Mario Party 4

Mario Party 4 heeft, zoals de naam al verklaard, 3 voorgangers gehad. Deze kwamen alledrie op de N64 uit. Het eerste deel op de NGC valt niet ver buiten de boot. Het principe is rechtstreeks van de anderen gekomen, maar dat maakt het spel er niet saaier in. Mario Party 4 is ontwikkeld door Hudson, in opdracht van Nintendo. Het is net als zijn voorgangers een Nintendo exclusive.

De party cube

Je hebt een uitnodiging gekregen. Waarvoor? Je eigen verjaardag natuurlijk! Hebberig als je bent ga je erheen om je cadeaus te halen. Helaas is het niet zo makkelijk, je zal er voor moeten spelen op een van de spelborden in de Party Cube. Er zijn in totaal 5 borden. Als je wint krijg je een cadeau van de eigenaar van het bord: Koopa troopa, Boo, Shy Guy, Goomba of, hoe kan het ook anders, Toad.

Happy Happy, Joy Joy

Sommige mensen noemen het ‘Kiddy’, sommigen noemen het saai en weer anderen noemen het leuk. Met andere woorden: de meningen over Nintendo’s image zijn verdeeld. Mario Party is in iedergeval een typische Nintendo exclusive vol met felle kleuren, vrolijke muziekjes, en natuurlijk Mario & Co.

De Gameplay

Over de gameplay val eigenlijk weinig nieuws te melden. Als je een van de voorgaande Mario party’s hebt gespeeld weet je precies hoe dit spel gaat. Je zal alleen aan de nieuwe items moeten wennen. Er is overigens niets mis met de gameplay, tijdens het spel loopt alles heel soepel. Het enige nadeel ten opzichte van de vorige versies is dat deel 4 op een cd staat. Elke turn moet nu dus gesaved worden en dit is heel ergerlijk.

Multiplayer

MP4 is overduidelijk een multiplayer spel. Het is erg gericht op tegen/met elkaar spelen en met de meest vrolijke en vreemde spelletjes elkaar te lijf gaan. Er is een hoge funfactor in de spellen, wat ook weer aan de vrolijkheid wordt toegevoegd. Van alle spelletjes zijn de 2 tegen 2 spellen toch wel die met de hoogste funfactor, omdat je hier heel nauw met een ander tegen twee anderen moet werken. Dit gaat van een ballon opblazen tot een complete hindernisbaan waarin je elkaar door moet helpen.

Singleplayer

Naast multiplayer heb je ook een singleplayed mode, ‘story mode’ genaamd. Hierin moet je alle cadeaus gaan verdienen door alle borden met alle characters te winnen. Aangezien elk board wel een redelijk tijd kan duren, ben je hier dus wel even mee bezig. Een bord spelen is precies als multiplayer, alleen speel je tegen drie computergestuurde tegenstanders. Hoewel de computerspelers wel in moeilijkheid in te stellen zijn, blijven ze redelijk voorspelbaar, wat de story mode een beetje naar beneden haalt.

Conclusie

Mario party 4 is een bijna overdreven vrolijk spel. Als je een slechte maag voor vrolijkheid hebt, dan is dit spel een afrader. De gameplay is vrijwel identiek aan de vorige delen, maar de spellen zijn wel allemaal vernieuwd. Het vele laden tijdens het spel houdt het tempo van het spel helaas veel te laag, wat ik slecht vind vergeleken met de vorige delen.
Als je krap bij kas zit en nog een N64 hebt, dan raad ik je aan om gewoon een ouder deel te kopen, want je mist eigenlijk niets nieuws.

  1.   
    Bakura's avatar

    Mario party blijft altijd leuk net als “Mario Party 4”.Er zij nieuwe minigames waarvan een aantal zeer intresant zijn, en natuurlijk zijn alle characters van vorige delen van de partij.Zie mijn beordeling.

  2.   
    DutchFreeze's avatar

    neej heh niet nog een mario