Tony Hawk Pro Skater 3

Activision O2, ze maken eigenlijk van elke Extreme Sport een game. Naast skater-games kun je in hun spellen ook surfen, bmx’en, wakeboarden en snowboarden. Maar de eerste game in deze reeks en ook de meest succesvolle is uiteraard de skategame met Tony Hawk, de beste professionele skater van de wereld. Inmiddels is deel drie van de reeks te koop in de winkel, en zullen er in de toekomst waarschijnlijk nog vele delen volgen, ook van andere extreme sporten. Deze spellen zijn allemaal beschikbaar voor de PC, maar voor de XBOX is het alleen nog maar Tony Hawk Pro Skater, misschien komt hier in de toekomst verandering in.

Deel drie in de reeks

Tony Hawk Pro Skater 3 is dus momenteel het laatste deel in de reeks, al is inmiddels bekend dat deel vier ook eind van dit jaar zal uitkomen. Dit spel, dat overigens uitkomt voor alle consoles plus de pc, is dus zeer populair, vooral omdat mensen nu lekker non-stop kunnen skaten, en vallen… zonder ernstige schade op te lopen! Ik zal nu beginnen met dit spel te gaan reviewen vanaf het moment dat ik hem in mijn XBOX gestopt heb.

Het spel

Eerst krijg je de nodige ontwikkelaar/uitgever filmpjes te zien, van Activision O2 en Neversoft, en daarna krijg je een vrij lang filmpje te zien waarin alle skaters geïntroduceerd worden waarmee je kunt spelen in deze game. Vervolgens kom je in het menu. Qua opties is deze bijna gelijk aan die van de vorige versies. Je kunt career-mode kiezen, waarin je steeds een aantal opdrachten moet voldoen in een bepaald skate-park in rondes van twee minuten. En naarmate je verder komt krijg je meerdere levels, skaters om uit te kiezen, betere skateboards, maar ook je eigen skater wordt steeds beter. Je hebt namelijk bepaalde skills die je moet ontwikkelen, waaronder: airtime, manual, grind-balans, speed etc. etc. het is allemaal bekend uit Tony Hawk deel twee. Ook de andere twee modi, freeskate en single session, zijn hetzelfde gebleven in vergelijking met de vorige versies.

Wat is nieuw?

Qua gameplay dus weinig veranderd zoals ik verteld heb. Maar toch heb je het gevoel met een compleet nieuwe game bezig te zijn. Het spel beschikt ten eerste over compleet nieuwe skateparken, en de levels zijn ook veel groter dan in de vorige delen. Ook is de skate-park-editor stukke uitgebreid. Je kunt veel meer items plaatsen en ook de omgevingen waar je kunt bouwen zijn nieuw. Verder is het spel vooral erg uitgebreid, meer skaters, waaronder vrouwelijke!, meer skateboards en ook zeer de moeite waard om te vermelden is dat de muziek bij het spel fenomenaal is. Er staan zeker 20 tracks op van zeer bekende bands als NOFX en de Red Hot Chili Peppers. En het leuke van de XBOX is ook weer dat je een eigen soundtrack bij dit spel kunt spelen van cd’s die je eerder op de harde schijf van deze console hebt gezet.

Extra’s

Het spel zit boordevol leuke extra’s en andere leuke dingen. Ten eerste heb je veel skaters die echt heel erg leuke trucjes kunnen, bijvoorbeeld kun je al liggend op je skateboard grinden, of je maakt een handstand tijdens een manual op je skateboard. Het aantal special tricks is dan ook flink uitgebreid ten opzichte van de vorige delen. Maar ook kun je via de career-mode nieuwe skater verdienen, waaronder een skelet, een surfer (die op zijn surfplank gaat skaten, wat heel lomp lijkt vanwege de grote van deze plank), en zelfs de slechterik uit Star Wars Darth Maul! Ook is het mogelijk veel extra’s filmpjes te verdienen. Van elke skater is een filmpje beschikbaar. Zelf vond ik het filmpje van Bam Margera (die van Jackass inderdaad, waar je ook mee kunt skaten!!!) erg goed, waar je stukjes uit Jackass ziet, maar ook dat dit toch best een erg goede skater is, en niet alleen zichzelf pijn kan doen zoals in de televisieserie. Maar ook zitten er leuke videootjes bij van de spelmakers die proberen te skaten, en valpartijen van onbekendere streetskaters.

De graphics

Grafisch is het spel natuurlijk stukken verbeterd. Ook omdat het nu op de XBOX is, ziet het er zeer gelikt uit, en loopt alles zeer goed. Ook zijn de bewegingen van de skater zeer vloeiend. In de levels is veel “bezigheid”, daar bedoel ik mee dat er veel publiek is, er zijn vogels die rondvliegen, en dit maakt het spel stukken leuker, ook kan de XBOX dit qua rekenkracht makkelijk aan. Helaas zijn de textures iets minder mooi, dit is vooral te zien als je dicht bij een muur gaat staan, of vlak bij de grond gaat kijken. Toch is dit niet heel storend aangezien er toch veel snelheid in het spel zit en je niet heel veel let op de kleine details. Toch is dit spel op de XBOX in vergelijking met de PC, GC en PS2 grafisch stukken beter.

Conclusie

Deel drie heeft veel nieuwe dingen toegevoegd. Nieuwe skateparken, meer skaters, een betere editor. Dit is ook eigenlijk wat een nieuw deel in een reeks ook behoort te bevatten. Maar verder is er weinig nieuws. Grafisch is het spel vrij goed, al kan in de toekomst iets beter gelet worden op de details, zoals textures. Het is mogelijk om met dit spel online te spelen, maar of dat nou echt iets toe zal voegen voor zo’n soort spel lijkt me eerlijk gezegd niet. Dit is een spel wat je graag met vrienden speelt, maar over internet met onbekenden is eigenlijk weinig aan. Het duurt nog even voor de XBOX online kan met de XBOX-Live feature, maar tegen die tijd zullen we kijken hoe dit spel op internet speelt.

Voor de rest is het spel bijna gelijk aan de vorige twee delen in de reeks. De gameplay is vrijwel gelijk namelijk. Toch hindert dit niet en is het ook zeker de moeite waard dit spel aan te schaffen, onder andere door de vele extra filmpjes en zeer grote en mooi uitgewerkte levels. De makers van dit spel hebben beloofd bij deel vier een originele gameplay te gaan gebruiken. Er zullen niet meer twee minuten durende rondes zijn, maar je zult het opmoeten nemen tegen computer-tegenstanders, en zorgen dat je betere trucks hebt dat hen. Verder is hier nog weinig over bekend. Tot die tijd kunnen we altijd nog Tony Hawk Pro Skater 3 spelen. Tot slot wil ik eigenlijk zeggen dat er maar één groot nadeel aan dit spel zit, en dat is dat we geen tijd meer hebben om buiten te skateboarden omdat dit zo’n verslavende game is!

  1.   
    FableFreak's avatar

    gadverdamme wat een lelijk spel 😛

  2.   
    Dotz's avatar

    Eigenlijk zijn alle aspecten slecht aan dit spel; en toch kan je er een hoop lol mee beleven! Ik raad je aan hem te kopen, maar niet voor meer dan €15,-!