De nieuwe generatie Playstation: PSX

Sony komt met een update van de Playstation2, genaamd de PSX, die de concurrentie moet aanscherpen richting de Xbox en de Gamecube. Zo zal de PSX uitgerust zijn met onder andere een tv-tuner, dvd-recorder en een harde schijf.

Volgend jaar is het zo ver, de PSX komt dan op de markt. Grafisch zal de Playstation X niet beter worden, maar aan extra’s en uiterlijk zijn er nogal wat veranderingen. Het lijkt wel alsof Sony de console nog even heel interessant wil maken voor de introductie van de derde generatie, die we in 2005 verwachten. Maar wat zou je dan nog willen, een jaar van tevoren?

Wat dacht je van een dvd-recorder, waarmee je programma’s kunt opnemen van de televisie. Een tv-tuner vind je er namelijk ook op. Het apparaat is dermate aangepast in zijn uiterlijk, dat het makkelijk in de huiskamer kan staan. De PSX is wel wat groter geworden dan de PS2, maatje Xbox komt aardig in de buurt. Zilver is voor nu de kleur, wat het apparaat zeker niet misstaat.

Natuurlijk kan de PSX ook nog steeds film dvd’s en muziek cd’s afspelen. Het is helaas niet duidelijk of ook mp3 wordt ondersteund. Wel kun je meerdere monitors aansluiten, zodat er in verschillende kamers kan worden gespeeld. Hoe dit precies met de controllers moet worden opgelost, vragen wij ons nog af. Infrarood misschien? Bluetooth? Op de foto’s kunnen we helaas geen gameports vinden of iets dergelijks, dus alles is nog mogelijk.

Sony spreekt over een baanbrekend apparaat dat de nieuwste electronica en state-of-the-art technologie zal combineren. Klinkt als een verkooppraatje, wat het natuurlijk ook is. De PSX zal ongetwijfeld een mooie ‘console’ worden, maar we spelen dan nog altijd op de grafische engine van de PS2.

Al met al zal het een machine zijn om naar uit te kijken, maar of het echt veel toegevoegde waarde heeft, zo kort voor de Playstation3, valt nog te bezien. Tegen de tijd dat er meer informatie beschikbaar is, zullen we je daar natuurlijk over berichten.

Meer BREED

8/6/2003BREED 2
  1.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    volgens mij is deze nooit uitgekomen.

  2.   
    pertie's avatar

    gameshark schreef, "volgens mij is deze nooit uitgekomen. "

    Toch wel,enkel in japan europa heeft hem nooit gezien.. 😉

  3.   
    wirdo127's avatar

    best wel nageaapt van de Xbox met die X en hij lijkt ook wel een beetje op een wii
    🙂