CTU – Marine Sharpshooter

Nee, nee, deze keer geen uitgebreide review van een game die wel of niet goed is, maar een vertelling uit de verzamelde werken van Sniper & Spotter, een sluipschuttersteam uit het Amerikaanse leger.

Er was eens…
…een sniperteam van het Amerikaanse leger. Dit team bestond uit Sniper en Spotter. Sniper was de stoere kerel van de twee, die het grote sluipschuttersgeweer mocht vasthouden en er ook mee mocht schieten. Zijn beste maat in het veld was Spotter, een man met haviksogen en een totale onkunde voor het afvuren van wapens. Één van hun missies speelde in Afghanistan af, waar ze een konvooi moesten volgen. Dit is hun verhaal van dat avontuur, met de titel: Sniper & Spotter en een stuk of veertig terroristachtige rovers.

(Sniper): Zeg Spotter, vind je dit ook geen geweldige introcutscene?
(Spotter): Absoluut Sniper, het lijkt zowaar wel of we een echte film naspelen! Ik hoop maar dat ik niet hoef te schieten, want daar kan ik geen hol van.
(Sniper): Dat zal toch wel meevallen, Spotter? Ach laat ook maar, de missie gaat beginnen. Zo, we staan nu bij het muurtje. Ik zal maar eens om het muurtje kijken, of er nog wat te schieten valt!
(Spotter): PAS OP! Als je ook maar één pixel van je lichaam laat zien, dan ziet die terrorist daar jou en dan gaat ‘ie schieten! En als ik je dan moet verdedigen, dan gaat het mis, want dan moet ik schieten en daar kan ik geen hol van!
(Sniper): Oh-oh! Te laat! Ik heb al een pixel van mezelf laten zien en er komt nu inderdaad een terrorist op me af!
(Terrorist #1): Hee Sniper! Ik zie je! Ik weet een leuk spelletje: ik kom rennend en gillend recht op je af, terwijl ik flink schiet, maar je niet raak, hoeveel ik ook op je schiet!
(Sniper): Deal! Spotter: aantreden en schieten!
(Spotter): Maar daar kan ik geen hol van!
* hoop geschiet van Spotter en terrorist, dat alle kanten opgaat *
* Enkel schot van Sniper, dat mist omdat de terrorist precies op tijd wegrolt *
(Terrorist): Ha! Had ik toch lekker even niet gezegd dat ik 80% van de tijd net op tijd kan wegrollen, of wel?
* Enkel schot van Sniper, nu wel raak *
(Sniper): Tjongejonge, wat een leuk spelletje was dat zeg! Jammer dat het zo snel was afgelopen. Hoeveel kogels heb je trouwens wel niet verschoten, Spotter?
(Spotter): Grofweg een magazijn of twee. Ik zei toch dat van schieten ik geen hol kan? Pas trouwens maar op, want daar rennen een paar terroristen!
(Terrorist 2 & 3, bij een muur een heel eind verderop): Wij rennen rondjes, wij rennen rondjes! Om de muur, om de muur!
* Honderd schoten van Spotter (mis) en twee schoten van Sniper (raak) later *
(Sniper): Zeg Spotter, ik hoop dat je een flinke hoeveelheid munitie hebt meegenomen, want je hebt net al een hoop verschoten!
(Spotter): Ja maar, dat komt omdat ik…
(Sniper): Ja ja, omdat je er geen hol van kunt. Ik weet het zo onderhand wel. Laten we snel die tunnel ingaan.
(Terrorist 4): Lalalala, ik loop lekker rond, lalalal…HE! Een sniper en een spotter! Laat ik snel naar ze toe rennen, plotseling stoppen en de muur gaan bewonderen!
(Sniper): He, zie je dat Spotter? Die terrorist kijkt naar de muur. Zal ik mijn pistool pakken en hem voor zijn kop schieten?
(Spotter): BLUF! BLUF!
* PANG *
(Sniper): Haha, lekker toch gedaan!
(Spotter): Oh jee, nog een terrorist! Laat ik die snel neer gaan schieten!
* Weer een hoop geknal van Spotter, dat dankzij Sniper toch een keer ophoudt *
(Sniper): Tjongejonge Spotter! Al die keren dat je me probeerde te overtuigen dat je niet kunt schieten, had je gelijk! Je kunt er echt geen hol van! Ik bedoel, die vent stond op twee meter afstand! Gelukkig heeft hij schietles gekregen van dezelfde instructeur die jou geprobeerd heeft te leren schieten, want hij schoot ook compleet mis!
(Spotter): Ik zei het toch: ik kan niet schieten! Je luistert nooit naar me!
(Sniper): Kom op Spotter, niet zo sip! Ga maar verderop in de tunnel wat terroristen afschieten, dan voel je je vast beter!
(Spotter): Nou…goed dan.
* Weer een hele hoop geknal van Spotter, die door middel van enkele tientallen kogels toch eindelijk een terrorist van dichtbij weet om te leggen *
(Spotter): HOERA! GELUKT! Ik heb weer zelfvertrouwen en dat allemaal dankzij de Marine Sharpshooter ™
(Sniper): Gefeliciteerd Spotter, maar laten we doorlopen. Je kunt aan de levelbouw al zien dat we er bijna zijn.
(Spotter): Inderdaad, daar gaat het konvooi al. Nou, even deze interactieve cutscene afwachten hoor.
* Even wachten dus *
(Sniper): Dat was een mooie cutscene, maar we zijn er nog niet!
(Spotter): Inderdaad, we moeten nu één van de drie tunnels inlopen. Twee zijn fout en leiden naar het beginpunt, eentje gaat naar de rest van dit level.
(Sniper): Nou, laten we deze dan maar proberen. Gewoon proberen zeg ik alti…Krijg nou tieten! Een tekst midden in de lucht! Blijkbaar zijn we nu bezig de mission area te leaven!
(Spotter): NEE! STOP! TERUG! Als je verder loopt, dan ga je zomaar spontaan dood en dan is het GAME OVER voor je!
(Sniper): Nou, dat kunnen we niet hebben! Gauw die andere tunnel in!
* Drie gangen en evenveel terroristen verder *
(Sniper): Oh jee, een terrorist met een RPG! Dat was niet slim, al die RPG’s aan terroristen verkopen!
(Spotter): Eh, Sniper, volgens het script moet je dat pas een paar levels verder zeggen…
(Sniper): Sorry hoor! Kon je maar beter schieten dan zeiken…
(Spotter): Wat?!?
(Sniper): Eh…niets…
* Een afgrond, een brug en nog een aantal oliedomme terroristen, die constant misschieten (net als Spotter), maar wel 80% van de tijd goed weg weten de duiken later *
(Sniper): Laat ik even rustig aandoen, want in deze canyons kunnen terroristen verstopt zitten.
(Spotter): IK ZIE ER EEN! IK ZIE ER EEN! DIE GA IK EENS EVEN EEN LAATSTE BEZOEKJE BRENGEN!
* Spotter rent door de smalle gang naar voren, maar vind Sniper op zijn weg. Hij ziet geen andere keus dan Sniper naar voren te duwen, RECHT in het geweervuur van enkele terroristen *
(Sniper): Zeg Spotter, nou ben ik het zat! Je doet niets wat ik zelf niet kan, met je munitieverspilling ben je een wandelende milieuramp en nu duw je me ook nog eens recht het geweervuur in! Weet je wat, ik schiet je zelf wel neer, want die terroristen lukt het toch niet, net zoals jij hun niet raakt!
* Sniper schiet Spotter neer *
(Sniper): Mozeskriebel, nog een tekst midden in de lucht! Dat kan maar één ding betekenen…
* GAME OVER *

Conclusie
Zo lachwekkend en simpel als alles wordt voorgesteld in bovenstaand verhaal, zo is CTU – Marine Sharpshooter in het echt ook. Hoewel de screenshots van de ingame graphics helemaal niet slecht zijn, kun je eigenlijk van de boxart al zien dat dit een rasechte budgettitel is en de gameplay maakt dat ook nog eens volledig waar. Gelukkig is dit spel niet zo’n ramp als Shadow Force: Razor Unit en is het spel juist op zo’n manier slecht, dat het leuk is. Advies? Pas meenemen als het voor nog geen 5 euro ergens in een bak ligt en je een keer flink wilt lachen om een game.

  1.   
    Mr.Game's avatar

    het verhaal is wel lolig hopelijk het spel ook!! 😆 😆

  2.   
    Zaentz's avatar

    Leuke Review 😆