Xbox Games van Oktober

Tiger Woods PGA Tour 2004
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 2 Oktober

Naast NHL en Fifa brengt EA Sports deze maand een nieuwe game uit van Tiger Woods, golfen dus. Dit jaar zijn we vanzelfsprekend bij editie 2004 uitgekomen, en er zijn weer een paar verbeteringen doorgevoerd. Zo is bijvoorbeeld de ‘swing’ veranderd, je kunt nu met je analoge stick je golfstick besturen, en zo de bal een mep geven. Het golfen zelf is erg realistisch gebleven, en de minigames zijn lekker arcade.
Er zijn twee nieuwe modes in het spel gekomen, te weten het PGA Tour Season, waarmee je een heel seizoen afwerkt, en World Tour, die ook voor zichzelf spreekt. Ook kan je weer multiplayeren, en proberen met minder slagen dan je vrienden een hole af te werken.

·    Ontwikkeld en uitgegeven door EA Sports
·    Verwachtingen:

Remco


NHL 2004
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 3 Oktober

Naast ESPN Hockey 2004 en NHL Rivals komt er op de Xbox ook EA’s jaarlijkse ijshockeygame, dit keer dus NHL 2004. Zoals alle EA Sports games is de gameplay een beetje arcade, en behoorlijk snel. Daar is in dit deel vrijwel niks aan veranderd, maar de tegenstand is wel verbeterd. De andere club stelt zich strategisch en tactisch op, en het scoren zal een stuk moeilijker worden.
Ook zijn er meer clubs, spelers en landenteams dan in de vorige editie. Natuurlijk ziet alles er weer ietsje pietsje mooier uit, en vooral de stadions en de spelers hebben een poetsbeurt gekregen. Op de Playstation 2 en de PC zal deze game online te spelen zijn.

·    Ontwikkeld en uitgegeven door EA Sports
·    Verwachtingen:

Remco


Ajax Club Football
Platform: Xbox/PC
Release: 10 Oktober

Voetbal mag dan wel de bekendste sport in heel Europa zijn, toch hadden alleen Sony, Konami en EA een voetbalgame in hun pakket. Gelukkig komt ook Codemasters deze maand met de Club Football reeks, in maar liefst 17 uitvoeringen, zo zullen er versies van onder andere Ajax, Manchester United, AC Milan en Real Madrid zijn.
Zo kan je bij de Ajax versie met alle clubs uit de Nederlandse competitie spelen, en heb je beloningen, het thuisstadium en andere extra’s die te maken hebben met Ajax. Ook in de Ajax-versie, die waarschijnlijk het meest over de Nederlandse toonbank zal gaan, is de handleiding en het wedstrijdcommentaar volledig Nederlands.
Voor de gameplay is gekozen voor de gouden middenweg, het spel zal geen arcadegame zijn, maar ook zeker niet The Real Thing. Naast echt voetballen kun je ook weer lekker gaan managen, Codemasters’ andere voetbalspel, LMA Manager, is er in verwerkt.

Of deze rookie in het voetbalgenre voet aan wal kan zetten zullen we merken op 10 oktober.

·    Ontwikkeld en uitgegeven door Codemasters.
·    Verwachtingen:

Herman


Backyard Wrestling: Dont try this at home!
Platform: Xbox/Playstation 2
Release: 17 Oktober

In Amerika is alles groot, groter groots. Juist dan zou je verwachten dat  worstelen zonder die grote shows zou floppen. Het tegen deel is echter waar, want de Amerikanen wisten dat dit wel echt was. Daarom deed de Backyard Wrestling: Don’t Try This At Home serie het erg goed bij de Amerikaanse tv-kijker. Zo goed dat jaren later Paradox Development er wel brood in zag en een spel gebaseerd op de serie maakte. Aan Eidos is het de taak om hem uit te geven, zij kunnen immers ook wel een succesje gebruiken.
Backyard Wrestling is gewoon worstelen zonder zo’n scheidsrechter die de leukste moves tegen houdt. Alles mag worden gebruikt of het nou los of vast zit.
Het ziet er naar uit dat Backyard Wrestling een street-fighter wordt, die net even wat extra’s toevoegt wat je vaak bij street-fight games mist. We will see it.

·    Ontwikkeld door Paradox Development en uitgegeven door Eidos.
·    Verwachtingen:

Lars


Judge Dredd: Dredd vs. Death   
Platform: Playstation 2/Xbox/Gamecube/PC
Release: 17 oktober

Als je een beetje een filmkenner bent heb je waarschijnlijk al een keer van Judge Dredd gehoord, met onder andere Sly ‘Rambo’ Stallone. Veel mensen weten echter niet dat dit een comic-reeks was, net als Spiderman en Batman. Het verhaal is dat je een politieagentje bent, maar tegelijkertijd ben je ook rechter. Je arresteert iemand en bepaald gelijk hoe lang hij of zijn de bajes indraait, scheelt weer een heleboel tijd. In deze game begin met de wetten te leren om Judge te zijn, je zult natuurlijk ook lood moeten gaan schieten. Helaas is een van de kritieken dat de wapens niet altijd het gewilde resultaat brengen.

Kan een leuk shootertje worden, maar misschien wat overbodig aangezien de vele topshooters die er aankomen de komende maanden.

·    Ontwikkeld door Rebellion en uitgegeven door Vivendi Universal.
·    Verwachtingen:

Gerard


Voodoo Vince
Platform: Xbox
Release: 17 Oktober

Het doel in Voodoo Vince klinkt misschien een tikkeltje raar, maar is wel zeker origineel.
In deze platformgame van Microsoft moet je namelijk jezelf pijnigen om andere tegenstanders neer te krijgen.
In Voodoo Vince kom je namelijk in de schoenen te staan van de Voodoo-pop genaamd Vince, en zul je je weg moeten banen door levels als French Quarter, een funky jazz alley en onder andere een netwerk van kerkers en riolen. In veel levels zul je de problemen in New Orleans op een grappige manier moeten oplossen.
Naast een “over-the-top” Single-Player biedt Voodoo Vince ook een plezante Multiplayer die zeker met z’n vieren en wat chips uitermate geschikt is voor een prettige avond.
Hoewel de game in Nederland pas op 17 oktober het levenslicht zult zien zijn de Amerikanen al een aantal daagjes zichzelf aan het pijnigen met deze game, en we horen aardige verhalen uit Amerika, dus dat belooft nog wat op de 17e.

·    Ontwikkeld door Beep Industries en uitgegeven door Microsoft.
·    Verwachtingen:

Herman


Rolling
Platform: Xbox/Playstation 2
Release: 24 Oktober

Naast skateboarden is ook het stuntskaten op inlineskates al jaren erg populair, en de gamesdevelopers spelen daar goed op in. Zo konden we vorig jaar al aan de gang met Aggresive Inline en Jet Set Radio Future, dit keer staat ons waarschijnlijk een nog beter avontuur te wachting, in de vorm van Rolling.
In Rolling zul je met 21 skaters kunnen skaten op heel veel officieel gelicenseerde skates, in natuurlijk heel veel wijde skatebroeken en -shirts. De airs, grinds en grabs die je maakt zijn net echt, en er zit natuurlijk ook een combosysteem in de game. Skaten doe je natuurlijk in een skatepark, of op straat. In 10 straatlevels en in 4 echtbestaande skateparklevels kun je dus aan de gang om zoveel mogelijk punten te gaan halen. Ook zit er natuurlijk weer een Create-a-Skater optie in, en je kunt ook een eigen skatepark bouwen, om die daarna zelf uit te testen. Dit alles zal natuurlijk weer ondersteund worden door een lekkere skasound- en hiphoptrack. Het is eigenlijk gewoon Tony Hawk, maar dan op skeelers.

·    Ontwikkeld door Rage en uitgegeven door SCI.
·    Verwachtingen:

Remco


Crimson Skies: High Road to Revenge
Platform: Xbox
Release: 31 Oktober

Na de PC-versie van deze combat flight game verschijnt er ook deze maand een Xbox-versie van Crimson Skies. Het verhaal van High Road To Revenge speelt zich af in het VS van de jaren ’20, waar de wereld word gedomineerd door al het vlieggebeuren.
Het verhaal van de missies schijnt aardige actie en spanning te bieden, mede omdat er ook van deze game, naast Halo en Brute Force, een boek is verschenen. Naast de singleplayercampaign biedt Crimson Skies ook een Multiplayer die je zowel achter je Xbox, als op system link en Xbox Live kan spelen. Met de laatste 2 modes kan je tot 16 mensen deelnemen in een vlieggevecht op leven en dood, en er is ook een capture the flag mode.
Crimson Skies had al tijden geleden in de winkel moeten liggen, maar omdat de developers nog wat tijd wilden nemen om een goede game voor te schotelen verschijnt hij pas deze maand, of de developers er echt wat moois van gemaakt hebben kun je natuurlijk lezen in de review die rond de releasedatum verschijnt.
De graphics zien er in ieder geval erg mooi uit, en de levels ogen ook goed en orgineel. Zo is er bijvoorbeeld een Chigago-level, en een level midden op zee, in een storm.

·    Ontwikkeld en uitgegeven door Microsoft.
·    Verwachtingen:

Herman


ESPN NBA Basketball 2004
Platform: Xbox/Playstation 2
Release: 31 Oktober

Naast EA Sports en Microsoft Games komt ook Sega dit jaar weer met een hele nieuwe versie van hun sportgamesserie, dus ook de nieuwste update van hun Basketballgame komt naar ons land toe. Basketball is in Amerika erg populair, maar hier heeft de sport natuurlijk ook een flinke hoeveelheid fans, waardoor een groot publiek aangesproken wordt.
EA’s NBA Live en Microsofts’ NBA Inside Drive zijn een beetje arcade, en spelen erg vlug. Sega’s Rugbygame lijkt te gaan voor het realisme en speelt iets trager, om de spelervaring zo goed mogelijk over te brengen op de speler. Er is een uitgebreide career mode aanwezig waarin je met één van Amerika’s beste teams aan de slag kunt gaan, een wereldkampioenschap spelen met een landenteam of er zelf eentje maken en spelers kopen van de andere clubs. Natuurlijk is er ook multiplayer, je kunt het splitscreen tegen elkaar opnemen, of dat online doen, via Xbox Live. Ook kun je allerlei updates downloaden, nieuwe spelers, stadions en statistieken.

·    Ontwikkeld door Visual Concepts en uitgegeven door SEGA.
·    Verwachtingen:

Remco


ESPN NFL Football 2004
Platform: Xbox/Playstation 2
Release: 31 Oktober

Naast EA Sports en Microsoft Games komt ook Sega dit jaar weer met een hele nieuwe versie van hun sportgamesserie, dus ook de nieuwste update van hun American Footballgame komt naar ons land toe. In een land waarin American Football niet of nauwelijks populair is, zijn 3 games een beetje overdreven, en je moet dus maar kiezen welke je zal gaan kopen.
Dat wordt moeilijk, want naast Madden NFL 2004 en NFL Fever 2004 ontvangt ESPN NFL Football 2004 in de States ook het ene hoge cijfer na het andere, met een gemiddelde van een 9 uit 10. Sega’s Rugbygame lijkt te gaan voor het realisme, om de spelervaring zo goed mogelijk over te brengen op de speler. Zoveel mogelijk speeltactieken zijn in de game gestopt, en strategie zal je dus moeten leiden naar de overwinning. Er is een uitgebreide career mode aanwezig waarin je met één van Amerika’s beste teams aan de slag kunt gaan of er zelf eentje maken en spelers kopen van de andere clubs. Natuurlijk is er ook multiplayer, je kunt met maximaal 4 spelers – 2 per team – het splitscreen tegen elkaar opnemen, of dat online doen, via Xbox Live. Ook kun je allerlei updates downloaden, nieuwe spelers, stadions, statistieken en tactieken.

·    Ontwikkeld door Visual Concepts en uitgegeven door SEGA.
·    Verwachtingen:

Remco


ESPN NHL Hockey 2004
Platform: Xbox/Playstation 2
Release: 31 Oktober

Naast EA Sports en Microsoft Games komt ook Sega dit jaar weer met een hele nieuwe versie van hun sportgamesserie, dus ook de nieuwste update van hun IJshockeygame komt naar ons land toe. In een land waarin IJshockey niet of nauwelijks populair is, zijn 3 games een beetje overdreven, en je moet dus maar kiezen welke je zal gaan kopen.
Dat wordt moeilijk, want naast NHL 2004 en NHL Rivals 2004 komt dus ook ESPN NHL Football 2004 uit. Net zoals NFL Football lijkt Sega’s IJshockeygame te gaan voor het realisme, om de spelervaring zo goed mogelijk over te brengen op de speler. Naast realistisch is de gameplay ook snel, en actie staat ook voorop in de game. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om mensen schouderduwtjes te geven, of ze een klap met je stick te verkopen. Loeihard uithalen met de puck is ook mogelijk. Naast Amerika’s, Canada’s en de beste clubs uit Scandinavië, samen met al hun spelers, zijn ook 15 internationale teams aanwezig, die je zult moeten begeleiden in de career mode. Natuurlijk is er ook multiplayer, je kunt het in splitscreen tegen elkaar opnemen, of dat online doen, via Xbox Live. Ook kun je allerlei updates downloaden, nieuwe spelers, ijsstadions en roster updates.

·    Ontwikkeld door Visual Concepts en uitgegeven door SEGA.
·    Verwachtingen:

Remco


Fifa 2004
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 31 Oktober

Het voetbal seizoen is internationaal weer begonnen en dat betekent dat we ons borst nat kunnen gaan maken voor allemaal nieuwe versies van voetbalgames. Zo ook dus weer van het enige echte officiële voetbalspel, FIFA Football. We zijn inmiddels aanbeland bij FIFA Football 2004 en nog steeds blijft het boeien. Om de cover te sieren worden elke versie maar weer sterren ingehuurd. Dit keer kunnen we de Franse topvoetballer Thierry Henry, de Italiaan Allesandro Del Piero en de Braziliaanse Ronaldinho verwachten.
Vaak wordt FIFA Football verweten dat het niet vernieuwend genoeg zou zij. Deze verwijten worden blijkbaar erg serieus genomen omdat we al enkele vernieuwingen in de game-play hebben gezien. Dit keer komt er een heus ‘Off the Ball-systeem’ de game verrijken. Dit houdt in dat je niet alleen de man achter de bal bestuurd, maar ook de andere spelers rondom tot je beschikking hebt. Kortom, in FIFA Football 2004 wordt positiespel belangrijker!

·    Ontwikkeld en uitgegeven door EA Sports.
·    Verwachtingen:

Lars


SSX3
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube
Release: 31 Oktober

Eind deze maand komt het derde deel uit van Supreme Snowboarding Xtreme, oftewel SSX3, EA Big’s snowboardfranchise. De game is door en door arcade, en draait geheel om snelheid en over-the-top stunts. Wat dacht je bijvoorbeeld van een radslag op je snowboard, er een saltootje omheen en daarna nog een stuk of 3 rondjes om je as draaien.
De game bestaat uit één grote berg, met 3 verschillende pieken. Op de pistes zul je zoveel mogelijk stunts uit moeten halen, om zoveel mogelijk punten te vergaren, waarmee je dan skiliftkaartjes kunt kopen. Vanzelfsprekend zijn de hogere skiliften duurder, en wanneer je van de hoogste piek helemaal naar beneden te snowboard, ben je inmiddels wel een half uurtje verder. Gigantische sneeuwgebieden dus met erg mooie graphics en leuke gameplay. De soundtrack wordt ook top met nummers van Junkie XL, The X-Ecutioners, Red Hot Chilli Peppers en Fat Boy Slim.

· Ontwikkeld en uitgegeven door EA Big
· Verwachtingen:

Remco


Worms 3D
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 31 Oktober

Met Worms Armageddon leek het voergoed einde verhaal met Team 17’s wormen. De game werd al voor de derde keer in toch vrijwel hetzelfde jasje uitgegeven. Tussendoor hadden we dan nog even een totaal andere game dat veel weg had van Bust-a-move: Worms Blast. Het spel leek aan een stille dood te gaan sterven, maar nu is er een totaal vernieuwende gameplay! Jawel, zoals de naam al zegt: Worms 3D. We krijgen de onschuldige ogende wormpjes nu in het driedimensionaal te zien. Dat betekent wel dat sommige wapens uit het wapenarsenaal vallen omdat het gewoon weg te moeilijk is omdat te realiseren in 3D. Daar tegen over staat dan weer dat er enkele nieuwe wapens toegevoegd zijn waardoor het gemis ruimschoots gecompenseerd wordt. Wat zeker blijft (en vermoedelijk alleen nog maar meer wordt) is de kenmerkende droge humor.
Alleen op de computer is het mogelijk om via GameSpy online te spelen. Met je netwerk adapter kom je dus niet zo ver.

· Ontwikkeld door Team 17 en uitgegeven door SEGA
· Verwachtingen:

Lars


XIII
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 31 Oktober

Je spoelt aan op een strand met alleen een kluissleutel in je hand. Voor de rest weet je niets, je geheugen is helemaal leeg, de FBI, een stel gangsters én een huurmoordenaar zitten achter je aan, en je besluit op onderzoek uit te gaan. Zo begint het in de wel erg opvallende game XIII. Het verhaal klinkt als een goedkoop stripboek en het zit er dan ook niet ver van af. De game ís namelijk ook gebaseerd op de Franse strip XIII, en de cellshaded graphics zorgen ervoor dat je echt in een strip speelt.
De vorming van de game staat geheel in het teken van strips en ook de geluiden die je hoort zijn niet meer dan ‘boom’ en ‘tap-tap’. Die geluiden verschijnen overigens wel in cartoonletters op je beeld. Boven in je beeld zijn kleine tekeningen, in de vorm van pop-upjes die speciale acties laten zien, en die je door het hele spel door weer aan een stripverhaal herinneren. Erg origineel dus, al is wel een groot gebrek dat bij de PS2-versie de multiplayer ontbreekt. Bij de PC en Xbox versie, zijn deze gewoon aanwezig.

·  Ontwikkeld en uitgegeven door Ubi Soft
·  Verwachtingen:

Lars

  1.   
    lassieman's avatar

    ik denk dat deze clomn in 2004 is geschreven en in 2009 pas de eerste reactie