Sonic Advance

Wie kent Sonic nog op de Sega Megadrive? Een geweldig spel met een ongeloofelijke snelheid voor die tijd. Het tijdperk van de Gameboy Advance is inmiddels aangebroken en ook nu kunnen we weer genieten van de snelle egel.

Aan snelheid heeft het spel nog niets ingebonden. De levels waren voor mij direct herkenbaar. Bij het opstarten van Sonic krijg je eerst heel groot ‘SEGA’ in je beeldscherm, een raar gezicht op je Nintendo handheld. Er was een tijd dat Sega en Nintendo de grootste concurrenten waren. Megadrive versus NES. Sonic was het boegbeeld van Sega en is dat altijd gebleven. Gelukkig is zijn ego niet al te veel geschaad.

Snelle Sonic

Je kunt voor het spelen van de platformlevels van Sonic Advance kiezen voor vier verschillende karakters. Sonic, Tailes, Knuckles en Ami moeten de verschillende werelden succesvol doorlopen om de gevaarlijke Docter Egg te verslaan. Ieder heeft zijn eigen weg, dus je zult alle levels met alle karakters moeten spelen om het spel volledig uit te spelen. Helaas zijn de levels bij alle karakters identiek. Ik kies voorlopig Sonic.

De wereldjes waar je doorheen rent zijn duidelijk afkomstig van de Megadrive. De snelheid is gelukkig goed bewaard gebleven, een sleutelsucces van dit spel. Soms is de snelheid alleen is te veel van het goede. Je rent je rot, maar voordat je het weet beland je op een of andere vijand of stekel die ervoor zorgt dat je al je kostbare ringetjes verliest. Het verzamelen van de ringen duurt lang en gaat vaak ook lang goed. Het frustrerende ervan is dat je ze vrijwel allemaal kwijtraakt zodra je ook maar iets aanraakt dat niet mag. Je hebt dan ook geen zin om het gehele level opnieuw te gaan doen.

Beeld en geluid
De graphics van Sonic Advance zijn erg goed. Ik denk niet dat er veel verschil zit tussen de Megadrive-versie en dit spel. Het geluid is ook dik in orde. Leuke herkenbare melodietjes voeren de toon.

De gameplay is over het algemeen erg sterk. Het Sega-gevoel overheerst en dat is een goede zaak. Jammer is alleen dat je de levels erg snel doorloopt en zo vlug klaar bent. Ik was zelf in twee dagen spelen klaar met Sonic. Twee dagen? Ja, en dan heb ik maar een uurtje per dag gespeeld. Ik denk dat hierom vier karakters in Sonic advance zitten. De spelduur wordt hiermee gerekt tot acht uur, maar dan heb je de levels wel allemaal al vier keer gezien.
Er is nog een minispelletje toegevoegd in Sonic Advance. Je moet een beestje opvoeden (*kuch* pokemon *kuch*) en dat vervolgens laten vechten tegen andere mensen met dit spel. Je moet het beestje voeden om hem te laten groeien. Eten kost natuurlijk geld, en die verdien je door ringen te verzamelen in het spel, juist!

Dus…

Over het algemeen zit Sonic Advance goed in elkaar en is de gameplay goed bewaard gebleven. Het spel had alleen voor mij wat langer gekund. Het gaat tenslotte om heel wat geld dat je uitgeeft aan een Gameboy Advance spel. Kortom: ben je een Sonic-fan, dan zit je aan het goede adres. Voor een platformer is dit zeker een erg sterke titel. Houd er alleen rekening mee dat je snel klaar bent.

Meer Sonic Advance

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren