Playstation 2 Games van Oktober

Tiger Woods PGA Tour 2004
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 2 Oktober

Naast NHL en Fifa brengt EA Sports deze maand een nieuwe game uit van Tiger Woods, golfen dus. Dit jaar zijn we vanzelfsprekend bij editie 2004 uitgekomen, en er zijn weer een paar verbeteringen doorgevoerd. Zo is bijvoorbeeld de ‘swing’ veranderd, je kunt nu met je analoge stick je golfstick besturen, en zo de bal een mep geven. Het golfen zelf is erg realistisch gebleven, en de minigames zijn lekker arcade.
Er zijn twee nieuwe modes in het spel gekomen, te weten het PGA Tour Season, waarmee je een heel seizoen afwerkt, en World Tour, die ook voor zichzelf spreekt. Ook kan je weer multiplayeren, en proberen met minder slagen dan je vrienden een hole af te werken.

·    Ontwikkeld en uitgegeven door EA Sports
·    Verwachtingen:

Remco


NHL 2004
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 3 Oktober

Naast ESPN Hockey 2004 komt er ook EA’s jaarlijkse ijshockeygame, dit keer dus NHL 2004. Zoals alle EA Sports games is de gameplay een beetje arcade, en behoorlijk snel. Daar is in dit deel vrijwel niks aan veranderd, maar de tegenstand is wel verbeterd. De andere club stelt zich strategisch en tactisch op, en het scoren zal een stuk moeilijker worden.
Ook zijn er meer clubs, spelers en landenteams dan in de vorige editie. Natuurlijk ziet alles er weer ietsje pietsje mooier uit, en vooral de stadions en de spelers hebben een poetsbeurt gekregen. Op de Playstation 2 en de PC zal deze game online te spelen zijn.

·    Ontwikkeld en uitgegeven door EA Sports
·    Verwachtingen:

Remco


Jak II: Renegade
Platform: Playstation 2
Release: 10 Oktober

00height=

Na het grote succes van Jak and Daxter besloot ontwikkelaar Naughty Dog (Crash Bandicoot) een vervolg te maken. Inmiddels zijn we weer een tijdje verder en komt de release van Jak II: Renegade steeds dichterbij.
Jak II speelt zich zo’n 300 jaar af na het eerste deel. Ze komen terecht in een stad waar robots en achterbakse politici het voor het zeggen hebben. Vrij snel wordt Jak opgepakt, tegen de tijd dat Daxter hem eindelijk heeft gevonden heeft Jak nog een motto: wraak op de mensen die dit hem hebben aangedaan. Toch wel vrij volwassen voor een platformgame. Je zult je door veel levels heen moeten slaan, en met veel vijanden de strijd aangaan met de bekende wapens uit deel een.

Deze game belooft een van de beste platformgames van dit jaar te worden! Je kunt deze game ergens in oktober bij je plaatselijke spellenboer halen.

· Ontwikkeld door Naughty Dog en uitgegeven door Sony
· Verwachtingen:

Gerard


Backyard Wrestling: Dont try this at home!
Platform: Xbox/Playstation 2
Release: 17 Oktober

In Amerika is alles groot, groter groots. Juist dan zou je verwachten dat  worstelen zonder die grote shows zou floppen. Het tegen deel is echter waar, want de Amerikanen wisten dat dit wel echt was. Daarom deed de Backyard Wrestling: Don’t Try This At Home serie het erg goed bij de Amerikaanse tv-kijker. Zo goed dat jaren later Paradox Development er wel brood in zag en een spel gebaseerd op de serie maakte. Aan Eidos is het de taak om hem uit te geven, zij kunnen immers ook wel een succesje gebruiken.
Backyard Wrestling is gewoon worstelen zonder zo’n scheidsrechter die de leukste moves tegen houdt. Alles mag worden gebruikt of het nou los of vast zit.
Het ziet er naar uit dat Backyard Wrestling een street-fighter wordt, die net even wat extra’s toevoegt wat je vaak bij street-fight games mist. We will see it.

·    Ontwikkeld door Paradox Development en uitgegeven door Eidos.
·    Verwachtingen:

Lars


Judge Dredd: Dredd vs. Death
Platform: Playstation 2/Xbox/Gamecube/PC
Release: 17 oktober

Als je een beetje een filmkenner bent heb je waarschijnlijk al een keer van Judge Dredd gehoord, met onder andere Sly ‘Rambo’ Stallone. Veel mensen weten echter niet dat dit een comic-reeks was, net als Spiderman en Batman. Het verhaal is dat je een politieagentje bent, maar tegelijkertijd ben je ook rechter. Je arresteert iemand en bepaald gelijk hoe lang hij of zijn de bajes indraait, scheelt weer een heleboel tijd. In deze game begin met de wetten te leren om Judge te zijn, je zult natuurlijk ook lood moeten gaan schieten. Helaas is een van de kritieken dat de wapens niet altijd het gewilde resultaat brengen.

Kan een leuk shootertje worden, maar misschien wat overbodig aangezien de vele topshooters die er aankomen de komende maanden.

·    Ontwikkeld door Rebellion en uitgegeven door Vivendi Universal.
·    Verwachtingen:

Gerard


Pro Evolution Soccer 3
Platform: Playstation 2/PC (November)/Xbox (Misschien)
Release: 17 oktober

Pro Evolution Soccer is op dit moment de beste footiegame die er te krijgen is, en het derde deel in Konami’s succesvolle voetbalserie lijkt daar geen eind aan te maken. De gameplay is zo mogelijk nóg leuker en realistischer geworden, en de AI van jouw team en de tegenstander is ook verbeterd. Ook zijn nu de licentie’s van de echte spelersnamen en teamnamen gekocht, je zult dus echt met Real Madrid en Ronaldo kunnen spelen, in plaats van Rael Madrud en Ronildo.

·    Ontwikkeld en uitgegeven door Konami.
·    Verwachtingen:

Kevin


Rolling
Platform: Xbox/Playstation 2
Release: 24 Oktober

Naast skateboarden is ook het stuntskaten op inlineskates al jaren erg populair, en de gamesdevelopers spelen daar goed op in. Zo konden we vorig jaar al aan de gang met Aggresive Inline en Jet Set Radio Future, dit keer staat ons waarschijnlijk een nog beter avontuur te wachting, in de vorm van Rolling.
In Rolling zul je met 21 skaters kunnen skaten op heel veel officieel gelicenseerde skates, in natuurlijk heel veel wijde skatebroeken en -shirts. De airs, grinds en grabs die je maakt zijn net echt, en er zit natuurlijk ook een combosysteem in de game. Skaten doe je natuurlijk in een skatepark, of op straat. In 10 straatlevels en in 4 echtbestaande skateparklevels kun je dus aan de gang om zoveel mogelijk punten te gaan halen. Ook zit er natuurlijk weer een Create-a-Skater optie in, en je kunt ook een eigen skatepark bouwen, om die daarna zelf uit te testen. Dit alles zal natuurlijk weer ondersteund worden door een lekkere skasound- en hiphoptrack. Het is eigenlijk gewoon Tony Hawk, maar dan op skeelers.

·    Ontwikkeld door Rage en uitgegeven door SCI.
·    Verwachtingen:

Remco


ESPN NBA Basketball 2004
Platform: Xbox/Playstation 2
Release: 31 Oktober

Naast EA Sports en Microsoft Games komt ook Sega dit jaar weer met een hele nieuwe versie van hun sportgamesserie, dus ook de nieuwste update van hun Basketballgame komt naar ons land toe. Basketball is in Amerika erg populair, maar hier heeft de sport natuurlijk ook een flinke hoeveelheid fans, waardoor een groot publiek aangesproken wordt.
EA’s NBA Live en Microsofts’ NBA Inside Drive zijn een beetje arcade, en spelen erg vlug. Sega’s Rugbygame lijkt te gaan voor het realisme en speelt iets trager, om de spelervaring zo goed mogelijk over te brengen op de speler. Er is een uitgebreide career mode aanwezig waarin je met één van Amerika’s beste teams aan de slag kunt gaan, een wereldkampioenschap spelen met een landenteam of er zelf eentje maken en spelers kopen van de andere clubs. Natuurlijk is er ook multiplayer, je kunt het splitscreen tegen elkaar opnemen, of dat online doen, via Xbox Live. Ook kun je allerlei updates downloaden, nieuwe spelers, stadions en statistieken.

·    Ontwikkeld door Visual Concepts en uitgegeven door SEGA.
·    Verwachtingen:

Remco


ESPN NFL Football 2004
Platform: Xbox/Playstation 2
Release: 31 Oktober

Naast EA Sports en Microsoft Games komt ook Sega dit jaar weer met een hele nieuwe versie van hun sportgamesserie, dus ook de nieuwste update van hun American Footballgame komt naar ons land toe. In de States is American Football, of Rugby mateloos populair, maar hier gaat het nog niet zo goed met de sport, kijk maar naar de bezoekersaantallen van wedstrijden van de Amsterdam Admirals.
Naast Madden NFL 2004 komt er dit eindejaar ook ESPN NFL Football 2004 uit. Sega’s Rugbygame lijkt te gaan voor het realisme, om de spelervaring zo goed mogelijk over te brengen op de speler. Zoveel mogelijk speeltactieken zijn in de game gestopt, en strategie zal je dus moeten leiden naar de overwinning. Er is een uitgebreide career mode aanwezig waarin je met één van Amerika’s beste teams aan de slag kunt gaan of er zelf eentje maken en spelers kopen van de andere clubs. Natuurlijk is er ook multiplayer, je kunt het in splitscreen tegen elkaar opnemen, of dat online doen, via Playstation 2 Network Gaming.

·    Ontwikkeld door Visual Concepts en uitgegeven door SEGA.
·    Verwachtingen:

Remco


ESPN NHL Hockey 2004
Platform: Xbox/Playstation 2
Release: 31 Oktober

Naast EA Sports en Microsoft Games komt ook Sega dit jaar weer met een hele nieuwe versie van hun sportgamesserie, dus ook de nieuwste update van hun IJshockeygame komt naar ons land toe. In Noord-Amerika en in Scandinavië is IJshockey mateloos populair, maar hier wil het nog niet zo vlotten met de sport. Toch verkopen de games hier aardig, en dan hebben we het vooral over EA’s NHL games.
Dit jaar komen er voor de PS2 NHL 2004 en ESPN NHL Football 2004 uit. Net zoals NFL Football lijkt Sega’s IJshockeygame te gaan voor het realisme, om de spelervaring zo goed mogelijk over te brengen op de speler. Naast realistisch is de gameplay ook snel, en actie staat ook voorop in de game. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om mensen schouderduwtjes te geven, of ze een klap met je stick te verkopen. Loeihard uithalen met de puck is ook mogelijk. Naast Amerika’s, Canada’s en de beste clubs uit Scandinavië, samen met al hun spelers, zijn ook 15 internationale teams aanwezig, die je zult moeten begeleiden in de career mode. Natuurlijk is er ook multiplayer, je kunt het in splitscreen tegen elkaar opnemen, of dat online doen, via Playstation 2 Network Gaming.

·    Ontwikkeld door Visual Concepts en uitgegeven door SEGA.
·    Verwachtingen:

Remco


Fifa 2004
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 31 Oktober

Het voetbal seizoen is internationaal weer begonnen en dat betekent dat we ons borst nat kunnen gaan maken voor allemaal nieuwe versies van voetbalgames. Zo ook dus weer van het enige echte officiële voetbalspel, FIFA Football. We zijn inmiddels aanbeland bij FIFA Football 2004 en nog steeds blijft het boeien. Om de cover te sieren worden elke versie maar weer sterren ingehuurd. Dit keer kunnen we de Franse topvoetballer Thierry Henry, de Italiaan Allesandro Del Piero en de Braziliaanse Ronaldinho verwachten.
Vaak wordt FIFA Football verweten dat het niet vernieuwend genoeg zou zij. Deze verwijten worden blijkbaar erg serieus genomen omdat we al enkele vernieuwingen in de game-play hebben gezien. Dit keer komt er een heus ‘Off the Ball-systeem’ de game verrijken. Dit houdt in dat je niet alleen de man achter de bal bestuurd, maar ook de andere spelers rondom tot je beschikking hebt. Kortom, in FIFA Football 2004 wordt positiespel belangrijker!

·    Ontwikkeld en uitgegeven door EA Sports.
·    Verwachtingen:

Lars


SSX3
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube
Release: 31 Oktober

Eind deze maand komt het derde deel uit van Supreme Snowboarding Xtreme, oftewel SSX3, EA Big’s snowboardfranchise. De game is door en door arcade, en draait geheel om snelheid en over-the-top stunts. Wat dacht je bijvoorbeeld van een radslag op je snowboard, er een saltootje omheen en daarna nog een stuk of 3 rondjes om je as draaien.
De game bestaat uit één grote berg, met 3 verschillende pieken. Op de pistes zul je zoveel mogelijk stunts uit moeten halen, om zoveel mogelijk punten te vergaren, waarmee je dan skiliftkaartjes kunt kopen. Vanzelfsprekend zijn de hogere skiliften duurder, en wanneer je van de hoogste piek helemaal naar beneden te snowboard, ben je inmiddels wel een half uurtje verder. Gigantische sneeuwgebieden dus met erg mooie graphics en leuke gameplay. De soundtrack wordt ook top met nummers van Junkie XL, The X-Ecutioners, Red Hot Chilli Peppers en Fat Boy Slim.

· Ontwikkeld en uitgegeven door EA Big
· Verwachtingen:

Remco


This Is Football 2004
Platform: Playstation 2
Release: 31 Oktober

Niet alleen Fifa Football 2004 en Pro Evolution Soccer 3 komen deze maand uit, ook de geduchte concurrent TIF 2004 laat zijn neus weer zien. This is Football wordt vaak gezien als de football-game die net even Fifa voor is op het gebied van graphics, en gameplay, maar zijn meerdere moet bekennen in een Pro Evolution Soccer game. Een minpunt, waarvan nog niet duidelijk is of het deze versie anders is, is dat TIF niet altijd de kloppende namen heeft in verband met auteursrechten. Sommige voetballers willen geld voor hun naam in het spel en dat is te veel van het goede, vinden de makers. We vermoeden dus dat we weer namen tegen zullen komen als Jaap Stum…
De gameplay was daarentegen wel altijd in orde, en dit keer zal dit weer zo zijn.

·  Ontwikkeld en uitgegeven door Sony
·  Verwachtingen:

Lars


Unlimited Saga
Platform: Playstation 2
Release: 31 oktober

Unlimited Saga is zeker geen gewone game, dit is overigens het eerste deel van de nieuwe saga. Maar het aparte aan deze game is, dat alle grafische omgevingen en dergelijke hand geschilderd en getekend zijn. Het verhaal wordt uit verschillende perspectieven verteld, zodat het verhaal veel mensen aan zal spreken.
De verwachtingen van deze game waren zeer hoog gespannen, natuurlijk omdat Square Enix deze game ontwikkeld. Helaas werd deze game slecht ontvangen in de States waardoor de verwachtingen in Europa getemperd zijn. 

· Ontwikkeld door Square Enix en uitgegeven door Atari
· Verwachtingen:

Gerard


Worms 3D
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 31 Oktober

Met Worms Armageddon leek het voergoed einde verhaal met Team 17’s wormen. De game werd al voor de derde keer in toch vrijwel hetzelfde jasje uitgegeven. Tussendoor hadden we dan nog even een totaal andere game dat veel weg had van Bust-a-move: Worms Blast. Het spel leek aan een stille dood te gaan sterven, maar nu is er een totaal vernieuwende gameplay! Jawel, zoals de naam al zegt: Worms 3D. We krijgen de onschuldige ogende wormpjes nu in het driedimensionaal te zien. Dat betekent wel dat sommige wapens uit het wapenarsenaal vallen omdat het gewoon weg te moeilijk is omdat te realiseren in 3D. Daar tegen over staat dan weer dat er enkele nieuwe wapens toegevoegd zijn waardoor het gemis ruimschoots gecompenseerd wordt. Wat zeker blijft (en vermoedelijk alleen nog maar meer wordt) is de kenmerkende droge humor.
Alleen op de computer is het mogelijk om via GameSpy online te spelen. Met je netwerk adapter kom je dus niet zo ver.

· Ontwikkeld door Team 17 en uitgegeven door SEGA
· Verwachtingen:

Lars


XIII
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 31 Oktober

Je spoelt aan op een strand met alleen een kluissleutel in je hand. Voor de rest weet je niets, je geheugen is helemaal leeg, de FBI, een stel gangsters én een huurmoordenaar zitten achter je aan, en je besluit op onderzoek uit te gaan. Zo begint het in de wel erg opvallende game XIII. Het verhaal klinkt als een goedkoop stripboek en het zit er dan ook niet ver van af. De game ís namelijk ook gebaseerd op de Franse strip XIII, en de cellshaded graphics zorgen ervoor dat je echt in een strip speelt.
De vorming van de game staat geheel in het teken van strips en ook de geluiden die je hoort zijn niet meer dan ‘boom’ en ‘tap-tap’. Die geluiden verschijnen overigens wel in cartoonletters op je beeld. Boven in je beeld zijn kleine tekeningen, in de vorm van pop-upjes die speciale acties laten zien, en die je door het hele spel door weer aan een stripverhaal herinneren. Erg origineel dus, al is wel een groot gebrek dat bij de PS2-versie de multiplayer ontbreekt. Bij de PC en Xbox versie, zijn deze gewoon aanwezig.

·  Ontwikkeld en uitgegeven door Ubi Soft
·  Verwachtingen:

Lars

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren