De PC games van September

September wordt een heerlijke gamesmaand, deze maand wordt zelfs zo heerlijk dat we maarliefs 5 hele pagina’s aan September hebben geweid.
Er komen immers zoveel games uit, voor elk gamesplatform hebben we een aparte pagina met de meest veelbelovende games, en op de laatste pagina kan je een volledige releaselijst vinden.
Met dit artikel willen we je een beetje helpen met keuzes maken, want er is heel wat keus deze maand, veel lees en gamesplezier!

Wanneer een game voor meerdere platformen uitkomt zal deze maar op 1 pagina staan, schrik dus niet wanneer hij niet op jouw platform pagina staat.


Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII
Platform: PC
Release: 5 September

Battlefield 1942: Secret Weapons of World War II het tweede uitbereidingspakket op Battlefield 1942, een van de beste PC-games van 2002. In Secret Weapons of World War II kun je experimenteren met de geheime wapens die de Nazi’s en de geallieerden aan het ontwikkelen waren tijdens de tweede wereldoorlog, maar die nooit echt gebruikt zijn.Er is bijvoorbeeld een hovercraftvoertuig, een stealthvliegtuig of een jetpack, waarmee je kan vliegen.

Er zitten maarliefst 16 nieuwe voertuigen in de add-on, en vele nieuwe wapens. In de campaign zul je meegenomen worden van Eagle’s Nest (Hitlers hideout) naar vele labs en andere landen, zoals Tsjechië en Noorwegen, om te verhinderen dat deze geheime wapens van de Duitsers ook echt in gebruik worden genomen. Natuurlijk is ook de kracht van Battlefield 1942, de multiplayermode uitgebreid, en er zal nu een nieuwe gameplaymode inzitten, die objective-based is, en waarmee je dus samen met andere gamers online kunt co-oppen.

·    Ontwikkeld door Digital Illusions en uitgegeven door EA Games.
·    Verwachtingen:


London Racer: World Challenge
Platform: PC en Playstation 2
Release: 19 September

London Racer: World Challenge is een nieuwe racegame van Davilex, de developer die vroeger veel succes had met bijvoorbeeld de A2-Racer series. Dit is een nieuw deel in die reeks, maar hij staat in Europa bekend als London Racer. In World Challenge zul je moeten karren in natuurlijk Londen, New York, Parijs en nog een paar steden in Europa en de Vereingde Staten.

Je zult gebruik kunnen maken van je Turbo, de Nitro Boost, en je zult natuurlijk weer beginnen met een middenklassertje om in te racen, maar daarna zul je de echte racemonsters kunne unlocken. Ook zal de politie natuurlijk weer achter je aan zitten, en natuurlijk moet je de computer ook voorblijven, die betere AI heeft dan voorheen. Op de Playstation 2 zul je ook tegen je vrienden kunnen racen, maar op de PC-versie zit helaas (weer) geen onlineoptie. De A2 Racer games waren vroeger al niet al te best, dus verwacht hier ook geen leuke game.

·    Ontwikkeld en uitgegeven door Davilex.
·    Verwachtingen:


Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy
Platform: PC
Release: 19 September voor de PC, en in November voor de Xbox

Jedi Knight: Jedi Academy is het vervolg op Jedi Knight: Outcast, die eind 2002 verscheen en wat een behoorlijk goede game was. Tot de afgelopen E3 wist niemand af van deze game, en het was dus een grote verassing, en de game werd goed ontvangen door de pers.

In dit derde deel in de Jedi Knight serie, die gebaseerd is op het Star Wars universum, maar een heel ander verhaal heeft, speel je niet met Kyle Katarn, zoals bijvoorbeeld in Outcast het geval was. Je kunt nu een heel eigen spelkarakter maken. Jouw eigengemaakte hoofdpersoon zal de Jedi-opleiding op de planeet Yavin 4 volgen, waarbij onder andere Luke Skywalker en Kyle Katarn je leermeesters zullen zijn. Daarna ga je zelf op pad om de Force weer in evenwicht te brengen, want het verhaal gaat verder waar het in Outcast gestopt was. Verwacht weer coole lightsabergevechten, zoals je op de screenshots kunt zien. En het schieten is natuurlijk ook weer aanwezig en er zullen voertuigen in de levels zitten, die er overigens erg mooi uitzien. Tot slot is de multiplayermode is uitgebreid aanwezig.

·    Ontwikkeld door Raven en uitgegeven door Lucasarts.
·    Verwachtingen:


Tron 2.0
Platform: PC
Release: 19 September

Tron was 20 jaar geleden een erg orginele en succesvolle Disneyfilm. Dit is het vervolg op Tron, maar dan in spelvorm. Je kruipt in de huid van de computernerd Jet Bradley. Wanneer zijn vader opeens verdwijnt, wil Jet hem gaan zoeken, en door vage redenen komt hij dan in een enorme computerwereld terecht. Virussen, programma’s en datafiguren proberen je aan te vallen, en te deleten.

Het eerste wat opvalt als je naar de screenshots kijkt, is het kleurgebruik. De levels zijn opvallend fel en stijlvol, wat in de Disneyfilm ook al zo was. Multiplayer is er natuurlijk ook, en er zijn ook een handjevol minigames, zoals de Light Cycle races. Alhoewel dit dus een licentieproduct is, laat Monolith hiermee zien dat het ook anders kan. Dit is een uniek spel in de gamesbiz, en hij zal ook zeker aanslaan.

·    Ontwikkeld door Monolith en uitgegeven door Ubi Soft.
·    Verwachtingen:


Command & Conquer Generals: Zero Hour
Platform: PC
Release: 26 September

In het voorjaar kwam Command & Conquer Generals uit, en die game was een groot succes, reden genoeg voor EA dus om een uitbereiding op de game te gaan maken. En die komt er dus ook aan. In Zero Hour zal het verhaal geen nieuwe wending krijgen, maar er zullen natuurlijk wel nieuwe missies te spelen zijn. De VS, China en het ‘Global Liberation Army’, een terroristische groepering strijden om de wereldmacht, en jij als speler moet dus een van die partijen tot de overwinning leiden.

Dit is een add-on, en dat zou het niet zijn als er geen nieuwe units inzaten, dus die zijn er dan ook. En er zullen er per land nieuwe generaals zijn, 9 maarliefst, die elk een andere strategie hebben, zodat je eigenlijk kunt spreken over 9 aparte legers. Gamers die Generals al hebben, en de game leuk vinden, moeten zeker de koop overwegen van deze expansion pack. Maar dat houdt natuurlijk niet in dat andere mensen deze game ook niet kunnen kopen.

·    Ontwikkeld en uitgegeven door EA Games.
·    Verwachtingen:


Commandos 3: Destination Berlin
Platform: PC
Release: 26 September

In de Commandos games draaide het altijd om tactiek, geduld en puzzelwerk. Je was nooit in de meerderheid, en als je gezien werd, was je de sigaar. Omdat de game zo anders was dan de meeste RTS’ers, vond je de game of geweldig, of je vond hem maar niks. Dit derde deel zal volgens Pyro Studios, de ontwikkelaar voor die laatste groep veel toegankelijker zijn, zonder dat de fans van de game daarbij een andere, makkelijkere gameplay voorgeschoteld krijgen.

In Commandos 3: Destination Berlin zul je maarliefst 3 singleplayercampaigns af kunnen werken. Eentje speelt zich af in Normandië, de ander in Stalingrad en de laatste bevindt zich in Duitsland zelf. D-Day, de herovering van het ijskoude Stalingrad en het platbombarderen van Berlijn komen dus aan bod. Een groot voordeel is de multiplayer, je zult nu met 8 spelers kunnen deathmatchen, wat voorheen niet kon. En de graphics zien er helemaal gelikt uit. Alles is in 3D, de omgevingen zijn bijna fotorealistisch in beeld gebracht… gewoon prachtig. Dit wordt een topper!

·    Ontwikkeld door Pyro en uitgegeven door Eidos.
·    Verwachtingen:


Medal of Honor Allied Assault: Breaktrough
Platform: PC
Release: 26 September

En daar is het derde uitbereidingspakket van deze maand, Breaktrough. In deze nieuwe uitbereiding zul je aan de slag kunnen gaan in Oost-Afrika en Italië, dit keer zijn de Italianen dus de vijand, die veroverden namelijk in de Tweede Wereldoorlog onder Mussolini grote delen van Afrika.

John Baker is een Amerikaanse soldaat die in het begin van het verhaal zal vechten op de Kasserinepas in Noord Afrika. Daarna zul je bijvoorbeeld. Messina op Sicilië moeten heroveren en tegen het Duitse leger moeten vechten op de Monte Battaglia. De game zal zeker bij de Medal of Honor-community aanslaan, maar de graphics van 2 jaar terug zijn nog steeds behouden, en die zijn dus niet al te best. Ook is gezegd dat de campaign maar 5 uur zal duren, en dat is erg kort. Dit is waarschijnlijk weer zo’n typisch EA-uitmelkproduct, wel leuk om te spelen, maar zeker niet goed.

·    Ontwikkeld door TKO en uitgegeven door EA Games.
·    Verwachtingen:


Republic: The Revolution
Platform: PC
Release: 29 September

In Republic: The Revolution ben jij een kleine jongen, en je ouders worden meegenomen door een man die Karasov heet. Karasov wordt maar machtiger en machtiger, en wordt uiteindelijk de president van Novistrana, het fictieve land waar het verhaal zich in afspeelt. Jij zint op wraak, en dat kun je doen met geld, met kracht en door middel van beïnvloeding.

Je zult door 3 grote steden kunnen lopen, door met je muis op me minimap te klikken. Ook Auto’s zijn van de partij, als je je wat sneller wilt verplaatsen. Macht zul je krijgen door met mensen te praten, en je kunt ook mensen rekruteren in jouw beweging. In 20 uur zal het spel uit te spelen zijn, maar als je verkeerde keuzes maakt, doe je er langer over. Qua verhaal is de gelijkenis met Fable groot, maar beter goed gejat dan slecht bedacht zullen we maar zeggen…

·    Ontwikkeld door Elixir Studios en uitgegeven door Eidos.
·    Verwachtingen:

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren