De Xbox games van September

September wordt een heerlijke gamesmaand, deze maand wordt zelfs zo heerlijk dat we maarliefs 5 hele pagina’s aan September hebben geweid.
Er komen immers zoveel games uit, voor elk gamesplatform hebben we een aparte pagina met de meest veelbelovende games, en op de laatste pagina kan je een volledige releaselijst vinden.
Met dit artikel willen we je een beetje helpen met keuzes maken, want er is heel wat keus deze maand, veel lees en gamesplezier!

Wanneer een game voor meerdere platformen uitkomt zal deze maar op 1 pagina staan, schrik dus niet wanneer hij niet op jouw platform pagina staat.


Tom Clancy’s Ghost Recon: Island Thunder
Platform: Xbox
Release: 5 September

Island Thunder verscheen enkele tijd geleden als Add-on op de PC voor de game Ghost Recon, nu komt hij naar de Xbox in de vorm van een stand-alone campaign disc met single-player levels, multiplayer maps voor Xbox Live, en zelfs downloadable content.

Wanneer de Cubaanse dictator Fidel Castro in 2009 sterft valt het land uiteen in verschillende militaire facties, wat zeker niet goed is voor de bevolking daar.
Daarom zal jij met je speciale Ghost eenheden naar Cuba worden gestuurd en de kopstukken van de facties te neutraliseren.

Natuurlijk zal Island Thunder niet voor de volle mik in de winkel liggen, de grootste winkelketens zullen de game voor zo’n 30 euro mee naar huis geven.

·    Ontwikkeld door Red Storm en uitgegeven door Ubisoft.
·    Verwachtingen:


Madden NFL 2004
Platform: Xbox, Gamecube, PlayStation2, PC
Release: 12 September

De Madden NFL serie van EA bestaat al 14 jaar en is al ruim 28 miljoen keer over de toonbank gegaan, maar dat mag de pret niet drukken want deeltje “2004” brengt weer een hoop nieuws.

Het concept blijft hetzelfde maar de spelers zien er weer up-to-date uit, de graphics zijn aangepakt er zijn meer spelers, en alle lijsten zijn gereed voor het volgende seizoen.

Ook zijn er toevoegingen gekomen, zo kan NFL 2004 online gespeeld worden op de PlayStation2 en op de PC, en je kunt je eigen stadions bouwen.

Hoewel Fifa hier de sportmarkt roeleert, zal de nieuwe Madden het echt niet slecht krijgen, de VS’ers zijn echt dol op deze game en een verkoopsucces is gegarandeerd.

·    Ontwikkeld door Tiburon en uitgegeven door EA Sports.
·    Verwachtingen:


Outlaw Volleyball
Platform: Xbox
Release: 12 September

Na de game Outlaw Golf verschijnt er nu, wel exclusief voor de Xbox, de Volleybal variant.
Net als in de Golf game krijg je stoere dames, en mislukte rappers tot je beschikking om op de meest bizarre locaties te gaan volleyballen.
Wat denk je van een riool, of in de gevangenis, je kan het zo gek niet bedenken.

Wanneer je partner tegen het net smasht bezorg je hem gewoon een flinke klap zodat hij de volgende keer nadenkt wat hij doet, echt een spel zoals Dead or Alive Vollyball is het dus niet, waar je elkaar juist cadeau’s moest geven om de stemming goed te houden.

·    Ontwikkeld door Hypnotix en uitgegeven door TDK Mediactive.
·    Verwachtingen:


Spawn
Platform: Xbox, Gamecube, PlayStation2
Release: September

Namco, die deze maand de game Soul Calibur 2 voor alle platformen gaat uitbrengen, komt in dezelfde maand ook met Spawn op te proppen.
Vele kennen deze, door McFarlane gemaakte character uit de commics of strips wel, nu verschijnt er dus daadwerkelijk ook een game over.

Spawn die als extra character in de Xbox versie van SC2 zit zal in deze game meer doen dan alleen vechten, verwacht echter niet dat het een topper wordt, grafisch ziet het er namelijk al verschrikkelijk uit.

·    Ontwikkeld door Namco en uitgegeven door Namco.
·    Verwachtingen:


Colin McRae Rally 04
Platform: Xbox, PlayStation2
Release: 19 September

Melkkoeien zijn vaak helemaal geen leuke games om te spelen, maar er zijn echter een paar franchises waar ze elke keer dat ze een nieuwe game uitbrengen er iets heel erg moois van maken.

Zo ook Colin McRae Rally, die op 19 september alweer aan zijn 4e deel gaat beginnen, alles nog mooier, nog meer, en nog beter.
Waren er in deeltje 3 maar 2 modes, nu kan je uit maarliefs 8 verschillende mode’s kiezen, met meer dan 20 verschillende auto’s is er dan ook genoeg te racen.

En ook kon je in deel 3 in de Championship mode met de Focus van Colin rijden, nu zijn alle modellen gewoon beschikbaar, inclusief de Xsara waar Colin nu in rijdt.

Ikzelf kan niet wachten om deze game te proefen, en waarschijnlijk ben ik niet de enige, helaas voor de Xbox Live gamers, CMR04 is wel Live enabled, helaas kan je niet online tegen anderen rijden.

·    Ontwikkeld door Codemasters en uitgegeven door Codemasters.
·    Verwachtingen:


Otogi – Myth of Demons
Platform: Xbox
Release: September

From Software, die ook aan Tenchu 3 voor de PS2 werkt komt in September eindelijk met Otogi: Myth of Demons aanzetten in Europa, hoewel de pers en gamers in Japan deze game al uitgebreid aan de tand konden voelen, en ook genoten van deze hack ’n slash game zijn wij nu dus eindelijk aan de beurt.

Door slowmotion- en warpeffecten en natuurlijk veelvuldig gebruik maken van je zwaard moet je je weg banen door de donkere gebieden vol met demonen en ander onheil.
Deze effecten maken het vechten stijlvol en imposant, en de lichteffecten helpen ook aardig mee aan het creeren van een goede sfeer.

Fans van de eerdere Shinobi en Tenchu spellen zullen ook van deze japanse titel houden, of wij veel fans op het Xbox platform hebben, dat zullen we merken aan de verkoopcijfers.

·    Ontwikkeld door From Software en uitgegeven door SEGA.
·    Verwachtingen:


Star Wars: Knights of the Old Republic
Platform: Xbox
Release: 12 September

Star Wars: Knights of the Old Republic kan je wel de topgame van September 2003 gaan noemen, nog nooit hebben Xbox gamers zo gebaald dat de VS weer eens eerder een game kan proeven.

In de eerste week dat deze game te koop was in Amerika werd hij meteen de best verkopende LucasArts titel all-time, en ook de reviews liegen er niet om, uit 57 Amerikaanse reviews ontvangt de game gemaakt door BioWare een ongelooflijke score van 95 % , iets wat zeker niet slecht is.

KotOR speelt zich af, 4000 jaar voor de eerste Star Wars game, daardoor kregen de makers van Neverwinter Nights en Boulders Gate de vrijheid om alles met de game te doen wat ze wilden, je kiest aan het begin van het spel een personage en krijgt vele keuzes voor je, moord je veel, dan wordt je een donkere strijder, kies je meestal voor de heldhaftige daden, dan zal je uiteindelijk een goede Jedi worden, wanneer je de game voor 80 % uitgespeeld heb (wat aardig wat uurtjes gaat kosten) zul je de definitiefe keuze moeten maken.

Leg je slaapzak op 12 September al vast voor de deuren van je lokale gamesshop.

·    Ontwikkeld door BioWare en uitgegeven door LucasArts/Activision.
·    Verwachtingen:


WWE Raw 2: Ruthless Aggression
Platform: Xbox
Release: September

WWE Raw 2 is natuurlijk het vervolg op Raw, die ook exclusief voor de Xbox verscheen.
In Raw moest je in teamverband het andere team plat krijgen met verschillende moves, en gewoon domweg worstellen.

De toevoegingen ten opzichte van deel 1 zijn minimaal, zo zien de graphics er natuurlijk beter uit, kun je in Deel 2 eigen tracks maken, en zijn er een aantal nieuwe moves en characters toegevoegd.

Wie van worstellen houdt een Xbox heeft doet er slim aan om deze te kopen, maar heb je niet veel centjes en wil je deze maand toch een game kopen, dan doe je er goed aan een andere titel te kiezen.

·    Ontwikkeld door Anchor en uitgegeven door THQ.
·    Verwachtingen:


Voor de Gamecube, PlayStation2 en PC games van deze maand kijk je bij columns en dan bij het desbetreffende platform.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren