American Conquest

Op valentijnsdag weer een “ouderwetse” strategiegame in de winkels liggen. Ik heb het hier over het RTS-spel American Conquest (AC) , een game die is ontwikkeld door GSC Game World, die bekend is van de Cossacks spellen. In tegenstelling tot vele andere spellen die nu op de markt worden gebracht heeft AC nog vrij “ouderwetse” graphics (à la Age of Empires) en is daarom zelfs nog op de wat oudere computers te spelen. Een sterke 3D-kaart is dus ook zeker niet vereist. Maar ook voor de mensen met beestachtige PC’s wordt dit een topgame.

Verover Amerika
Het begin van het spelverhaal speelt zich af rond 1492. In dat jaar werd Noord-Amerika ontdekt door Christopher Columbus en hij probeerde zoveel mogelijk land in te nemen door niet alleen te handelen, maar ook door veldslagen te voeren. Jij als gamer neemt de rol op je als veroveraar van dit nieuwe continent. Roei de indianen uit, bouw een beschaafde samenleving op en houd het volk tevreden, dat is eigenlijk het doel. De totale verhaallengte van de gehelde game zal ongeveer 300 jaar zijn. Het spel bestaat totaal uit 42 missies waar je allerlei grootheden uit de Amerikaanse geschiedenis (en andere landen in latere missies) zal spelen, zoals Pizarro en Washington.

Features
Het is op het moment van schrijven nog vier dagen wachten voordat deze game in de winkelschappen zal liggen, maar we hebben al wel vast een lijst me features van deze game:

 • Gespreid over 300 jaar Amerikaanse geschiedenis. 15e-18e eeuw.

 • 12 Naties. Europese landen: Engeland, De Nederlanden (Vlaanderen en Nederland), Spanje, Frankrijk, Originele Amerikaanse Naties: Aztecs, Incas, Maya, Algonquians, Hurons, Delawares, Pueblos en Iroquoian Confederatie…

 • Costums, architectuur en spel balans zijn gebaseerd op levensechte historische data en zullen de Europese en Amerikaanse bevolking zo goed mogelijk weergeven.

 • Tot 16.000 units op de map, wat zal toelaten om gigantische veldslagen en historische evenement in hun werkelijke omgeving en omvang te spelen.

 • Een deel van de units hebben verschillende aanvalssoorten en vallen aan met gevarieerde wapens.

 • 3D landschap.

 • Gigantische mappen – tot 30×20 schermen in een resolutie van 1024×768 (4 keer groter, vergeleken met “Cossacks”).

 • Enorme afwisseling van landschapen. Ongeveer 200 soorten flora en fauna.

 • Nieuwe taktieken. Militaire formaties van infanterie, cavalerie en artillerie in lijn met historische nauwkeurigheid. Elke soort van formatie heeft zijn eigen voordelen, dit geeft de mogelijkheid om te spelen met unieke voordelen.

 • Een formatie bestaat uit een commandant, een drummer, een standard-bearar en soldaten.

 • Units krijgen ervaringspunten in veldslagen, dit verbetert de standaardwapens.

 • De mogelijkheid om gebouwen, burgers en kannonen over te nemen.

 • Je kan nu elk gebouw binnengaan om het te verdedigen, terwijl je een verdediginsbonus krijgt.

 • Er zijn 4 Campaigns in single player, die bestaan uit 30 missies, alsook zijn er single missions, grootse veldslagen en random maps.

 • Tot 7 spelers kunnen een spel spelen over internet of LAN-netwerk. Je kan dit doen in deathmatch, veldslagen en een global rating system.

 • Een random map generator zal een ongelimiteerd variatie geven aan single- en multiplayer games.

 • Uitgebreide encyclopedie en gedetailleerd referentiesysteem.

 • Kanonnen zullen eindelijk bemand zijn (niet meer van die zelfrijdende zoals in “Cossacks”). Je hebt een crew van 4 man nodig om een kannon te bedienen, je kan back-up crewleden maken in je barracks.

 • Om sneller te bewegen kan een kanon vastgemaakt worden aan paarden.

 • De vijand (en jij ook) zal salvo’s kunnen schieten (de eerste linie mannen schiet tegelijk) dit is nog dodelijker voor de vijand in grote veldslagen.

 • Sommige indianenstammen zullen nomaden zijn: dat wil zeggen dat ze hun tenten kunnen inpakken, ze op paarden kunnen laden en weg zijn!

Aangezien deze game niet zulke hoge systeemeisen heeft en er nu al wel verwachten zijn dat dit een grote topper gaat worden, ook tijdens multiplayersessies op internet, is het dus een zeer leuke game vooral voor de mensen die niet over de snelste computerapparatuur beschikken. Grafisch ziet het er zeker niet slecht uit en de gameplay is ook nog eens om van te smullen zoals je hierboven in de features wel gelezen hebt. Nog even geduld en het veroveren van Amerika kan beginnen!

Meer Nascar Racing Season 2003

1/8/2003Nascar Racing 2003 Season 3
 1.   
  wolf123456789's avatar

  gewoon vet een vet spel 🙄

 2.   
  matthijs 2088's avatar

  LIJKT ME NIKS 😕

 3.   
  kubica77's avatar

  niet slecht 😆 😆 😆 😆

 4.   
  gejrgr34t's avatar

  [/b] ik vind di spel nie eg leuk.. de demo die ike rgens heb gevonde zag er nie goe uit vond ik

 5.   
  pijphoer's avatar

  Ik vind dit soort spellen altijd wel leuk 😀

 6.   
  pijphoer's avatar

  Masterhoot schreef, "[/b] ik vind di spel nie eg leuk.. de demo die ike rgens heb gevonde zag er nie goe uit vond ik"

  Ga dan maar eens je nederlands leren.

 7.   
  Yankee846's avatar

  het is best een vet spel, maar het is ieder level hetzelfde… je bouwt een stad op creeert een leger en verovert wat dingetjes wat erg traag gaat.

 8.   
  godslayer500's avatar

  Als het zo traag gaat, dan moet je bij het Towncenter, (als je hem hebt gebouwd), van die upgrades kiezen dat je bijv. fuselier’s sneller kan maken etc. In de Blacksmith kun je ook mannetjes sneller maken door upgrade’s. Bij mij is een Fuselier in nog geen 5 sec. klaar! 😀

 9.   
  godslayer500's avatar

  Als het zo traag gaat, dan moet je bij het Towncenter, (als je hem hebt gebouwd), van die upgrades kiezen dat je bijv. fuselier’s sneller kan maken etc. In de Blacksmith kun je ook mannetjes sneller maken door upgrade’s. Bij mij is een Fuselier in nog geen 5 sec. klaar! 😀