De games van 2002

2003 is al weer ingeluid en dus is 2002 over en uit! De X-Box begon pas goed te lopen, terwijl Nintendo’s GameCube ook eindelijk het licht zag. Er kwam weer geen Tomb Raider game uit, maar er werd er wel een aangekondigd en Duke Nukem Forever kwam nog steeds niet uit. The Sims bleek de best verkochte game ooit en het einde van die serie is nog lang niet in zicht. Wat wij van 2002 vonden? Qua games het volgende:

Sander “Sendar” de Boer
Sander zag dit jaar eindelijk de (tevens eerste) stroom X-Box op gang komen. Ondanks zijn drukke bezigheid daarmee, zag hij toch ook nog tijd om af en toe een PC game op te starten.

Top 5 2002
1. Splinter Cell (X-Box): Een mooie game, goede graphics, een dijk van een verhaal en zeer goede gameplay. Simpelweg de beste van dit jaar.
2. Unreal Tournament: Tactical Ops “Assault on Terror” (PC), De beste mod voor Unreal Tournament die er is. Grote concurrent van Counter-strike. Superleuk en een goed spel met dito graphics.
3. Colin McRae Rally 3 (X-Box): Beste rallygame die er op het moment is. Aangezien ik een grote rallyfan ben moet deze game dus zeker in mijn top 5.
4. Grand Theft Auto 3 (PC): Tja, wat kan ik er over zeggen. Dit is gewoon een zeer vermakelijke game met mooie graphics en superleuke gameplay.
5. The Elder Scrolls 3: Morrowind (PC en X-Box): Prachtige graphics, mooi geluid… ik zou zeggen lees mijn review eens?

Slechte games van 2002
1. Eigenlijk alle The Sims add-on’s! Tegen E.A. en Maxis zeg ik daarom: “verzin eens iets nieuws”!
2. Halo op X-Box: Eerste keer leuk, tweede keer ook nog wel, daarna is het spannende er vanaf en blijft hij helaas gewoon in de kast staan. Misschien een 2e kans voor Bungie met het uitkomen van Halo 2?
3. Unreal Tournament 2003 (PC): Ik had er meer van verwacht om eerlijk te zijn. Te veel Quakey!

Hoogste verwachting voor 2003
1. X-Box Live: Zal dit echt zo succesvol zijn als velen zeggen?
2. Fable (X-Box): Gewoon een prachtige Role Playing Game.
3. Counter-strike voor X-Box en X-Box Live. Gaat simpelweg een toppertje worden!

Joris “Viperations” Romeyn
Joris is onze PS2-man. Of hij daarom veel ruzie heeft met Sander of Casper? Console Wars worden bij ons niet gehouden en dat is maar goed ook voor de crew-meetings!

Top 5 2002:
1. GTA: Vice City (PS2): Simpelweg geweldig, wordt een knaller op de pc. Ik hoop alleen dat er dit keer een multiplayer-optie wordt toegevoegd. Fun gegarandeerd!
2. Final Fantasy X (PS2): Geweldig verhaal, een must-have RPG. Ik hoop dat deel 2 van FFX minstens net zo goed zal worden. Toch blijft FF7 voor mij de beste Final Fantasy game.
3. Unreal Tournament 2003 (PC): Geweldige shooter… blijft leuk. Toch is er al een tijdje niet veel vernieuwends op de markt gekomen helaas.
4. ICO (PS2): Ontzettend vernieuwend, heel origineel. Je moet er wel erg veel tijd en geduld voor hebben… uiteindelijk z’n geld waard, aanrader voor de puzzelaars!
5. Colin McRae 3 (PC, PS2, X-Box), realistische rallygame. Simpelweg een feest om te spelen. Heel mooi vormgegeven, wel een beetje moeilijk voor beginners.

Slechtste games van 2002:
1. Stuntman (PS2): Ontzettende tegenvaller met grote frustraties. Wil je alles in je leven 300 keer opnieuw doen, dan moet je bij Stuntman zijn!
2. Blade 2 (PS2): Heeft het allemaal net niet. Het spel is simpelweg te traag en biedt te weinig uitdagingen.
3. Legion (PS2): Tja… niet-geweldige RPG met hoop irritatie. Blijven haken achter dingen die je niet kan zien, enkele moves die weinig indruk maken. Jammer, jammer…..

Hoogste verwachting voor 2003
C&C: Generals, ziet er echt vernieuwd uit, ook al zul je een vrij krachtige pc nodig hebben. Leuk alternatief (toevallig ook RTS): Simcity 4 boeit me ook wel in zekere mate….

Casper “Zay” Span
Casper werd dit jaar de trotse bezitter van een GameCube. Drie maal raden waarvan het gros van zijn games van 2002 vandaan kwam?

Top 5 2002:
1. Mario Sunshine (GC): Ik vind dit echt een pracht van een spel. T’is misschien kiddy of hoe je het ook wil noemen, maar de freedom of movement in het spel is geweldig en de verhaallijn is echt perfect bedacht. Grafisch zit alles top in elkaar vind ik.
2. Super Smash Bros: Melee (GC): Sinds ik het fenomeen Smash Bros ken van de N64, speel ik dit dagelijks. Ik had er eens een verhaaltje over gelezen en vroeg me af wat het was. Ik ben het met een vriend gaan huren en hij heeft hem de dag erna meteen gekocht. Toen ik zelf een N64 had, heb ik hem ook gekocht. Met de Cube is het alleen maar beter geworden. Ik speel het echt dagelijks en dat komt vooral door de geweldige gameplay. Multiplayer is ALTIJD feest
3. GTA: Vice City (PS2): Ik heb het spel nog niet genoeg kunnen spelen, maar ik vond alles erg lekker lopen + KEWL! Als ik het meer heb gespeeld, dan kan deze misschien nog bovenin komen.
4. Unreal Tournament 2003 (PC): Zoals Vipe al zei: geweldige shooter… heb nog niet veel kans gehad om te spelen, want ik geef al genoeg uit aan GC-games, dus heb ik deze alleen bij vrienden kunnen spelen (erg frustrerend). Maar ’t loopt allemaal lekker.
5. Pikmin (GC): Dit is toch wel de coolste stratagie spel ooit in mijn ogen… Het hele spel is heel goed uitgedacht en is weer een toppie werkje van Mr. Miyamoto.

Slechtste games van 2002
Als optimistiche Nintendofan vond ik eigenlijk geen van de Nintendospellen slecht… althans, de homemade Nintendospellen…
1. Resident Evil voor de NGC vond ik wel erg mager. De cameraview is belabberd, en dat haalt de gameplay naar beneden
2. Disney’s Magical Mirror Starring Mickey Mouse is gewoon hopeloos geloof ik… maar jah… de kindjes tevree houden = extra cash dus ik geef ze groot gelijk. Je kan maar beter beginnen de kindjes vanaf vroeg aan een console te laten wennen, dan groeien hun handjes tenminste goed….

Hoogste verwachting voor 2003:
Metroid Prime. Ik moet nog steeds wachten maar deze kan Mario echt in gaan halen, als ik zo naar de footage kijk… Ook hoop ik nog steeds op het hoge woord dat Animal Crossings hier gaat komen. Ik volg dit spel al sinds het op de N64 uit zou komen…

Danny “Achmal” Dam Wichers
Met zijn muis bijna vastgegroeid in zijn rechterhand en de letters WASD zeer duidelijk op de vingertoppen van zijn linkerhand leesbaar had onze FPS-fan een topjaar!

Top 5 2002
1. Jedi Knight II: Jedi Outcast (PC): Deze game wist mij het meest te boeien qua verhaal en gameplay en de graphics mogen er zeker ook zijn. Toevalligheidje: Deze game had mijn hoogste verwachting vorig jaar!
2. No One Lives Forever 2: A Spy in H.A.R.M.’s Way (PC): De opvolger van wat ik de leukste shooter van 2000 vond. Deel twee gaat er nog eens flink overheen qua…eh…alles!
3. Medal of Honor: Allied Assault (PC): Zeer goed uitgevoerde shooter die gewoon lekker speelt en het 2002 een goede start gaf.
4. Divine Divinity (PC): De RPG die iedereen kan spelen en velen zal boeien. Geïnteresseerd in RPG? Laat deze dan niet liggen! Je merkt zelf spelenderwijs wel waarom.
5. Unreal Tournament 2003 (PC):. In mijn review was ik nogal negatief over deze game, maar ondertussen heb ik wat custom maps gevonden die deze game veel meer eer aan doen en laten zien wat de game werkelijk kan (out-of-the-box vind ik het nog steeds een magere game).

Slechtste game van 2002
Soldier of Fortune II: Double Helix (PC). ‘Brakke sneak’ plus ‘realistische wapens die alle kanten op schieten’ maal ‘vijanden die je van veel te grote afstand kunnen zien’ = ‘frustrerende rotzooi die ondanks de vrij goede multiplayer een absolute teleurstelling is’. Het is toch vreemd dat dezelfde ontwikkelaar ook met zo’n topgame als Jedi Knight II kwam…

Hoogste verwachting voor 2003
Duke Nukem Forever. Tuurlijk weet ik Splinter Cell, Unreal 2, Elite Force 2 en mogelijk Thief 3 en Deus Ex 2 gaan uitkomen en dat het helemaal niet bekend is of Duke wel komt volgend jaar. Maar ik geloof in deze game. Hij gaat komen en ik ga genieten! (En vorig jaar was mijn hoogste verwachting ook juist!)

Joost “Paus” Hofman, Martijn “MartijnL” Lohmeijer, Lisl “Lola” Schuddebeurs
Joost bleef ook dit jaar weer achter de coulissen druk met GamersNet. Had hij daarom nog tijd om te gamen? Niet veel… Joost’s lijstje is daarom erg zielig: Het is leeg. En volgend jaar lijkt hij ook al druk, want hij heeft al een heel ‘battle plan’ voor de concurrentie klaar: “Begin maart nemen we The Adrenaline Vault over, begin juli is GameSpot aan de beurt en eind oktober zijn we heer en meester van het hele GameSpy-netwerk!” Het maniakale megalomane gelach mag je hier zelf bij bedenken…

Verder had Martijn het heel erg druk met allerlei PR-zaken. Misschien dat zijn Top 2002 nog als aparte bijlage verschijnt? “Ik zal het in mijn agenda zetten…even kijken…ik heb nog wel een gaatje op…2 mei 2004.”

Lisl had het ook zwaar. Met haar Pentium kreeg ze het voor elkaar om UT2003 in laag detail met 0,5 frames per seconde te draaien, na een hoop kunstgrepen om die game überhaupt al op die PC geïnstalleerd te krijgen! Dit jaar starten we daarom de actie “Een nieuwe PC voor Lisl!”

Jullie
GamersNet is er niet alleen om onze mening te uiten, ook jullie lezers zijn een wezenlijk onderdeel van deze site! Spring dus gelijk naar het forum en laat jouw mening ook gelden!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren