegeven door EA
Verwachting:

Remco


Ratchet & Clank 2: Locked & Loaded

21 November | PlayStation2

Al een jaar na het eerste deel verschijnt er weer een vervolg, met de ondertitel Locked and Loaded. Het succes van het eerste deel was een redelijk grote verrassing, vooral ook omdat niet veel mensen van de game gehoord hadden. Nummertje twee belooft vooral meer van hetzelfde, maar dan meer uitgebreid. Grotere levels, meer levels en wapens die je nu ook kunt verbeteren naarmate je verder komt in het spel.
Het eerste deel was een heerlijk speelbare platformgame met leuke wapens en nog leukere minigames. Deel twee belooft meer van hetzelfde te herbergen, dus de platformfan kan z’n hart weer ophalen.

Ontwikkeld door Insomniac Studios, Uitgegeven door Sony
Verwachting:

Gerard


Prince of Persia: Sands of Time

21 November | PlayStation2 (PC 5 December, Xbox en Gamecube begin 2004)

Na het dramatisch slechte Prince of Persia 3D, belooft dit vierde deel van Prince of Persia een hele verbetering te zijn. De game scoort vooral erg hoog op sfeer en stijl. Grafisch en qua speelbaarheid gaat deze game het ook erg goed doen. Wat ook belangrijk is het spelen met tijd, het terugspoelen en dergelijke. Meer over deze game kun je lezen in de uitgebreide preview van deze game.
Prince of Persia: Sands of Time ligt voor de PlayStation2 op 21 november in de winkel, op de PC verschijnt hij tegelijkertijd met Sinterklaas. De Xbox’ers en Cube’ers moeten tot volgend jaar wachten om deze game te kunnen spelen.

Ontwikkeld door Ubisoft Montreal, Uitgegeven door Ubisoft
Verwachting:

Gerard


Tony Hawk’s Underground

21 November | Xbox, PlayStation2, Gamecube

Tony Hawk flikt het even; een eigen kledinglijn, sprongen over waanzinnige dieptes om scheel van te worden, af en toe lukt het hem als enige in de wereld om in de lucht 900 graden te draaien en hij zet een zeer succesvolle reeks spellen op de markt met zijn eigen naam erop. Vier delen kwamen er al uit en nu komt Activision dan met het vijfde deel: Tony Hawk’s Underground. Dit keer gaat het niet om skaters die al aan de top staan, maar om jou! Je zult moeten beginnen net als iedere skater heeft gedaan: op je skateboard op straat. Naarmate je handiger wordt met je plankje zul je vanzelf bekendere en dus ook betere skaters tegen komen. Zo kun je je naar de top skaten en dus kun je levels, voorwerpen en personages gaan unlocken.
Ook in THUG zal de nodige humor weer aanwezig zijn. Wie heeft zich niet rot gelachen in de voor gaande delen om de soms belachelijke opdrachten en mini-games. Honkballen met geesten uit Alcatraz, achter de staart van een olifant gaan hangen in de Zoo, het kan Tony niet gek genoeg worden. En eindelijk kan je dit keer van je board afstappen zodat je niet sneaky de trap óp kan rijden.
Wanneer je over een digitale camera beschikt kan je je eigen hoofd op een skater zetten. Dit is natuurlijk wel leuk om te zien dat de skater op dezelfde plaats puisten heeft als jouw. Op die manier maakt het het spel nog allemaal net ietwat leuker.

Ontwikkeld door Neversoft, Uitgegeven door Activision
Verwachting:

Lars


Total Club Manager 2004

21 November | Xbox, PlayStation2, Gamecube en PC

‘Tot de grasspriet alles uit plannen’, zo zou je meestal de meeste manangementspellen het best kunnen omschrijven. Zo ook Total Club Manager 2004 dat het vervolg is (enigszins logisch) op TCM 2003. In deze game heb je keuze uit ruim 50 competities (waar onder ook de Holland Casino en Gouden Gids Divisie) met ruim 30.000 écht bestaande voetballers en nog eens 25.000 jeugdspelers. Dat laatste gaat een belangrijke rol spellen in het spel aangezien oudere rotten in het vak er na enkele seizoenen ermee moeten stoppen. Dan zijn de broekies daar om hun eerbiedig te vervangen.
Ook wordt er van alles beweerd over een fusie met Fifa en dat het mogelijk zou zijn om beide spellen te koppelen. Het zou dus kunnen dat je via Total Club Manager 2004 je strategie uit plant, en met datzelfde team vervolgens aan de slag kunnen op Fifa 2004. Ook competities zouden overgenomen kunnen worden. Electronic Arts wil echter nog niets bevestigen.
Wat we wel kunnen verwachten is weer een degelijke managementgame, die op veel fronten beter zou moeten worden dan zijn voorganger. We zullen zien…

Ontwikkeld door EA Sports, Uitgegeven door EA
Verwachting:

Lars


Buffy the Vampire Slayer: Chaos Bleeds

27 November | Xbox, Playstation 2 en Gamecube

Buffy The Vampire Slayer: Chaos Bleeds is een third-person fighting adventure game gebaseerd op de succesvolle tv-serie Buffy The Vampire Slayer.
Net als in de tv serie speelt het zich af op ground-zero in Sunnydale in California.
Het verschil met het vorige deel is dat het scenario dit keer wordt geschreven door de scenario schrijver van het vijfde seizoen.
Buffy, Angel, Willow, Xander en Spike zijn dit keer van de partij en bezitten elk hun eigen specialiteiten.
Het is weer aan jou om de bloederige vampieren weer de nek om te draaien.
Deze game zal waarschijnlijk ook een multiplayer-optie gaan bevatten, waar je een vampierendoder speelt of een bloeddrinkende Dracula.
In deze game zal je, net als in de vorige, deelnemen in een speciaal voor de game verzonnen aflevering, die dezelfde sfeer, humor én stemmen van de tv serie bevat. Waar het origineel alleen voor de Xbox beschikbaar was zal deze game voor alle 3 de consoles verschijnen.

Ontwikkeld door Eurocom, Uitgegeven door Vivendi
Verwachting:

Kevin


1080: Avalanche

28 November | Gamecube

Op de N64 was 1080 al een lust voor het oog, maar Nintendo komt nu ook met een opvolger op de Gamecube: 1080: Avalanche.
Creëer je eigen Avalanches (lawine’s), maak rock-slides en trotseer gevarieerde weersomstandigheden die van invloed zijn op je board-technieken.
Voer ongeloofwaardige combo’s uit, of pak een rechte lijn en zorg dat je zo snel mogelijk beneden bent.
Ervaar het gevoel van echt snowboarden met de nieuwe soepele gameplay, die je zult ervaren alsof je op een echte sneeuwberg zit.
Ook is er een multiplayer-mode met match race, time attack, trick attack, contest, en training mode welke een half-pipe bevat voor de wat langere stunts.
Verder schijnt het nog zo te zijn dat je he took online tegen elkaar kunt opnemen via LAN-verbinding, kortom veel board-plezier in de toekomst.

Ontwikkeld en Uitgegeven door Nintendo.
Verwachting:

Nils


Legacy of Kain: Defiance

28 November | Xbox, Playstation 2

Het sprookje van Kain gaat al lang de ronde in de wereld van de games. Een nobele ridder sterft, een duistere vampierenkeizer is geboren. Na een aantal games als de duistere heerser Kain zelf te hebben gespeeld verandert het perspectief. We volgen nu Raziel, ooit een trouwe dienaar van Kain, nu een zielloos nachtwezen zinnend op wraak. Wat is er nou gebeurd? Keizer Kain, verblindt door jaloezie omdat Raziel eerder vleugels kreeg dan hij, besloot met hem af te rekenen door zijn die te verscheuren en hem in een bodemloze put te gooien. Helaas voor Kain, geen put is bodemloos en boontje komt om zijn loontje. In deze game kan je voor het eerst met Kain en Raziel allebei spelen.
Defiance wordt net als de andere spellen uit de serie een hack ’n slashgame, met ook platformelementen. De game wordt grafisch niet slecht, en ook de previews liegen er niet om, Defiance speelt best lekker. Maar toch lijkt Lord of The Rings: The Return of the King me de betere hakgame te worden van november.

Ontwikkeld door Crystal Dynamics, Uitgegeven door Eidos
Verwachting:

Kevin


Medal of Honor: Rising Sun

28 November | PlayStation2, Xbox, Gamecube

Voor het eerst zul je met Medal of Honor Europa verlaten en naar het ‘echte’ Oostfront gaan, in Azie welteverstaan. De game begint met het bombardement van de Jappen op Pearl Harbor, op ik dacht 8 december. Je moet dit zien te overleven en tegelijkertijd een aantal Japanse vliegtuigen neerhalen. Je begint dus gelijk in actie, een van de grote pluspunten van de hele Medal of Honor reeks.
Op 28 november ligt deze game bij je plaatselijke spellenhandelaar. Het belooft weer een echte Medal of Honor game te worden, met goed geluid en speelbaarheid en iets minder goede graphics.

Ontwikkeld door Electronic Arts, Uitgegeven door EA Games
Verwachting:

Gerard


Metal Arms: Glitch in the System

28 November | Xbox, Playstation 2 en Gamecube

Metal Arms is een game met een schattig robotje, Glitch, die zo uit een 3D platformer lijkt te zijn weggelopen. Niets is echter minder waar; Metal Arms: Glitch in the System is een shooter waarin je als Glitch een heel leger uit de weg dient te ruimen voor een of ander onbelangrijk doel. Het spel doet mij erg denken aan Jet Force Gemini een van de vele leuke games op de Ninteno64. Je speelt het spel vanuit third

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren